Siirry pääsisältöön

Jossittelua

Jossittelu ei kuulu tapoihini. Se jossittelu kun ei vaan auta asioissa. Jossittelun sijaan tulisi kulkea siihen suuntaan, mikä tekisi jossitteluista kun tai nyt-asioita. Jos laihtuisin... Kun laihdun tai nyt olen laihtunut. siinä esimerkki. Nyt kuitenkin teen poikkeuksen ja jossittelen kokonaisen postauksen verran. Hurrrjaa. ;)

JOS minulla olisi tarpeeksi paljon rahaa, mitä tekisin?

Jos olisi varaa, ostaisin kesämökin ja oman kodin meille. Olisi ihana laittaa pihaa, istua aamukahville terassille tai saunan jälkeen pyyhe ympärilläni istahtaa terassille katselemaan auringonlaskua. Syöttää sorsia laiturilta ja pistää pihalle nuotio palamaan.

Jos olisi varaa, ostaisin mopoauton tai pikkumönkkärin ja ajelisin sillä kaupalle ja takaisin. :) Tai sitten ajokorttikin ja smartti. Ei, en halua isoa mersua enkä bemaria. Minä ostaisin pienen ja kätevän kopperoisen ja sen maalauttaisin metallinhohtovärein. Jokin sähäkkä väri, jotta näkyisi kaukaa jo, että Viltsu tulee, pois alta!

Jos olisi rahaa tarpeeksi, lähtisimme Murusen kanssa ulkomaille syksyllä tai talvella. Kävisimme jossakin eksoottisessa paikassa, missä ei turisteista ole tietoakaan. Vaikkapa Nepaliin tai Gambiaan tai Madagascariin. Jonnekin kauniiseen, erilaiseen maahan. Kylään. sinne, missä voisi niitä köyhiä ihmisiä auttaa mielummin, kuin pohattoja.

Jos saisin jostakin tilaisuuden, teettäsin erään kosmeettisen leikkauksen. En sitä kerro julkisesti, joten sori. Mutta kyllä näin on, plastiikkakirurgille menisin. Ja juu, ei ole botoxeista tai rasvaimuista ja silikoneista kyse!

Jos olisi rahaa tarpeeksi, menisimme naimisiinkin. Pikkuhäät ja itse tehden paljon, mutta maksaahan ne sormuksetkin jo.

Jos olisi varaa, kävisimme teatterissa ja sitten syömään sen jälkeen. Tai leffassa ja syömässä. Tai vaikka edes syömässä...

Rahasta viis. Ei ole, eikä ole tulossakaan. Jos olisin edes siinä kunnossa, että voisin liikkua enemmän, ja olisi varaa, menisin kuntosalille. Olisi ihanaa! Kävin sillon, kun olin terve. Ja aerobicissä ja lenkillä. uimassakin kävin. Nyt vaan jossittelen ja jumppaan ja kävelen.

Jos olisin terve, olisin töissä ja nauttisin niistä asioista, mistä vaan jossittelen nyt.

Postaus on tällainen jossittelupostaus, mutta ei hätää! En ole mitenkään jossittelufiiliksissä kotona. Oikein ihana Juhannus takana ja painokin putosi nelisen kiloa tänä aikana. Sen verran tuli suklaafondueta ja hedelmiä mussutettua ja picnicilläkin oltua. :) Johan tuota on toistakymmentä kiloa lähtenytkin pois. Että jossittelusta toimeksi, kun kerta siihen on mahdollisuutta nyt. Teen todellakin ne asiat, mihin pystyn. Kaikkea en saa ja sen kanssa on elettävä. Jotain kuitenkin saan ja nautin siitä!

Nautinnollista alkavaa viikkoa!

Kommentit

Katja sanoi…
Voi voi, vähän saman suuntaisia on munkin jossittelut. Joskus jotain pystyykin saavuttamaan, mutta toisinaan on niin tiukkaa, että ei niin mitään ylimääräistä voi ajatellakaan.

