Siirry pääsisältöön

12 Huonoin äiti leipomaan


12.12.2012. Monella parilla on ollut tänään suuren onnen ja rakkauden päivä. Kirkot ja maistraatit ovat täyttyneet iloisista ihmisistä, hääpareista, jopa joukkovihkimisistä. Onnitteluni heille kaikille! 
Me muut, jotka olemme viettäneet tavallisempaa päivää, olemme kukin tahoilaan tehneet mitä sitten olemmekaan. Minun päiväni oli apteekista lääkkeiden hakua. Kyllä, nyt ne sain sieltä. Lisäksi siivousta ja jouluvalojen laittoa. Haimme myös joulukoristeet varastosta. Alan niitä pikkuhiljaa laitella paikoilleen.

EDIT: Sainpa juuri kuulla ilouutisen, rakkauden valoineen myös oman läheisenikin puolelta, joten ONNEA ONNEA!!!


Eilen saitte luukusta suosikkijoulukakkuni ohjeen.
Leipomuksesta puheen ollen...
Minä olen surkeudenhuippu ja huonoin äiti leipomaan. 

  • Olen kokeillut riisipuuron keittämistä ja jättänyt puuron kuumalle levylle, koska puhelimessa oli hauskempaa kuin lieden äärellä! Järkikin sen sanoo, että maito palaa pohjaan! Mutta eipä ole päässäni vissiin järkeä sitten... 


  • Piparkakkutaikinasta syön aina enemmän, kuin leivon ja kun leivon, piparit ovat mustia! Uunin syy,sanon, vaikka syy onkin minussa. 


  • Koristellakkaan en osaa. Ohjeista lukienkin koristelumassa valuu pöydälle ja näyttää enemmänkin kastetulta piparilta epämääräisessä harmaassa tahnassa, kuin koristeelta. 


  • Lisäksi poikani on sanonut jo pikkupoikana, että "älä äiti itke. Ei me olla rasisteja. Voidaan syödä somalipullaakin". Lasten suustahan se totuus tulee.


  • Kaiken huippu on kuitenkin leipomukseni nuoruusvuosilta, kun olin vielä pikkuViltsu. Nimittäin koulussa köksän tunnilla ope antoi tehtäväkseni leipoa suklaakakun! Joo! Hitsin hyvä idea! Ja minähän tein työtä käskettyä, kunnes tuli suklaan sulatuksen vuoro! Koko luokka oli savun peitossa! Kaiken huippu oli se, että paikalle säntäsi palokunta sammuttamaan kakkuani! Ja kun kysyivät, mitä täällä tapahtuu, opettaja sanoi, että Viltsu leipoo suklaakakkua. Siihen palomies tuumasi, että josko se Viltsu jatkossa tekisi jotain muuta... Jatkossa en saanut leipoa, en edes teräasetta käteeni!


  • Toka kakkukokeiluni päättyi muuten samoin, mutta palokunta jäi tulematta. Mikrossa sulatettua suklaata... Hohhoijaa!
  • Ja entäpä se kerta, kun meidän kotiin tuli tehosekoitin! Minä halusin nähdä ihan siitä kannen paikalta, miltä se touhu näyttää... Sur sur.. läiskis ja loiskis! Kaikkialla, kasvoistani kattoon ja lattiaan oli sitä smoothieta tai mitä lie olikaan! Möin sen vekottimen pois. 


  • Joulupöytään olen sentäs osannut laittaa kakkua ja torttuja. Ostin kaupasta valmiina. Tänä jouluna toivottavasti saan taas valmiit herkut hankittua. Joulukakku olisi toiveissa. 


Joillakin se vaan ei onnistu, ei sitten ohjeilla tai ilman, tuo leipominen.
Silti minä yritän... Yritän tänäkin vuonna taas tehdä jonkinlaisen kakun. Appelsiini-suklaakakun. Siitä lisää sitten. Nyt kermafudge jäähtymässä...


Kohta todellakin pukki kolkuttelee ovella ja kyselee; "onkos täällä kilttiä lapsia". Ja kaikki lapset nyökkäilevät ja vastaavat kyllä vanhempiensa selän takaa kurkistaen. Hieman pelonsekaisin mutta jännittynein ja iloisin tuntein. Kerran minäkin jännitin niin kovasti joulupukkia, etten tullut sängyn alta esiin koko aikana. 
Tein aiheeseen liittyen atc-kortin, jossa sitä lasten vilpitöntä "tuhmuutta" ei kyllä pahalla muistella. Salaa joulupöydästä pikkuleipä tai makeinen.. Kiireellä piiloon mussuttamaan sitä. Nami nami
Hyvä kun ylettyy edes pöydästä ottamaankaan...
Hieman isompia lapsia seuraavassa atc-kortissa, jonka myötä lähdetään joulusadun maailmaan.
Luukusta löytyykin tunnelmallista joulun musiikkia. Ja laitetaanpa vielä sinulle, joka luet loppuun asti, vinkki, kuinka saadaan jotain kivaa kotiin. ;)


Olokeepa hyvät.

