Siirry pääsisältöön

Lepattava liekki ja muita tarinoita

Lepattava liekki kynttilälyhdyssä, iltahämärä ja koti-ilta. Kaikki oli hyvin, ja siinä sitä istuskeltiin olohuoneessa Muruseni kanssa. Yks kaks olohuoneen pöydällä pamahti! POKS! 
Katsoin ihmeissäni siihen suuntaan ja kysyin ääneen: "Mikä se oli?"
Päät pyörivät ja sitten Murunen huomasi kynttilälyhdyn hajonneen! Siis kyseessä oli tavallinen kynttilälyhty, mitä kaupoissa myydään ja katkaistiin siitä se pitkä sydänlankakin jopa, ettei liekki olisi liian suuri. steariini roiskui pitkin poikin ja valui liinallekin josta imeytyi peiliin. Harmillista, mutta minkäs teet.

Tämä vahvisti jo tiedetyn asian: Älä jätä kynttilöitä yksin, vahtimatta!

Ja kyllä tuota liinaa voi vieläkin käyttää, mutta ei se enää ole puhtoinen. 

Eilen ennen nukkumaan menoa askartelin vielä joulukortinkin. Teemana oli easel-tekniikalla tehty kortti ja nimenomaan joulukuusi siinä mukana.


Ensin minulla piti selvittää, mitä se easel tarkoittaa ja kun sen sain selville, oli ilo alkaa askartelemaan. Kovasti tuotakin korttia tehdessäni kaipailin nuuttauslautaa, jota minulla ei ole. Etsiskelen edullista sellaista, joten jos jollakulla teistä on kaapissa turhan panttina sellainen, niin ilmoittele! Katsotaan, päästäänkö hinnasta sopimukseen ja onko se sitä mitä etsin.

Tämä siis oli ihka eka easel-korttini ja tyytyväinen olen.


toisaalta mielessäni pyörii sellainenkin asia, että oliko sittenkään ensimmäinen? Olenko kerran tehnyt vastaavan, tietämättä mikä tekniikka kyseessä? Jaa-a. Ei voi muistaa.

Tänään saimme kuulla sekä hyviä, että ikävempiä uutisia, mutta loppujen lopuksi odotettavissa olevia ja päättynee hyvin kuitenkin. Ööö... Ottiko kukaan selvää tästä?! :D

Kirjastossa kävin pyörähtämässä ja otin pari korttikirjaa lainaan ja unikirjankin. Selvittelin muutamaa untani sen avulla ja hykertelin itsekseni. Mieltäni vaivaamaan jäänyt uni kun tarkoittikin ihan hyvää. Pelkäsin jo jotain pahempaakin. 
Uneni tarkoitti seksuaalisuutta ja henkistä rauhoittumista. :)
Lisäksi yksi unistani symboloi kohtua. 
Miten se sitten liittyy asiaan? Liekkö sitten kiertäen kaartaen enteillyt toisen henkilön asioita?

No, unet sikseen ja todellisuuteen! Tänään laitettiin postiin KAIKKI loputkin irjekuoret, joita olin lähettämässä. Eli jos olet odotellut postia minulta, niin tulossa on!

Ja minullekin tuli tänään postia!

Jonsulta sain todella ison paketin joulukalenteriini ja hieman pienemmänkin. Eihän sillä paketin tai luukun koolla tietenkään väliä ole, ja pienikin voi olla ihanaa, mutta nyt kyllä mietityttää, mitä noin isoon pakettiin on laitettu?! ;) 
Saako jo puristella sitä? :D
No, maltan maltan. 

Enkulin käsityöt-blogista Enkulilta itseltään sain vaihtarit. Sinullekin lähti vaihtokuori tänään.


Korttiläjässä oli suoranainen ylläri! Minun blogistani tehty kortti! Mahtava! Kiitos!

Ihania myös muutkin; Lily, Tiuhti, Lepotuolissa, Kasvot, Lukuhetki ja Perhonen peilissä.

