Annatko äänesi kuulua?

Vaalipäivän kunniaksi hieman villiinnyin itsekin. Ensin valtaisan hermostoperäisen sätkimis-yön jälkeen laittauduin kauniiksi. Sitten lenkille muruseni kanssa antamaan omat äänemme ehdokkaillemme. Seuraavana ohjelmassa oli suihku ja sitten pallo-kortin viimeistely. Ja kuinka innostuinkaan lukijoilleni laittamaan kilpailunkin tuonne arvonnat-sivulle. Mitähän vielä keksin, kun päivä on vielä näin nuori?!

Haluaisin sanoa senkin, että jos joku teistä haluaa joulukortteja tilata minulta, niin varaathan aikaa riittävästi, sillä teen tilaukset tilausjärjestyksessä ja jos niitä on monta yhtä aikaa, niin millään en kerkeä tehdä kaikille sitä kymmentä korttia samana päivänä. Ja jo valmiit kortit olen saanut eteenpäin.
Teen lisää sitä mukaa kun aikaa on tilauksilta.

Viikonlopun kunniaksi teimme ihanan mansikka-kermakakun tai tortun. Oli muuten hyvää mateen kanssa! Ihanaa! Ihan helppo ja nopea ja edullinen ohje:

kaupan valmis torttupohja.
Sen kostutin mansikkamehulla.
Päälle omatekoista mansikkahilloa kokonaisilla mansikoilla.
Kuohukermaa 2dl:n purkista vaahdotettuna ja 1tl vanilliinisokerilla ja 1 rkl sokerilla maustettuna.
mansikoita pakastimesta sulatettuna ja valutettuna päälle. 
Hetki tekeytymään jääkaappiin.

Se oli siinä. Ei maksanut montaa euroa ja saatiin kahdestaan pariksi päiväksi ihanaa herkkua.

Nyt olisi tälle joululle hakusessa jokin ihana herkkuohje. Viime vuonna se oli piparipullat, mutta olisiko vinkkejä, mitä tänä vuonna kannattaisi kokeilla?

Entä joulukalenteri tänne blogiin? Haluatteko lukea jouluherkkujen ohjeita? Kuunnella joululauluja? Nähdä askarteluohjeita? Nähdä valmiita askarteluja? Vai jotakin ihan muuta? Kysely on edelleen voimassa tuossa vasemmalla blogin reunassa!

Tulossa blogissani vielä ainakin seuraavaa:

- Kirja-lista niistä, mitkä haluan lukea

-blogien tarkistusta. Mikä blogi on edelleen voimassa, mikä lopettanut ja onko kaikki edes tuolla alalaidassa listattuna? Jos huomaat, ettei blogisi ole listallani, niin vinkkaa minulle! Tarkistan tilanteen ja lisään sen tarvittaessa/jos se on blogi, jota voisin lukea.

-Marraskuun haaste

-Arvontaa: Lokakuun bloginappi-arvonta, Joulukalenteri-arvonta. Tarkistathan joulukalenterisivulta, joko olen saanut pakettisi ja oletko arvonnassa mukana. Laitan muistutuksen asiasta vielä marraskuun alussa kaikille niille, joilta luukku uupuu vielä. (10kpl). Lisäksi arvonta suoritetaan  50 lukijan ylityttyä.Onko toiveita mitä muuta haluatte lukea? Toki ne perusjutut tulevat jatkossakin, eli omat elämäni kolhut, kokemukset, runot ja mietteet. Lisäksi ensi viikolla ratkeaa jatkot taas siitä, mitä teen marraskuusta eteenpäin töiden kanssa. Lääkäri, joka ei ole koskaan tavannut minua ja jonka kanssa on kieliongelmiakin... Hmm.

Kiinnostaako teitä sisustusvinkit, musiikki vai kenties ohjeet jonnekin? askartelukauppojen esittelyt tai blogiesittelyt?

Itse mietin sitäkin, että alanko huudella kovaan ääneen haasteisiin sponsoreita edes joillekin kuukausille vai jatketaanko näin? Osallistujamäärähän sen ratkaisee, sillä 1-2 osallistujaa ei kovin kyllä sponsoreita ilahduta.
Siispä kuinka saataisiin lisää porukkaa haasteisiin? Ehdotuksia? 

