Siirry pääsisältöön

Koruja ja kortti sekä kauhua yön aikana

Lämmintä piisaa. Mittari näytti +29C ulkona, sisälämpö taitaa kavuta aikalailla samoihin lukemiin. Meillä kun edelleen on muovit kaikkien ikkunoiden edessä ja ilmastointi kiinni. Ihmiset tuulettavat postiluukkujen kautta tuota tunkkaista ja pölyistä porraskäytävä ilmaa. Jotkut ovat repineet muoveihin suuria reikiä tai alareunat auki kokonaan. Osa tyytyy tukalaan tunnelmaan ja osa sitten viettää evakossa kesänsä. Meillä ei ole mökkiä, joten täällähän ollaan ja pysytään. 
Ulkona pyritään käymään aina kun jaksan liikkua. 

Nyt voit joko siirtyä suoraan postauksen kuviin ja ohittaa loput tekstit, tai sitten lukea kauhukokemuksistani, mitkä eivät välttämättä heikkohermoisille sovi.

On ollut äärettömän vaikea ajanjakso kipujen kanssa, mutta nyt vihdoin alkaa valoa näkyä sillä saralla. Tosin viime yö oli jotain ihan kamalaa! En saanut nukutuksi juuri lainkaan kipujen ollessa kovia ja hankalia sietää. Sitten jossain vaiheessa nukahdin toviksi ja pitkästä aikaa sain lääkkeiden haittavaikutuksena kauhukohtauksen. ONNEKSI Murunen heräsi siihen ja herätti minutkin, juuri ajoissa!
Nimittäin olin alkanut vaikeroimaan ääneen siinä ja itkemään ääneen.

 Itse muistan tilanteesta sen, että uneni oli ensin normaali painajaisuni, mutta mustavalkoinen. Näen lähes aina väriunia. Uni alkoi olla levottomampi ja yritin rauhoitella itse itseäni. Istahdin syrjään keinuun ja aloin keinuttaa itseäni. Jotenkin se tuulenvire tai jokin sai vauhdin kovemmaksi sen verran, etten saanutkaan enää pysäytettyä. Silloin tajusin sen tilanteen! Kyseessä ei ollutkaan oma vauhdin ottaminen tai viaton tuuli, vaan kuolema antoi vauhtia minulle ja tarkoituksella. Vielä pari kertaa vauhtia lisää ja kuolema saisi minusta otteen ja veisi mukanaan! Tuon tajuttuani iski se pakokauhu. Minä kuolisin tähän paikkaan! Minun olisi saatava keinu pysähtymään, mutten saanut sitä millään! en voisi hypätä alas, koska olin liian korkealla. Näin vaan pilvet ja sitä harmaata, mitä uneni oli ollut. Aloin vaikeroimaan, itkemään kauhusta ja yritin keksiä keinon paeta itse kuolemaa! Enää kerta eteen, kerta taakse ja se olisi tässä! Näin jo hahmon alkavan tulla esiin pilvien seasta. suuret kädet, jotka ottavat kiinni minusta ja nostavat keinusta syliinsä ja kantavat minut jonnekin pois tästä maailmasta. Mutta en ollut valmis siihen! En näin! En halunnut kuolla! 

Murunen herätti minut juuri oikeaan aikaan! Rauhoittelin itseäni, vetäsin henkeä muutaman kerran syvempään, huokasin ja kostutin suutani vedellä. Olin helpottunut, että se kokemus oli ohi! 

Nuo kauhukokemukset ovat pahempia, kuin pahimmatkaan painajaisunet.  Ne ovat niin todellisia ja fyysisesti raskaita kaiken muun lisäksi. en tiedä, olisiko siihen oikeasti kuollut, mutta sen tiedän, etten halua ottaa selvää siitä. Kroppani kertoi kovista kivuista ja siitä, että happea tarvitsin lisää. Vaihdoin kylkimakuulle ja henkäisin syvään muutaman kerran vielä. Ajattelin, kuinka onnekas olen, etten ole yksin! Ja mietin, että jotkut kokevat näitä samoja asioita yhtenään käyttäessään väärin näitä lääkkeitä. Jos olisi muu vaihtoehto, en todellakaan käyttäisi päivääkään pitempään aineita, jotka aiheuttavat jotain tällaista! Mutta vaikean kivun hallinnassa ei vaihtoehtoja ole niin paljoa kotioloissa, että voisin poiskaan tätä jättää. 