Mukana kuoressa oli valtavasti papereita ja kuvioita ja nauhoja, tarroja ja muutama haaraniitti ja kuvia. KIITOS!
Inspis iskisi heti, mutta minulla on pakko alkaa tehdä joulukorttejakin. Kenties saan noista jotain ensihätään niihin mukaan. Nimittäin sormet syyhyävät käyttää ihania vintage-värejä kortteilussa. :P

Pitäisi myös harjoitella kissing-tekniikkaa. Sepä sitten varmaankin lähipäivinä on tulossa täällä näytille. :)

Enkeleitä elämääsi!

ViliMarika

Kommentit

 1. Kiitos kirjeestä joka sisälsi kaiken laista ihanaa, kivaa innostavaa, kuvat korteista blogissa.
  Tohon kynttilä juttuun joka teille kävi niin sen sreariinin saa liinasta kun pistät sen toviksi pakastimeen ja sit raaputat tai hierot sen steariinin pois, toista pakastus jos et eka kerralla saa kaikkea pois, sama peli käy peilillekkin jos uskallat pistää sen pakkaseen vai saitko sen muutenkin puhtaaksi.Meillä kerran kävi savisen kynttilälyhdyn kanssa niin että kun pohjalle oli sulanut steariinia ja laitoin sit sen päälle tuikun niin siitä tulikin yhtäkkiä roihu, onneks ei käyny pahemmin mut sen jälkeen ollaan oltu aika varovaisii kynttilöiden kans.

  VastaaPoista
 2. Kyllähän sen steariinin saa palasina pois, muttei sitä tahraa mikä siihen liinan jää. Tuo samanen pakastinkikka onkin käytössä ollut. :)
  Ja silitysrautakikka talouspaperin kera. :)
  Kiva, kun posti tuli ja tykkäsit. :)

  VastaaPoista
 3. Voi harmillista tuota kynttilälyhtyä. Saisi kyllä olla varoitus, jos lyhty noin vain poksahtaa. Minulla on muuten samanlainen lyhty. KÄÄK.
  Kiva kun korttini tulivat perille ja sait ispiraatioita.
  Tuo kissing-tekniikka rupesi kiinnostamaan-mitähän on tulossa.

  VastaaPoista
 4. Eka kerta oli minulle, että minkäänlainen lyhty poksahti. No, kerta se on ensimmäinenkin.
  Sinulle tulee yksi kortti vielä jälkikäteen. Hassu minä!
  Pusutekniikka näkyy varmaankin huomenna. ;)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Hei, lukijani! Ihana, kun olet siinä!
Mitä mieltä olet tämän postauksen sisällöstä?
Jätä minulle kommentti.
Myös moikkaus riittää.
Silloin tiedän sinun käyneen täällä.
Tulethan toistekin!

KUUKAUDEN SUOSITUIN POSTAUS :

Hampaiden hoito ja herkkä suu vaahdossa

"Hammas on kova kalkkipitoinen suussa sijaitseva muodostelma, jollaisia on monilla selkärankaisilla. Hampaiden pääasiallinen tarkoitus on ruoan mekaaninen hienontaminen." Näin Wikipedia aloittaa kuvaamaan hampaita. Lisään vielä, että terveet hampaat nostavat itsetuntoa ja vähentävät riskiä sairastua. Kyllä. Vialliset hampaat aiheuttavat mm. Kipua, hermokipua, tulehdusta, mätimistä...  Pitkälle edennyt karies voi tuhota hampaan täysin. Hoitamaton leukaluun tulehdus voi johtaa jopa yleistulehduksen kautta kuolemaan.

Laitoin aamukahvin tekeille ja laittauduin valmiiksi tätä päivää varten. Nätit ja mukavat vaatteet korvaavat trendikkyyden, mutta laveran voiteilla ja meikeillä saan tehtyä itsestäni mielestäni kauniin, niinkuin nyt näillä avuillani tehdä voi. Mietin lukemaani hampaista ja muistan aiemmin käydyt blogikeskustelut herkkäsuisista lukijoista.


Hampaistani tahdon pitää huolta ja säilyttää omani niin kauan kuin voin. Hampaat ovat osa minua ja hyvinvointiani. Hampaat ovat …