ViliMarika

Kommentit

Kotilaiska sanoi…
??? Täytekakku tai yleensäkkin kakku hyvää mateen kanssa? HÄH? Mä teen yleensä mateesta soppaa ja saako sitä jo tähän aikaan vuodesta vai oliko sulla sitä pakkasessa.Mateen mäti vois kyl sopii voileipäkakkuun ja ethän sä edes syö muita kaloja kuin lohta ja turskaa vai miten se meni mut ei siin listas kyl mitään madetta ollu.Muuten kyllä kuulostaa herkulta tuo kakku ja ehkä se käy made aterian jälkkäriks.
Anonyymi sanoi…
Heh jo vain on mainiota tämä suomen murrekirjo. Made-mateen.....Mate-juoma on kyllä hyvää vaikka sit kakukin kanssa ;)
Vilimarika sanoi…
Ai jai... :D
http://somanyinspiration.blogspot.fi/2012/10/kenkaa-kiusaajille.html

tuossa on yhteen vastikää kirjoittamaani postaukseen jossa lämmin Mate höyrysi kupissani. :D

Kyllä Kotilaiska oikeassa olet siinä, etten syö mitenkään innolla mitään madetta, haukea, ahventa... turska ja Lohi ovat ne ainoat. Mutta etä mitäkö nyt sitten menin tekemään? Ihan kermakakkua ja Mate-juomaa. Se on yrttijuomaa, vähän niinkuin teetä, mutta sisältää runsaasti kofeiinia, joten silloin kun tarvitsen kahvin kofeiinimäärän, mutten pysty kahvia juomaan vatsaoireiden takia, niin juon mateeta. Oot kyllä ihana noiden arvuuttelujesi kanssa. :D

Anonyymi: Eikös vaan. ;) On kolme koivua tien toisella puolen ja toisella puolen kuusi... Taikka keksin keksin, kärpänenkin tapettiin tapettiin, saatikka mateeta kupissa ja kattilassa. :D
Unknown sanoi…
Minäkin mietin ensin, että häh, mansikkakakkua ja madetta ? Sitten muistin, että sehän on teetä :). JA tuli mieleeni tämä sananparsi, jota ViliMarika jo loruilikin. "Mitä kärpänen sanoi toiselle kärpäselle ? Tuu kattoon kattoon kun kaveri tapettiin tapettiin." Sittenhän on vielä se loru, jossa opettaja käskee oppilas Kokkoa, että "kokko, kokootko rokokoon" ja kokko kyselee jotain, että "koko rokokoonko kokoon"
Heh heh... No ainakin saatiin nauraa ihanille väärinkäsityksille ja mielikuville. Ihana mansikkakakku, jonka päällä losottaa made. :D Voipi olla hyvää tai lääkitys hieman heittelee Viltsulla. :D
Mutta tosiaan kupposessa se mate oli ja kakku oli hyvää ihan ilman kalan makua.
Kotilaiska sanoi…
Mateestä en oo kuullukkaa mut mateesta kylläkin :) Kylläkin arvelin että näin saattas olla mutta ensilukemalla ajattelin että huh huh mansikkakakkuu ja madetta että häh. ja sit oli pakko kirjottaa koko väärinkäsitys ulos ku se oli nii herkullinen väärinymmärrettynä ja tämän ikäset ku ei välttämättä oo niiku en minäkää ikinä kuulleet mistään ma nimisestä yrttijuomasta ja toisaalta en voinu kyl millään uskoo että sun ikänen ihminen syö madetta lokakuussa ku se on vähän semmonen kevättalven herkku meikäläisellekkin jol kasvaa ihon alla suomut koko ikänsä paljon kalansyönnin seurauksena.Jonnain päivänä viel saatte nähdä mitä mä näin sieluni silmissä lukiessani että mansikkakakku on hyvää mateen kanssa. Ihan perjantai jutut vaik on vast maanantai.
Pitänee mulla tuo mate esitellä paremmin. :D
Voin vaan kuvitella sen sun makuelämys-mielikuvasi. ;D Puistatus!
Mate ei ole siis Ma teetä vaan mate-juomaa. ;)