Kuntosalimaksun yritän haalia kokoon vaikka hampaat irvessä, osittain saan työnantajan maksamaan sen. (Tietty summa vuodessa, minkä maksaa.) Mutta aina ensin hankin lapsille, sitten vasta meille aikuisille, jos pystyy.
Tuula sanoi…
Minä näen meidän yläkerran huoneet valmiina silmissäni JOS olisi rahaa, samoin pihan... :) Mutta pikkuhiljaa ja sitten tuntuu saavuttaneensa jotain suurta...
Sirutuuli sanoi…
On se hyvä, että on haaveita :)
Miulla jos olisi rahaa, perustaisin oman pikku putiikin. Ja sitä rahaa pitäisi olla sen verran, että pärjäisi tuon putiikin kanssa, ei tarvitsisi tuottaa muuta kuin sen, ettei miinukselle menisi. Jos olisi vielä enemmän rahaa, ostaisin kesämökin, veneen tai matkailuauton.

KUUKAUDEN TOP 3

VUODEN 2016 PARAS LUONNONKOSMETIIKKA TUOTE ja ELÄINKOKEET

Paljon puhututtanut eläinkokeiden käyttäminen kosmetiikkateollisuudessa on ollut minulla mielen päällä taas jonkun aikaa. EU:ssa astui voimaan kosmetiikan ja hygieniatuotteiden koe-eläinkielto 3 vuotta sitten. Sitä ennen voimaan astunut direktiivi kielsi kosmetiikka- ja hygieniatuotteiden testaamisen eläimillä vuodesta 2009 alkaen. Kielto koski myös raaka-aineita ja esti EU:n ulkopuolella (esim. Kiina) eläinkokein testattujen kosmetiikkatuotteiden maahantuonnin EU:n alueelle.

Hyppäävällä pupulla merkitty tuote ei saa olla myynnissä Kiinassa, missä eläinkokeet ovat pakollisia kosmetiikalle (uudistuneen lakipykälän mukaan heinäkuusta 2014 alkaen shampoita ja hajuvesiä ei enää testata eläimillä.). Kosmetiikkateollisuuden tekemät eläinkokeet eivät ole ainoastaan eettisesti tuomittavia, vaan myös tarpeettomia ja kyseenalaisia. Eläintestit voidaankin korvata eläinkokeettomilla menetelmillä, jotka ovat usein eläinkokeita luotettavampia ja edullisempia.

Jos kiinnostuit aiheesta, löydät Animal…

Aurinko ja HeyDay Sunbeam

Aurinko on tähti, jota Maa kiertää. Aurinko syntyi vajaa 5 miljardia vuotta sitten. Auringonvalo on Suomessa kesällä merkittävin D-vitamiinin lähde ja lisäksi auringonvalo vaikuttaa pimeähormoni melatoniinin eritykseen, joka on suurimmillaan öisin ja talvisin. Melatoniinilla on unettava vaikutus, joten auringonvalon puute päiväsaikaan voi aiheuttaa väsymystä ja häiritä uni-valverytmiä. Luonnollisen valon puute voi myös aiheuttaa kaamosmasennusta. Noin vajaan 5 miljardin vuoden kuluttua auringon energia ehtyy ja aurinko katoaa kokonaan pois. Mutta mitä tehdä, jos meidän oma energia meinaa ehtyä pimeänä kautena eikä auringon energiasta ole tietoakaan?! 

Joku vastannee lähtevänsä etelään aurinkoon, jollekin energiaa tulee kirkasvalolla ja joku ottaa D-vitskut purkista. Kaikki ihan oikein! On myös huolehdittava siitä, että nautimme terveellisiä aterioita ja hellimme ja huolehdimme omasta hyvinvoinnistamme. Hemmottelua, nautintoa, iloa, hymy päivässä ja mitä ikinä keksitkään piristääksesi…

Joulukortti kääreestä kierrättäen

Kun kierrätys on sydämen asia, löytää mitä merkillisimmätkin asiat tiensä askarteluun mukaan. Tällä kertaa pysytään kuitenkin ihan perus kierrätyksessä ja sujautetaan suklaalevyn kääreestä pala korttiin. Lisäksi leimattua, leikattua, teipattua ja yhteen liimattua.Tämä kortti on tilaustyönä tehty.