Siirry pääsisältöön

Talvi on uuden alku


Ensilumi satoi sitten tännekin viime yön aikana. Maa on valkoinen ja päivä kirkkaampi kuin eilinen. 
Niin moni sanoo vihaavansa talvea, kylmää ja paukkuvia pakkasia. Pimeys ja lumi saavat äreäksi, kahlaaminen lumessa, auton lasien rappaaminen aamulla, nipistelevät poskipäät punaisina ja kylminä...
Onhan ne kaikki ihan oikeita syitä vihata talvea.
Ja jokainen saa vihata niin paljon kuin haluaa. 

Minulle talvi on yksi etuoikeus, josta saamme nauttia. Kuinka monessa maassa maailmassa onkaan neljä oikeasti erilaista vuodenaikaa? Joo, kyllä se siitä lämpömittarista huomaa, mutta entä kun katsoo ulos ikkunasta? Kuinka moni ihminen maailmalla saa nauttia lumen valkoisesta hohteesta? Taian omaisesta kimaltavasta hangesta? Siitä tunteesta, kun menee ulos ja katsot kaveria, jonka kasvot ovat huuran peitteessä. :D

toiset rakentavat hiihtolatuja ja luistinratoja keinotekoisesti. Me voimme tehdä ne luontoon ja ihan luonnollisesti. Ja kuka tykkää, voi lasketella, voi hiihtää, laskea pulkalla... Tai mennä vaikka lappiin rekiajelulle!

Olethan huomannut ulkomaalaisissakin saduissa lumiukkoja? Ovatko ne kaikki niin aidoissa maisemissa siellä? Vai kenties ne satujen lumiukot kaipaavat lähemmäs pohjoisnapaa, kuin etelää? Tänne? Suomeen? täällähän ne lumiukot ovat talvella ihan luonnollisessa ympäristössä porkkananenineen ja hiilisilmineen! 

minulla on nyt vihdoinkin ne uudet talvikengät, joista postasin muutama päivä sitten. Odotan innolla päästä kokeilemaan niitä paukkupakkasilla! Ja on toppavaatteet ja pipot ja lapaset, rukkaset ja kaulahuivit... Kalsareista puhumattakaan! Talvella täytyy pukeutua hyvin ja lämpimästi! Silloin ei palele. Ja ihanat isot villapaidat ovat juuri nyt talven tultua se IN.

Joulu tulee omaa vauhtiaan. Ensimmäiset ulkovalosarjat ovat jo naapuripihoissa valaisemassa iltaa. Ikkunoista näkee pian tähtivaloja ja kunhan se joulu tulee, niin joulukuusetkin koristavat niin ikkunoita kuin pihoja.

Lahjojen paljous ei minua stressaa. Ei aikuisille, ei turhaa kamaa. Itse tehty kortti riittää monelle. Samoin muu stressi, hus pois meiltä! Siivous aikaisemmin jo, ruuat ajallaan ja leipomuksiakin pitkin pyhiä. Ei sitä kaikkea jaksa kerralla syödä!

Joku sanoi, ettei jouluna koristeita laita, koska parin päivän takia ei viitsi sitä vaivaa nähdä. Meillä se joulukoristeiden kauneus on lähemmäksi kuukauden kotia koristamassa. Ei yhtään aikaisemmin tai myöhemmin laiteta. Kuukaudessakin on 30 päivää...

Nyt pimeinä iltoina meillä palavat kynttilät ja öljylamput. Pumpkin-lamppu on aivan ihana! Ja säästyyhän siinä sähköäkin, kun valot ovat poissa päältä.

No, tämä on minun näkemykseni talvesta ja joulusta. Sinä saat vihata kumpaakin niin paljon kuin haluat.  Ihan vapaasti. ;)

en minäkään tykkää siitä, että kivut lisääntyvät kylmällä kelillä ja siitäkään, että pitää pukea enemmän päälle. Olen kuin lumiukko itsekin kaikissa varusteissani, jollen ole hommannut tarpeeksi ohuita ja silti toimivia talvivarusteita. Tekninen alusasu esimerkiksi on yksi niitä ihmeitä. ;) Samoin villapohjasukka. ;)

En pidä siitä, että liukkaalla kaadutaan ja taitetaan jalkaa ja kättä poikki. En pidä paleltuneista poskipäistä tai äkkilähdöistä kun auto on jäässä. En pidä siitä, että todellakaan auto ei käynnisty, JOS akku on sipannut jäähän. Enkä siitä, että aattona kummankin suku haluaisi luokseen ja pahoitamme joka tapauksessa joltakin mielen. 

On asioita joista ei tykkää ja asioita, joista tykkään. Ja talvi tulee aina, samoin joulu. Meillä on aina vuosi aikaa ajatella sitä ja valmistautua. Ihan kuin kesäänkin, juhannukseen, synttäreihin. On ihan meistä itsestämme kiinni, kuinka asennoidumme asioihin. Jos päätämme vihata tätä aikaa vuodesta, niin sitten se menee niin. Ollaan sisällä ja mökötetään. Mutta jos päätämme ottaa ilon irti tästäkin pakollisesta vuodenajasta, niin sitten se on niin. Valinta on ihan henkilökohtainen.

