Siirry pääsisältöön

12 Huonoin äiti leipomaan


12.12.2012. Monella parilla on ollut tänään suuren onnen ja rakkauden päivä. Kirkot ja maistraatit ovat täyttyneet iloisista ihmisistä, hääpareista, jopa joukkovihkimisistä. Onnitteluni heille kaikille! 
Me muut, jotka olemme viettäneet tavallisempaa päivää, olemme kukin tahoilaan tehneet mitä sitten olemmekaan. Minun päiväni oli apteekista lääkkeiden hakua. Kyllä, nyt ne sain sieltä. Lisäksi siivousta ja jouluvalojen laittoa. Haimme myös joulukoristeet varastosta. Alan niitä pikkuhiljaa laitella paikoilleen.

EDIT: Sainpa juuri kuulla ilouutisen, rakkauden valoineen myös oman läheisenikin puolelta, joten ONNEA ONNEA!!!


Eilen saitte luukusta suosikkijoulukakkuni ohjeen.
Leipomuksesta puheen ollen...
Minä olen surkeudenhuippu ja huonoin äiti leipomaan. 

  • Olen kokeillut riisipuuron keittämistä ja jättänyt puuron kuumalle levylle, koska puhelimessa oli hauskempaa kuin lieden äärellä! Järkikin sen sanoo, että maito palaa pohjaan! Mutta eipä ole päässäni vissiin järkeä sitten... 


  • Piparkakkutaikinasta syön aina enemmän, kuin leivon ja kun leivon, piparit ovat mustia! Uunin syy,sanon, vaikka syy onkin minussa. 


  • Koristellakkaan en osaa. Ohjeista lukienkin koristelumassa valuu pöydälle ja näyttää enemmänkin kastetulta piparilta epämääräisessä harmaassa tahnassa, kuin koristeelta. 


  • Lisäksi poikani on sanonut jo pikkupoikana, että "älä äiti itke. Ei me olla rasisteja. Voidaan syödä somalipullaakin". Lasten suustahan se totuus tulee.


  • Kaiken huippu on kuitenkin leipomukseni nuoruusvuosilta, kun olin vielä pikkuViltsu. Nimittäin koulussa köksän tunnilla ope antoi tehtäväkseni leipoa suklaakakun! Joo! Hitsin hyvä idea! Ja minähän tein työtä käskettyä, kunnes tuli suklaan sulatuksen vuoro! Koko luokka oli savun peitossa! Kaiken huippu oli se, että paikalle säntäsi palokunta sammuttamaan kakkuani! Ja kun kysyivät, mitä täällä tapahtuu, opettaja sanoi, että Viltsu leipoo suklaakakkua. Siihen palomies tuumasi, että josko se Viltsu jatkossa tekisi jotain muuta... Jatkossa en saanut leipoa, en edes teräasetta käteeni!


  • Toka kakkukokeiluni päättyi muuten samoin, mutta palokunta jäi tulematta. Mikrossa sulatettua suklaata... Hohhoijaa!
  • Ja entäpä se kerta, kun meidän kotiin tuli tehosekoitin! Minä halusin nähdä ihan siitä kannen paikalta, miltä se touhu näyttää... Sur sur.. läiskis ja loiskis! Kaikkialla, kasvoistani kattoon ja lattiaan oli sitä smoothieta tai mitä lie olikaan! Möin sen vekottimen pois. 


  • Joulupöytään olen sentäs osannut laittaa kakkua ja torttuja. Ostin kaupasta valmiina. Tänä jouluna toivottavasti saan taas valmiit herkut hankittua. Joulukakku olisi toiveissa. 


Joillakin se vaan ei onnistu, ei sitten ohjeilla tai ilman, tuo leipominen.
Silti minä yritän... Yritän tänäkin vuonna taas tehdä jonkinlaisen kakun. Appelsiini-suklaakakun. Siitä lisää sitten. Nyt kermafudge jäähtymässä...


Kohta todellakin pukki kolkuttelee ovella ja kyselee; "onkos täällä kilttiä lapsia". Ja kaikki lapset nyökkäilevät ja vastaavat kyllä vanhempiensa selän takaa kurkistaen. Hieman pelonsekaisin mutta jännittynein ja iloisin tuntein. Kerran minäkin jännitin niin kovasti joulupukkia, etten tullut sängyn alta esiin koko aikana. 
Tein aiheeseen liittyen atc-kortin, jossa sitä lasten vilpitöntä "tuhmuutta" ei kyllä pahalla muistella. Salaa joulupöydästä pikkuleipä tai makeinen.. Kiireellä piiloon mussuttamaan sitä. Nami nami
Hyvä kun ylettyy edes pöydästä ottamaankaan...
Hieman isompia lapsia seuraavassa atc-kortissa, jonka myötä lähdetään joulusadun maailmaan.
Luukusta löytyykin tunnelmallista joulun musiikkia. Ja laitetaanpa vielä sinulle, joka luet loppuun asti, vinkki, kuinka saadaan jotain kivaa kotiin. ;)


Olokeepa hyvät.

