Siirry pääsisältöön

15 Atc-askartelua

Vietän viikonlopun koko perheeni kanssa.  <3

Macan atc-pussin sisältö Kotilaiskan atc-joulukalenterissa on tässä:


Ja valmis kortti näyttää tältä:Maustesiirappi

3–4 dl


Ainekset

1 appelsiinin kuoriosa
2 dl Fariinisokeria
2 dl Taloussokeria
2 kanelitankoa
1 kuivattu inkivääripalanen
6 dl vettä

1. Leikkaa pestystä appelsiinista oranssi kuoriosa ohuesti kuorimaveitsellä ja laita kaikki aineet kattilaan. Keitä kunnes nesteestä on puolet haihtunut ja kuuma siirappi lankailee.
2. Jäähdytä 10–15 minuuttia, siivilöi ja pullota.
3. Käytä glögin, teen tai muiden kuumien juomien maustamiseen tai tarjoa jälkiruokakastikkeena tai jäätelön kera. Maustesiirappi säilyy viileässä noin kuukauden.

Kommentit

  1. Kiva luukku, minä se leivoinkin jo eilen taatelikakut ja tein piparitaikinan valmiiksi ja KOHTA ALAN LEIPOA niitä kun kaikki luukut on kattottu. Ja kyllä se korvis juttu kuulu tähän palkintoon ja luulin ihan oikeesti että ne hakaneulatkin oli korvisjuttuja, minuä kun en omista korviksii eikä mul oo edes reikii nii oon jotenki vaan sössiny mut siinä M- palkinnossa ne oli siks ku kuuluvat sellaseen helmisettiin jonka löysin kirppikseltä eikä sillä rasian sisällöllä ollu mulle mitään käyttöö niin laiton sen sulle ihan vaan ylimääräsenä yllärinä. M-palkinto olikin suurelta osin hankittu kirpparilta vain (leimasin) musteet ostin jo viime kuussa jostain olisko ollu kirjokkaasta ja siinä paketissa oli useita ainakin yli kymmenen eri väriä ja laitoin sit sellaset värit jakoon jota mulla on jo ennestään.Noi mansetitki on tarkotettu askartelumatskuks mut jos tykkäät niin voihan niitä käyttää vars, tehtävässäänkin.

    VastaaPoista
  2. Jouluinen luukku! Runon säkeet ja tuo kortti ja siirappi kaikki niin jouluista tunnelmaa kun olla voi!

    VastaaPoista
  3. Tarvikkeita valmiina leipomuksiin ja kakkuasia vielä hieman auki, mutta eipä tässä nyt puutu enää kuin just sellanen piloille nopeasti menevä. Leipomisurakka alkaa viikon loppupuolella. Tosin piparit aikasemmin jo. Ja ruuat tehdään sitten myös ajallaan, osittain yöllä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Hei, lukijani! Ihana, kun olet siinä!
Mitä mieltä olet tämän postauksen sisällöstä?
Jätä minulle kommentti.
Myös moikkaus riittää.
Silloin tiedän sinun käyneen täällä.
Tulethan toistekin!

KUUKAUDEN SUOSITUIN POSTAUS :

Hampaiden hoito ja herkkä suu vaahdossa

"Hammas on kova kalkkipitoinen suussa sijaitseva muodostelma, jollaisia on monilla selkärankaisilla. Hampaiden pääasiallinen tarkoitus on ruoan mekaaninen hienontaminen." Näin Wikipedia aloittaa kuvaamaan hampaita. Lisään vielä, että terveet hampaat nostavat itsetuntoa ja vähentävät riskiä sairastua. Kyllä. Vialliset hampaat aiheuttavat mm. Kipua, hermokipua, tulehdusta, mätimistä...  Pitkälle edennyt karies voi tuhota hampaan täysin. Hoitamaton leukaluun tulehdus voi johtaa jopa yleistulehduksen kautta kuolemaan.

Laitoin aamukahvin tekeille ja laittauduin valmiiksi tätä päivää varten. Nätit ja mukavat vaatteet korvaavat trendikkyyden, mutta laveran voiteilla ja meikeillä saan tehtyä itsestäni mielestäni kauniin, niinkuin nyt näillä avuillani tehdä voi. Mietin lukemaani hampaista ja muistan aiemmin käydyt blogikeskustelut herkkäsuisista lukijoista.


Hampaistani tahdon pitää huolta ja säilyttää omani niin kauan kuin voin. Hampaat ovat osa minua ja hyvinvointiani. Hampaat ovat …