Minulle talvi ei ole kaiken loppu ja kuolema, vaan talvesta alkaa uusi elämä! Keväällähän odotamme kesää.. Eikö? Ja syksy on ihanaa värien loistoa. Talvi, se on alku uudelle vuodelle ja talvella alan odottaa kevättä! Talvella kerään voimia, jotta jaksan kesän riekkua. Talvella lataan akkuja, nautin harmoniasta ja tulen voimasta. Talvella soitan rauhallista musiikkia kynttilän valossa ja olen vaan ihan hiljaa. Hys hys... Kuunnellaan hiljaisuutta!
Ja sisimmässäni, siellä sydämeni sopukassa, siellä tiedän! Kohta on kevät!


Valkoista ja rauhallista tätä päivää, uuden viikon alkua ja uusille kansanedustajillemme paljon onnea! Muutoksia ainakin tuli eduskuntaan, joten ehkä tulossa muutoksia muutenkin...?

Viltsu


Kommentit

Tuula sanoi…
Minä en tykkää kylmästä, palelen jo näillä keleillä, mutta lumi :) valaisee maan ihanasti!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Super SaltBalans testissä

5. kesäkuuta 2013

Luin Pirkka-lehdestä mainosta, jossa kerrottiin yhden pillerin auttavan turvotukseen, silmäpusseihin, laihdutukseen, selluliittiin, magnesiumin puutteesta johtuviin kramppeihin tai suonenvetoon, runsaan hikoilun aiheuttamaan mineraalikatoon sekä hillitsemään suolan käytön haittoja. Itse kiinnitin huomiota erityisesti turvotukseen, silmäpusseihin ja kramppeihin. Lisäksi kesäkuumalla hikoilu sekä tietenkin selluliittiäkin löytyy, joten ne myös lisäpotkuna tuossa purkissa. 
En ole mitään laihdutuspillereitä edes halunnut kokeilla, koska niissä yleensä on jokin yhtenevä pointti: Ota tämä pilleri, juo vettä ja liiku paljon ja laihdut 5 kiloa vähintäänkin! Haloo! Ilman sitä pilleriäkin laihtuisi niillä ohjeilla! Mutta tällainen oireita lievittävä pilleri voisi ollakin kokeilun arvoinen. Toimiiko vai ei, sen tietää vain kokeilemalla. Mainos kun ei väittänyt mitään ihmeitä eikä pyytänyt tekemään suolan vähentämisiä tai muitakaan temppuja, jolloin tietenkin se auttaisi itsess…

Exfoliating Socks Lavender Kuorivat sukat käyttökokemukset

Kotimainen kosmetiikan verkkokauppa, Sunrise Cosmetics, joka tunnetaan muovituotteita valmistavana ja kosmetiikkaa maahantuovana yrityksenä, lähti mukaan jalkahoitoni toteuttamiseen Iroha naturen kuorivilla sukilla. 
Syy siihen, miksi tarvitsin apua, oli se, että kaikista voiteista ja raspaamisista, liuottamisista ja muistakin kotikonsteista huolimatta sairauksieni yhteissumma aiheuttaa jalkapohjieni kuivumista, hilseilyä ja paksuuntumista. Muutaman kerran kuukaudessa jopa repeilivät verille saakka. Luulin jo, ettei muuta apukeinoa olekaan, kuin voidella hoitavilla, paksuilla voiteilla usean kerran päivässä. Parhaillaan/pahimmillaan olinkin paksu kerron voidetta jalkapohjissa ja muovipussit päälle. Sillä konstilla ei kuitenkaan kävelä liukastelematta ja muutenkin pussi rullautuu helposti varpaisiin, jos esim. jalat liikkuvat mattoa/sänkyä vasten. Mitä hävittävää minulla siis oli siinä, että kokeilisin vielä yhtä uutta juttua, eli kuorivia sukkia.
Sunrise Cosmeticsin verkkokaupasta lö…

Kahvin ja mandariinin yhteinen liitto

Kahvi on yksi koukuttavimmista nautintoaineistamme, joita käytämme sen enempiä miettimättä, koukuttaako se vai ei. Kuitenkin niinä aamuina, kun heräämme aamupalalle, ja huomaamme kahvin loppuneen kaapista, koukutuksen vieroitusoireet huomataan hetkessä. Kahvia on vain saatava!

Kahvin keksijöinä pidetään arabeja, jotka valmistivat kahvia luultavasti jo 1200-luvun tienoilla Jemenissä. Eurooppaan kahvi tuli 1600-luvulla ja maailman suurin kahvintuottajamaa on Brasilia, joka tuottaa noin 1/3 maailman kahvista. Me suomalaiset olemme  maailman ahkerimpia kahvinjuojia asukasta kohti, sillä suomalainen kuluttaa paahdettua kahvia keskimäärin 10 kiloa vuodessa. Minusta se on hassua, sillä itselleni kahvi tuo ensisijaisesti mieleen ennemminkin turkkilaisen kahvin tai jonkin kahvintuottajamaan, kuin Suomen. Olenko siis liian lähellä...?!


Toinen herkku, joka ainakin minulle maistuu erittäin hyvin, on mandariini. Ihanan mehukas, hedelmäinen ja raikas hedelmä, joka saa auringon paistamaan sisältämme…