Siirry pääsisältöön

15 Atc-askartelua

Vietän viikonlopun koko perheeni kanssa.  <3

Macan atc-pussin sisältö Kotilaiskan atc-joulukalenterissa on tässä:


Ja valmis kortti näyttää tältä:Maustesiirappi

3–4 dl


Ainekset

1 appelsiinin kuoriosa
2 dl Fariinisokeria
2 dl Taloussokeria
2 kanelitankoa
1 kuivattu inkivääripalanen
6 dl vettä

1. Leikkaa pestystä appelsiinista oranssi kuoriosa ohuesti kuorimaveitsellä ja laita kaikki aineet kattilaan. Keitä kunnes nesteestä on puolet haihtunut ja kuuma siirappi lankailee.
2. Jäähdytä 10–15 minuuttia, siivilöi ja pullota.
3. Käytä glögin, teen tai muiden kuumien juomien maustamiseen tai tarjoa jälkiruokakastikkeena tai jäätelön kera. Maustesiirappi säilyy viileässä noin kuukauden.

Kommentit

kotilaiska sanoi…
Kiva luukku, minä se leivoinkin jo eilen taatelikakut ja tein piparitaikinan valmiiksi ja KOHTA ALAN LEIPOA niitä kun kaikki luukut on kattottu. Ja kyllä se korvis juttu kuulu tähän palkintoon ja luulin ihan oikeesti että ne hakaneulatkin oli korvisjuttuja, minuä kun en omista korviksii eikä mul oo edes reikii nii oon jotenki vaan sössiny mut siinä M- palkinnossa ne oli siks ku kuuluvat sellaseen helmisettiin jonka löysin kirppikseltä eikä sillä rasian sisällöllä ollu mulle mitään käyttöö niin laiton sen sulle ihan vaan ylimääräsenä yllärinä. M-palkinto olikin suurelta osin hankittu kirpparilta vain (leimasin) musteet ostin jo viime kuussa jostain olisko ollu kirjokkaasta ja siinä paketissa oli useita ainakin yli kymmenen eri väriä ja laitoin sit sellaset värit jakoon jota mulla on jo ennestään.Noi mansetitki on tarkotettu askartelumatskuks mut jos tykkäät niin voihan niitä käyttää vars, tehtävässäänkin.
Sisko sanoi…
Jouluinen luukku! Runon säkeet ja tuo kortti ja siirappi kaikki niin jouluista tunnelmaa kun olla voi!
ViliMarika sanoi…
Tarvikkeita valmiina leipomuksiin ja kakkuasia vielä hieman auki, mutta eipä tässä nyt puutu enää kuin just sellanen piloille nopeasti menevä. Leipomisurakka alkaa viikon loppupuolella. Tosin piparit aikasemmin jo. Ja ruuat tehdään sitten myös ajallaan, osittain yöllä.

KUUKAUDEN TOP 3

Hyvän mielen kortit + ARVONTA + ALEKOODI

Mitä sinä haluat elämältäsi?
Oletko onnellinen ja voitko henkisesti hyvin? 


Hyvän mielen kortit toimivat sekä yksistään että erinomaisesti hyvän mielen vuosi-kirjan kanssa. Hyvän mielen vuosi on inspiroiva tehtäväkirja, joka tarjoaa tehtäviä hyvän mielen taitojen harjoitteluun viikottain vuoden ajan. Korttien avulla voi harjoitella 53:a hyvän mielen taitoa, jotka esitellään Hyvän mielen taidot -kirjassa.

Vuodenkaan jälkeen kortit eivät todellakaan jouda roskiin, sillä näitä kortteja voi käyttää niin kauan, kuin vaan kortit ehjinä pysyvät. Ihan heti eivät piloille mene säilytysrasiassaan ja kevyen lakkapinnan ansiosta.Myös kirja kannattaa säilyttää ja hyödyntää uudestaan aina, kun haluat virkistää muistiasi kirjan aiheissa.


Maaretta Tukiaisen upeat ajatukset ja Krista Keltasen kuvitukset yhdessä luovat ihastuttavat, värikkäät ja isokokoiset hyvän mielen kortit. Kortit koostuvat tunnelmallisesta valokuvasta ja vahvistuslauseesta. Yksi pakka sisältää 53 korttia ja mukana on myös ohjekortt…

Syyskuun ARVONTA

Tässä se nyt on. Syyskuun arvonta. Montaa päivää ei arvonta kerkeä voimassa ollakaan, mutta kivahan se on välillä pitää pikaisempikin arvonta ja saada voittaja selville nopeaan. Palkinto on minun itseni ostama apteekista, joten sponsoreita tässä ei ole. Kerron silti tuotteesta hieman, jotta tiedät, mistä on kyse.
Se, miksi tämän tuotteen halusin palkinnoksi hankkia, johtaa juurensa omista kokemuksistani. Jos itse koen jonkun tuotteen tai asian hyväksi ja minua auttaneeksi, niin tokihan tahdon tarjota sinullekin mahdollisuuden tutustua sellaiseen.


Palkinto on täysikokoinen vaahtoamaton Salutem-hammastahna. Minulla on niin herkkä suu, etten tavallisia tahnoja voi käyttää laisinkaan, joten nämä vaahtoamattomat ovat tulleet tutuiksi. Nyt kun löytyi kotimainen tuote, oli pakko sitä testata ja sitten hommata palkinnoksikin yksi tuubi. Sinä voit siis olla pian se, jolle tämä lähtee!


Salutem-erikoishammastahna ei sisällä mitään ylimääräistä. Ei makuaineita, väriaineita, vaahtoa muosostavaa …

Keskimmäisen kutsu

Kesä on kaunista luontoaikaa, mutta niin on syksykin. Haaveilin kauan kunnollisesta järkkäristä, ja kun se vihdoin mahdollistui reilu vuosi sitten, olen innoissani ollut kuvaamassa luontoa ristiin rastiin. Tänä syksynä pakkasimme makuupussit, ruokatarvikkeet ja kameralaukun matkaan ja lähdimme kuvausmatkalle noin 100 kilometrin päähän järven rannalle, jossa tiesimme oleilevan ja asustelevan majavia, laulujoutsenia, kurkia, ilveksiä ja jopa karhujakin. Unohtamatta muitakaan luonnon asukkeja. Suurempiin petoihin emme törmänneet, onneksi, mutta lintuja ja erilaisia ötököitä senkin edestä tuli meitä vastaanottamaan ja majavathan ne pitivät meitä puuhakkaina patojensa kanssa. Nyt pääset katsomaan kuviani tältä Keskimmäisen kuvausreissulta.


Ihan ensimmäisenä meitä tervehti ovelan näköinen ruskea perhonen. Hyvin oli tuttavallista laatua eikä välittänyt laisinkaan siitä, että autosta purimme tavaramme mökkiin ja kuvasin häntä useammankin kuvan verran. Kyseessä on Pietaryrttisulkanen.


Sillat h…