Nyt sitten keveämpiin aiheisiin, eli uusiin askarteluihini:
Kierrätyshän on se minun juttuni ja kummastelinkin erään ryhmän jäsenen kommenttia siitä, että askartelumateriaalit OVAT kalliita, eikä siitä päästä yli eikä ympäri. Vain kierrätetty on edullista, mutta... Jotenkin ymmärsin vähättelynä kierrätyksen ja että vain kalliilla saadaan kaunista. Että on pakko ostaa kalliita matskuja, jotta voi askarrella jotain oikeasti nättiä! 

Tuo kortti on kierrätettyä matskua täynnä. Ihan kaikki siinä on kierrätystä! Veikkaanpa, että olen kortin tarpeista maksanut 75 senttiä! Postikulut! Ja siis isommalle satsille, en vain tämän kortin tarvikkeille! Todellisuudessa hinta olisi siis ehkä 20 senttiä? Onko kyseessä siis ruma räpellys, koska on niin halpa?  

Tokihan kauneus on katsojan silmissä ja jos ei tykkää tehdä kierrätetystä, ostaa sitten kaupasta kallista. Se on niin jokaisen oma asia ja mielikuvituksellakin osansa. en kuitenkaan alkaisi vähättelemään kierrätetynkään hyvyyttä, kauneutta tai arvoa. 

tokihan tämä kortti on yksi niistä poikkeuksista, joissa siis ihan kaikki on kierrätetty ja hinta siksi noin alhainen, että kyllähän se todellisuus hipoo euroissa, kun korttejakin alan tekemään. Riippuen kortista, voi hinta nousta kierrätykselläkin jopa 3-4 euroon. Ei se silloin ilmainen ole sekään! 


Kierrätys näkyy myös koruissani ja tässä hempeä pinkki nauha kauniilla riipuksella. 


Vihdoinkin riipus sai paikkansa arvoiseltaan paikalta. 


Ja kerrottakoon, että tässä on yhdistetty kaulakoru, rintakoru ja rengas on jostakin ihan muista jutuista. sopivasti työstettynä ei uskoisi! Rock-henkiselle upea riipus!


Lämmintä kesäpäivää ystäväiset!

Kommentit

Riina Itkonen sanoi…
Äsken kun bussilla hujautin kotia kohti ohi teidän talon niin ihmettelinkin, jotta onpa osassa ikkunoista reikäisiä muoveja. Vaan asukkaat siis itse niitä auki repineet.
Kotilaiska sanoi…
Voi rakas Lotta eihän se ollut totta... Näin vanhaa runoa lainaten, mutta kyllä siitä kauhee olo tulee tollasesta pitkäksi aikaa ja voi vaikka ruveta pelkäämään nukahtamista
Mun mielestä yhäkin askartelijat käyttää liian vähän kierrätysmatskuu tosin kierrättäminen vaatii runsaasti mielikuvitusta ja enemmän työtä kuin jos tekee kaupasta ostetusta kalliista materiaaleista ja kyllä kaupoistakin löytyy halpaa kun vaan jaksaa kaikki alennuskorit penkoo ja niillä voi sit maustaa kierrätyskortit. Mun kierrätysaskartelu lähti liikkeelle just jostain sellasesta ku jossain lehdessä tai Strömsössä tehdään vaikka kierrätysaskartelua tyyliin että otetaan piltti-purkki ja koristetaan se ostetuilla helmillä, maalilla tms. jolloin saadaan ihan järetön summa aikaan askarteluliikkeessä. Se ärsytti niin lujaa et mun oli pakko pistää silloinen roskisdyykkari-blogi pystyyn. Aluks jaksoin haastaa muihinkin askarteluihin kuin Atc kortteihin nyttemmin se on jääny melkeest niihin. Ja kyl vaan kirppareiltaki löytyy jos mitä ku vaan on aikaa luuhata nii ja voimii ja paljon kivaa melkee ilmatteeks löytyy myös netist. Älä lannistu, jatketaan me maailman pelastamista etsimällä ruusuja rikkatunkiosta.Ja asiasta kolmanteen meijän lähimettään on joku kipannu puutarharoskiaan ja nyt siel kasvaa iiriksii jotka meinaan syksyllä käydä pöllimässä omaan pihaani.
Liisax sanoi…
ONNEA!! Voitit blogini arvonnasa! Laitan sulle vielä sähkäriä, jotta saan osottees. :D
Vilimarika sanoi…
Liisax, wau!! mahtawaa! Kiitos!
Vilimarika sanoi…
Kotilaiska, älä huoli, unet eivät tapa ja sen verran harvoin kauhun hetkiä,ettei pelota nukahtaa. painajaisethan ovat tuttuja itsessään ja johtuen muista syistä. Enemmän mietin astmaani/tukehtumisen tunnetta ja kolmen lääkkeeni yhteisvaikutuksena on riski hengityslamaan. Nyt lääkkeiden määrä ollut maximissaan kipujen kovetessa,joten siinä mietteeni.. kaikki kuitenkin hyvin.

