Siirry pääsisältöön

ATC: koulukiusattu


Tiedän, mitä on olla koulukiusattu. Olin itse sitä 8 vuotta. Tokalta luokalta aina ysin loppuun saakka. Tiedän myös sen, miltä tuntuu lopulta tiedostaa olevansa voittaja siinä haasteessa. Kun selviytyy aikuisuuteen ja kasvaa vahvaksi. Kun ei luovuttanut vaikka mieli teki. Ja ne kiusaajat... Myöhemmin pää alaspäin kaartuneena. Huonolla itsetunnolla varustettuina. Surkeina olentoina. Kaikki kääntyi lopulta täysin. Ihan jokaisen kohdalla.


Voin nyt jälkeen päin kohottaa itselleni maljan tai vaikkapa juhlistaa tuolla eilisillan ylläri-juhlallis-herkuttelilla. ;) Kuka väittää ettei uusia sanoja enää keksitä?! ;D
Enää en ole se surkea pikkulikka, jota sai töniä tai solvata. Enää en ole se yksin nurkassa kyhnäävä pelokas enkelin poikanen. Enää ei käärmeet ja liskot tule koulutielläni vastaan ihmisolennoiksi pukeutuneina. Enää en suostuisi kiusatuksi. En sietämään solvauksia ja syytöksiä, kiusaamista tai mitään suun soittoa. En mitään väkivaltaa, missään muodossa! En keneltäkään! 


Mutta silloin, kauan sitten, silloin en voinut tehdä juurikaan mitään. Liikuin mahdollisimman lähellä niitä ryhmiä, jotka olivat isompia, eivätkä tunteneet minua. Saisin ehkä piiloutua sinne taakse turvaan... Tiesitkö, että sanatkin satuttaa!
Ja tiedättekö, tuo kaikki on tätä päivää yhä niin monilla! Ja kaikki eivät jaksa sitä! :(Minun esimerkkini on vain yksi. Se hyvä esimerkki siitä, että koulukiusaamisestakin voi selvitä ajan kanssa. Aikuisena. Vaikkei unohda ja vaikkei koskaan saa elää niitä kouluaikoja niinkuin olisi halunnut elää. On olemassa myös se esimerkki, mikä ei pääty hyvin. Ei voittajaksi. Ei näkemään tulevaisuuttaan. Heille kaikille! Sydämestäni... rauha koulukiusatuille.

Kommentit

Marsa sanoi…
Olet saanut kovia kokea lapsesta saakka.Mutta et lannistunut,voit olla ylpeä itsestäsi.Jaksamista sinulle.
MB sanoi…
Sinä olet sitkeä nainen,sillä tosiaankaan kaikki koulukiusatut eivät selviydy elämästäänsä kunnolla, joten voit tosi ylpeänä syödä herkkujasi ja me herkutellaan vasta huomenna syntymäpäivillä.
Joten mukavaa viikonloppua sinulle blogiystäväni ja sinun kirjoituksesi saavat minutkin hyvälle tuulelle, sillä taitava olet tuossakin.
Melina sanoi…
Totta joka sana.. ♥
Taina sanoi…
Hieno kirjoitus.
Äitinä sitä sydän kylmänä miettii miten omat lapset koulutiestä selviävät. Maailmasta kun ei tiedä.
Hienosti olet selvinnyt. :)
Olen sitä mieltä, että karma hoitelee koulukiusaajat, jokaisen erikeen. Joten Ihanaa viikonloppua Sinulle
Varasin sinulle lupiinikortit ja haluaisin tilalle uimakoulun opettajan ja taidemaalarin jos ovat vapaina
Vilimarika sanoi…
MB, muista että myös minä olen sinun ystäväsi! :)
Eipä toi häävistä ole ollut, koulukiusattuna. Voin vain kuvitella. Olen vähäsen itse myös kokenut samaa, ystäväni puolesta. Hän oli jotenkin kateellinen jostakin ?? ja painosti sillä mua usein. Mutta nyt olen päässyt se yli jo aikoja sitten
En tosin ole häneen ollut yhteydessä yli 30 vuoteen. Minä hänelle kirjoitin viimeksi, mutta vastausta ei tullut, jotenka ajattelin ettei hän halua pitää minuun yhteyttä.
Asumme ihan eripuolilla Suomea tällä hetkellä.
Hyvää alkavaa heinäkuuta sinulle X!
Viltsu Mari sanoi…
Täytyy sen verran sanoa, että olipa kiusaaja tai kiusattu, eivät he aina kotona sitä kerro. Se on asia, jota välttelee, ei tahdo paljastaa. ELi aina ei edes kotona tiedetä tai koulussakaan. Tuohon aikaan opettajat eivät välittäneet, tai ei ollut keinoja. Onko keinoja vieläkään? Kiusaamiseen ei edes tarvita erityisiä syitä lapsessa. Riittää, kun olet heikompi ja helpompi kiusattavaksi. Loppupelissä kiusaajilla on ongelmia ihan siinä missä kiusatuillakin. Kukaan ei kiusaa ja pönkitä itsetuntoa syyttä suotta.