Kommentit

Kiitos ihanista sanoista, ne lämmittävät kovin mieltä. Rauhaisaa joulunaikaa <3
kotilaiska sanoi…
olipa kovin lämpöinen ja kaunis luukku tällepäivälle
Maca sanoi…
Hienoja kortteja jälleen, on niin mukava lukea sinun juttujasi.Leipominen kuulostaa tutulta ja minulle käy melko säännöllisesti niin, jotta kun panen kiisseliainekset kiehumaan, ne kiehuu varmasti hellalle.Minä olen aina jotakin muuta tekemässä ja unohdan autuaallisesti koko keitoksen.Että semmoinen emäntä täällä.
Viltsu Mari sanoi…
Minna, oi, ole hyvä ja sinullekin mukavaa iltaa
Viltsu Mari sanoi…
Kotilaiska, kiitos ystäväni <3
Viltsu Mari sanoi…
Maca, äitiys ja aikuisuus osaa olla sitten niin jännittävää. Koskaan ei tiedä, osaako leipoa kakun oikein vai ei tällä kertaa ja mitä muuta elämä tuokaan eteemme. Hyvää iltapäivää sinulle ystäväni

KUUKAUDEN TOP 3

Hyvän mielen kortit + ARVONTA + ALEKOODI

Mitä sinä haluat elämältäsi?
Oletko onnellinen ja voitko henkisesti hyvin? 


Hyvän mielen kortit toimivat sekä yksistään että erinomaisesti hyvän mielen vuosi-kirjan kanssa. Hyvän mielen vuosi on inspiroiva tehtäväkirja, joka tarjoaa tehtäviä hyvän mielen taitojen harjoitteluun viikottain vuoden ajan. Korttien avulla voi harjoitella 53:a hyvän mielen taitoa, jotka esitellään Hyvän mielen taidot -kirjassa.

Vuodenkaan jälkeen kortit eivät todellakaan jouda roskiin, sillä näitä kortteja voi käyttää niin kauan, kuin vaan kortit ehjinä pysyvät. Ihan heti eivät piloille mene säilytysrasiassaan ja kevyen lakkapinnan ansiosta.Myös kirja kannattaa säilyttää ja hyödyntää uudestaan aina, kun haluat virkistää muistiasi kirjan aiheissa.


Maaretta Tukiaisen upeat ajatukset ja Krista Keltasen kuvitukset yhdessä luovat ihastuttavat, värikkäät ja isokokoiset hyvän mielen kortit. Kortit koostuvat tunnelmallisesta valokuvasta ja vahvistuslauseesta. Yksi pakka sisältää 53 korttia ja mukana on myös ohjekortt…

Syyskuun ARVONTA

Tässä se nyt on. Syyskuun arvonta. Montaa päivää ei arvonta kerkeä voimassa ollakaan, mutta kivahan se on välillä pitää pikaisempikin arvonta ja saada voittaja selville nopeaan. Palkinto on minun itseni ostama apteekista, joten sponsoreita tässä ei ole. Kerron silti tuotteesta hieman, jotta tiedät, mistä on kyse.
Se, miksi tämän tuotteen halusin palkinnoksi hankkia, johtaa juurensa omista kokemuksistani. Jos itse koen jonkun tuotteen tai asian hyväksi ja minua auttaneeksi, niin tokihan tahdon tarjota sinullekin mahdollisuuden tutustua sellaiseen.


Palkinto on täysikokoinen vaahtoamaton Salutem-hammastahna. Minulla on niin herkkä suu, etten tavallisia tahnoja voi käyttää laisinkaan, joten nämä vaahtoamattomat ovat tulleet tutuiksi. Nyt kun löytyi kotimainen tuote, oli pakko sitä testata ja sitten hommata palkinnoksikin yksi tuubi. Sinä voit siis olla pian se, jolle tämä lähtee!


Salutem-erikoishammastahna ei sisällä mitään ylimääräistä. Ei makuaineita, väriaineita, vaahtoa muosostavaa …

Tervetuloa syksy: Syksyinen atc + TUTORIAL

Luonnon syksyinen kauneus saa ihastumaan itseensä. Puiden oranssit ja punaiset lehdet, keltaiset sienet metsässä sekä upeat muuttolintuparvet, jotka toivottavat hyvää syksyä kiljahduksineen meille Pohjolaan jääville.

Syksy on yksi suosikeistani, sillä syksyisin voi kääriytyä rakkaan kainaloon tunnelmoimaan tähtitaivasta tai lumoutuneena katsomaan iloisena liehuvaa nuotion liekkipatsasta. Pimeällä tuli on niin eriä, mitä valoisan aikaan.


Syksyisin on taivaallista laittaa villasukat jalkoihin ja ylisuuri villapaita ylle. Vetää jo valmiiksi virttyneen ja venyneen villapaidan helma polvienkin yli sohvalla kyyhöttäessäni. Pöydällä höyryää lämmin matcha ja kädessäni on englanninkielinen kirja tai muotisuunnittelupeli tabletilla. Ah, elämää!


Tämä postaus on osa Blogisisaret-yhteisön Tervetuloa syksy-postauksia. Löydät kaikki aiheen postaukset täältä. Teemapostaukset jatkuvat pitkälle lokakuuhun. Pysykäähän kuulolla. Blogisisarista löytyy taitavia eri aihepiireistä bloggaavia naisia ja minulla…