KUUKAUDEN TOP 3

Hyvän mielen kortit + ARVONTA + ALEKOODI

Mitä sinä haluat elämältäsi?
Oletko onnellinen ja voitko henkisesti hyvin? 


Hyvän mielen kortit toimivat sekä yksistään että erinomaisesti hyvän mielen vuosi-kirjan kanssa. Hyvän mielen vuosi on inspiroiva tehtäväkirja, joka tarjoaa tehtäviä hyvän mielen taitojen harjoitteluun viikottain vuoden ajan. Korttien avulla voi harjoitella 53:a hyvän mielen taitoa, jotka esitellään Hyvän mielen taidot -kirjassa.

Vuodenkaan jälkeen kortit eivät todellakaan jouda roskiin, sillä näitä kortteja voi käyttää niin kauan, kuin vaan kortit ehjinä pysyvät. Ihan heti eivät piloille mene säilytysrasiassaan ja kevyen lakkapinnan ansiosta.Myös kirja kannattaa säilyttää ja hyödyntää uudestaan aina, kun haluat virkistää muistiasi kirjan aiheissa.


Maaretta Tukiaisen upeat ajatukset ja Krista Keltasen kuvitukset yhdessä luovat ihastuttavat, värikkäät ja isokokoiset hyvän mielen kortit. Kortit koostuvat tunnelmallisesta valokuvasta ja vahvistuslauseesta. Yksi pakka sisältää 53 korttia ja mukana on myös ohjekortt…

Syyskuun ARVONTA

Tässä se nyt on. Syyskuun arvonta. Montaa päivää ei arvonta kerkeä voimassa ollakaan, mutta kivahan se on välillä pitää pikaisempikin arvonta ja saada voittaja selville nopeaan. Palkinto on minun itseni ostama apteekista, joten sponsoreita tässä ei ole. Kerron silti tuotteesta hieman, jotta tiedät, mistä on kyse.
Se, miksi tämän tuotteen halusin palkinnoksi hankkia, johtaa juurensa omista kokemuksistani. Jos itse koen jonkun tuotteen tai asian hyväksi ja minua auttaneeksi, niin tokihan tahdon tarjota sinullekin mahdollisuuden tutustua sellaiseen.


Palkinto on täysikokoinen vaahtoamaton Salutem-hammastahna. Minulla on niin herkkä suu, etten tavallisia tahnoja voi käyttää laisinkaan, joten nämä vaahtoamattomat ovat tulleet tutuiksi. Nyt kun löytyi kotimainen tuote, oli pakko sitä testata ja sitten hommata palkinnoksikin yksi tuubi. Sinä voit siis olla pian se, jolle tämä lähtee!


Salutem-erikoishammastahna ei sisällä mitään ylimääräistä. Ei makuaineita, väriaineita, vaahtoa muosostavaa …

Keskimmäisen kutsu

Kesä on kaunista luontoaikaa, mutta niin on syksykin. Haaveilin kauan kunnollisesta järkkäristä, ja kun se vihdoin mahdollistui reilu vuosi sitten, olen innoissani ollut kuvaamassa luontoa ristiin rastiin. Tänä syksynä pakkasimme makuupussit, ruokatarvikkeet ja kameralaukun matkaan ja lähdimme kuvausmatkalle noin 100 kilometrin päähän järven rannalle, jossa tiesimme oleilevan ja asustelevan majavia, laulujoutsenia, kurkia, ilveksiä ja jopa karhujakin. Unohtamatta muitakaan luonnon asukkeja. Suurempiin petoihin emme törmänneet, onneksi, mutta lintuja ja erilaisia ötököitä senkin edestä tuli meitä vastaanottamaan ja majavathan ne pitivät meitä puuhakkaina patojensa kanssa. Nyt pääset katsomaan kuviani tältä Keskimmäisen kuvausreissulta.


Ihan ensimmäisenä meitä tervehti ovelan näköinen ruskea perhonen. Hyvin oli tuttavallista laatua eikä välittänyt laisinkaan siitä, että autosta purimme tavaramme mökkiin ja kuvasin häntä useammankin kuvan verran. Kyseessä on Pietaryrttisulkanen.


Sillat h…