Kommentit

Kiitos ihanista sanoista, ne lämmittävät kovin mieltä. Rauhaisaa joulunaikaa <3
kotilaiska sanoi…
olipa kovin lämpöinen ja kaunis luukku tällepäivälle
Maca sanoi…
Hienoja kortteja jälleen, on niin mukava lukea sinun juttujasi.Leipominen kuulostaa tutulta ja minulle käy melko säännöllisesti niin, jotta kun panen kiisseliainekset kiehumaan, ne kiehuu varmasti hellalle.Minä olen aina jotakin muuta tekemässä ja unohdan autuaallisesti koko keitoksen.Että semmoinen emäntä täällä.
Viltsu Mari sanoi…
Minna, oi, ole hyvä ja sinullekin mukavaa iltaa
Viltsu Mari sanoi…
Kotilaiska, kiitos ystäväni <3
Viltsu Mari sanoi…
Maca, äitiys ja aikuisuus osaa olla sitten niin jännittävää. Koskaan ei tiedä, osaako leipoa kakun oikein vai ei tällä kertaa ja mitä muuta elämä tuokaan eteemme. Hyvää iltapäivää sinulle ystäväni

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Super SaltBalans testissä

5. kesäkuuta 2013

Luin Pirkka-lehdestä mainosta, jossa kerrottiin yhden pillerin auttavan turvotukseen, silmäpusseihin, laihdutukseen, selluliittiin, magnesiumin puutteesta johtuviin kramppeihin tai suonenvetoon, runsaan hikoilun aiheuttamaan mineraalikatoon sekä hillitsemään suolan käytön haittoja. Itse kiinnitin huomiota erityisesti turvotukseen, silmäpusseihin ja kramppeihin. Lisäksi kesäkuumalla hikoilu sekä tietenkin selluliittiäkin löytyy, joten ne myös lisäpotkuna tuossa purkissa. 
En ole mitään laihdutuspillereitä edes halunnut kokeilla, koska niissä yleensä on jokin yhtenevä pointti: Ota tämä pilleri, juo vettä ja liiku paljon ja laihdut 5 kiloa vähintäänkin! Haloo! Ilman sitä pilleriäkin laihtuisi niillä ohjeilla! Mutta tällainen oireita lievittävä pilleri voisi ollakin kokeilun arvoinen. Toimiiko vai ei, sen tietää vain kokeilemalla. Mainos kun ei väittänyt mitään ihmeitä eikä pyytänyt tekemään suolan vähentämisiä tai muitakaan temppuja, jolloin tietenkin se auttaisi itsess…

Exfoliating Socks Lavender Kuorivat sukat käyttökokemukset

Kotimainen kosmetiikan verkkokauppa, Sunrise Cosmetics, joka tunnetaan muovituotteita valmistavana ja kosmetiikkaa maahantuovana yrityksenä, lähti mukaan jalkahoitoni toteuttamiseen Iroha naturen kuorivilla sukilla. 
Syy siihen, miksi tarvitsin apua, oli se, että kaikista voiteista ja raspaamisista, liuottamisista ja muistakin kotikonsteista huolimatta sairauksieni yhteissumma aiheuttaa jalkapohjieni kuivumista, hilseilyä ja paksuuntumista. Muutaman kerran kuukaudessa jopa repeilivät verille saakka. Luulin jo, ettei muuta apukeinoa olekaan, kuin voidella hoitavilla, paksuilla voiteilla usean kerran päivässä. Parhaillaan/pahimmillaan olinkin paksu kerron voidetta jalkapohjissa ja muovipussit päälle. Sillä konstilla ei kuitenkaan kävelä liukastelematta ja muutenkin pussi rullautuu helposti varpaisiin, jos esim. jalat liikkuvat mattoa/sänkyä vasten. Mitä hävittävää minulla siis oli siinä, että kokeilisin vielä yhtä uutta juttua, eli kuorivia sukkia.
Sunrise Cosmeticsin verkkokaupasta lö…

Kahvin ja mandariinin yhteinen liitto

Kahvi on yksi koukuttavimmista nautintoaineistamme, joita käytämme sen enempiä miettimättä, koukuttaako se vai ei. Kuitenkin niinä aamuina, kun heräämme aamupalalle, ja huomaamme kahvin loppuneen kaapista, koukutuksen vieroitusoireet huomataan hetkessä. Kahvia on vain saatava!

Kahvin keksijöinä pidetään arabeja, jotka valmistivat kahvia luultavasti jo 1200-luvun tienoilla Jemenissä. Eurooppaan kahvi tuli 1600-luvulla ja maailman suurin kahvintuottajamaa on Brasilia, joka tuottaa noin 1/3 maailman kahvista. Me suomalaiset olemme  maailman ahkerimpia kahvinjuojia asukasta kohti, sillä suomalainen kuluttaa paahdettua kahvia keskimäärin 10 kiloa vuodessa. Minusta se on hassua, sillä itselleni kahvi tuo ensisijaisesti mieleen ennemminkin turkkilaisen kahvin tai jonkin kahvintuottajamaan, kuin Suomen. Olenko siis liian lähellä...?!


Toinen herkku, joka ainakin minulle maistuu erittäin hyvin, on mandariini. Ihanan mehukas, hedelmäinen ja raikas hedelmä, joka saa auringon paistamaan sisältämme…