KUUKAUDEN TOP 3

Hyvän mielen kortit + ARVONTA + ALEKOODI

Mitä sinä haluat elämältäsi?
Oletko onnellinen ja voitko henkisesti hyvin? 


Hyvän mielen kortit toimivat sekä yksistään että erinomaisesti hyvän mielen vuosi-kirjan kanssa. Hyvän mielen vuosi on inspiroiva tehtäväkirja, joka tarjoaa tehtäviä hyvän mielen taitojen harjoitteluun viikottain vuoden ajan. Korttien avulla voi harjoitella 53:a hyvän mielen taitoa, jotka esitellään Hyvän mielen taidot -kirjassa.

Vuodenkaan jälkeen kortit eivät todellakaan jouda roskiin, sillä näitä kortteja voi käyttää niin kauan, kuin vaan kortit ehjinä pysyvät. Ihan heti eivät piloille mene säilytysrasiassaan ja kevyen lakkapinnan ansiosta.Myös kirja kannattaa säilyttää ja hyödyntää uudestaan aina, kun haluat virkistää muistiasi kirjan aiheissa.


Maaretta Tukiaisen upeat ajatukset ja Krista Keltasen kuvitukset yhdessä luovat ihastuttavat, värikkäät ja isokokoiset hyvän mielen kortit. Kortit koostuvat tunnelmallisesta valokuvasta ja vahvistuslauseesta. Yksi pakka sisältää 53 korttia ja mukana on myös ohjekortt…

Syyskuun ARVONTA

Tässä se nyt on. Syyskuun arvonta. Montaa päivää ei arvonta kerkeä voimassa ollakaan, mutta kivahan se on välillä pitää pikaisempikin arvonta ja saada voittaja selville nopeaan. Palkinto on minun itseni ostama apteekista, joten sponsoreita tässä ei ole. Kerron silti tuotteesta hieman, jotta tiedät, mistä on kyse.
Se, miksi tämän tuotteen halusin palkinnoksi hankkia, johtaa juurensa omista kokemuksistani. Jos itse koen jonkun tuotteen tai asian hyväksi ja minua auttaneeksi, niin tokihan tahdon tarjota sinullekin mahdollisuuden tutustua sellaiseen.


Palkinto on täysikokoinen vaahtoamaton Salutem-hammastahna. Minulla on niin herkkä suu, etten tavallisia tahnoja voi käyttää laisinkaan, joten nämä vaahtoamattomat ovat tulleet tutuiksi. Nyt kun löytyi kotimainen tuote, oli pakko sitä testata ja sitten hommata palkinnoksikin yksi tuubi. Sinä voit siis olla pian se, jolle tämä lähtee!


Salutem-erikoishammastahna ei sisällä mitään ylimääräistä. Ei makuaineita, väriaineita, vaahtoa muosostavaa …

Keskimmäisen kutsu

Kesä on kaunista luontoaikaa, mutta niin on syksykin. Haaveilin kauan kunnollisesta järkkäristä, ja kun se vihdoin mahdollistui reilu vuosi sitten, olen innoissani ollut kuvaamassa luontoa ristiin rastiin. Tänä syksynä pakkasimme makuupussit, ruokatarvikkeet ja kameralaukun matkaan ja lähdimme kuvausmatkalle noin 100 kilometrin päähän järven rannalle, jossa tiesimme oleilevan ja asustelevan majavia, laulujoutsenia, kurkia, ilveksiä ja jopa karhujakin. Unohtamatta muitakaan luonnon asukkeja. Suurempiin petoihin emme törmänneet, onneksi, mutta lintuja ja erilaisia ötököitä senkin edestä tuli meitä vastaanottamaan ja majavathan ne pitivät meitä puuhakkaina patojensa kanssa. Nyt pääset katsomaan kuviani tältä Keskimmäisen kuvausreissulta.


Ihan ensimmäisenä meitä tervehti ovelan näköinen ruskea perhonen. Hyvin oli tuttavallista laatua eikä välittänyt laisinkaan siitä, että autosta purimme tavaramme mökkiin ja kuvasin häntä useammankin kuvan verran. Kyseessä on Pietaryrttisulkanen.


Sillat h…