Siirry pääsisältöön

Lepattava liekki ja muita tarinoita

Lepattava liekki kynttilälyhdyssä, iltahämärä ja koti-ilta. Kaikki oli hyvin, ja siinä sitä istuskeltiin olohuoneessa Muruseni kanssa. Yks kaks olohuoneen pöydällä pamahti! POKS! 
Katsoin ihmeissäni siihen suuntaan ja kysyin ääneen: "Mikä se oli?"
Päät pyörivät ja sitten Murunen huomasi kynttilälyhdyn hajonneen! Siis kyseessä oli tavallinen kynttilälyhty, mitä kaupoissa myydään ja katkaistiin siitä se pitkä sydänlankakin jopa, ettei liekki olisi liian suuri. steariini roiskui pitkin poikin ja valui liinallekin josta imeytyi peiliin. Harmillista, mutta minkäs teet.

Tämä vahvisti jo tiedetyn asian: Älä jätä kynttilöitä yksin, vahtimatta!

Ja kyllä tuota liinaa voi vieläkin käyttää, mutta ei se enää ole puhtoinen. 

Eilen ennen nukkumaan menoa askartelin vielä joulukortinkin. Teemana oli easel-tekniikalla tehty kortti ja nimenomaan joulukuusi siinä mukana.


Ensin minulla piti selvittää, mitä se easel tarkoittaa ja kun sen sain selville, oli ilo alkaa askartelemaan. Kovasti tuotakin korttia tehdessäni kaipailin nuuttauslautaa, jota minulla ei ole. Etsiskelen edullista sellaista, joten jos jollakulla teistä on kaapissa turhan panttina sellainen, niin ilmoittele! Katsotaan, päästäänkö hinnasta sopimukseen ja onko se sitä mitä etsin.

Tämä siis oli ihka eka easel-korttini ja tyytyväinen olen.


toisaalta mielessäni pyörii sellainenkin asia, että oliko sittenkään ensimmäinen? Olenko kerran tehnyt vastaavan, tietämättä mikä tekniikka kyseessä? Jaa-a. Ei voi muistaa.

Tänään saimme kuulla sekä hyviä, että ikävempiä uutisia, mutta loppujen lopuksi odotettavissa olevia ja päättynee hyvin kuitenkin. Ööö... Ottiko kukaan selvää tästä?! :D

Kirjastossa kävin pyörähtämässä ja otin pari korttikirjaa lainaan ja unikirjankin. Selvittelin muutamaa untani sen avulla ja hykertelin itsekseni. Mieltäni vaivaamaan jäänyt uni kun tarkoittikin ihan hyvää. Pelkäsin jo jotain pahempaakin. 
Uneni tarkoitti seksuaalisuutta ja henkistä rauhoittumista. :)
Lisäksi yksi unistani symboloi kohtua. 
Miten se sitten liittyy asiaan? Liekkö sitten kiertäen kaartaen enteillyt toisen henkilön asioita?

No, unet sikseen ja todellisuuteen! Tänään laitettiin postiin KAIKKI loputkin irjekuoret, joita olin lähettämässä. Eli jos olet odotellut postia minulta, niin tulossa on!

Ja minullekin tuli tänään postia!

Jonsulta sain todella ison paketin joulukalenteriini ja hieman pienemmänkin. Eihän sillä paketin tai luukun koolla tietenkään väliä ole, ja pienikin voi olla ihanaa, mutta nyt kyllä mietityttää, mitä noin isoon pakettiin on laitettu?! ;) 
Saako jo puristella sitä? :D
No, maltan maltan. 

Enkulin käsityöt-blogista Enkulilta itseltään sain vaihtarit. Sinullekin lähti vaihtokuori tänään.


Korttiläjässä oli suoranainen ylläri! Minun blogistani tehty kortti! Mahtava! Kiitos!

Ihania myös muutkin; Lily, Tiuhti, Lepotuolissa, Kasvot, Lukuhetki ja Perhonen peilissä.

Mukana kuoressa oli valtavasti papereita ja kuvioita ja nauhoja, tarroja ja muutama haaraniitti ja kuvia. KIITOS!
Inspis iskisi heti, mutta minulla on pakko alkaa tehdä joulukorttejakin. Kenties saan noista jotain ensihätään niihin mukaan. Nimittäin sormet syyhyävät käyttää ihania vintage-värejä kortteilussa. :P

Pitäisi myös harjoitella kissing-tekniikkaa. Sepä sitten varmaankin lähipäivinä on tulossa täällä näytille. :)

Enkeleitä elämääsi!

ViliMarika

Kommentit

Kotilaiska sanoi…
Kiitos kirjeestä joka sisälsi kaiken laista ihanaa, kivaa innostavaa, kuvat korteista blogissa.
Tohon kynttilä juttuun joka teille kävi niin sen sreariinin saa liinasta kun pistät sen toviksi pakastimeen ja sit raaputat tai hierot sen steariinin pois, toista pakastus jos et eka kerralla saa kaikkea pois, sama peli käy peilillekkin jos uskallat pistää sen pakkaseen vai saitko sen muutenkin puhtaaksi.Meillä kerran kävi savisen kynttilälyhdyn kanssa niin että kun pohjalle oli sulanut steariinia ja laitoin sit sen päälle tuikun niin siitä tulikin yhtäkkiä roihu, onneks ei käyny pahemmin mut sen jälkeen ollaan oltu aika varovaisii kynttilöiden kans.
ViliMarika sanoi…
Kyllähän sen steariinin saa palasina pois, muttei sitä tahraa mikä siihen liinan jää. Tuo samanen pakastinkikka onkin käytössä ollut. :)
Ja silitysrautakikka talouspaperin kera. :)
Kiva, kun posti tuli ja tykkäsit. :)
Voi harmillista tuota kynttilälyhtyä. Saisi kyllä olla varoitus, jos lyhty noin vain poksahtaa. Minulla on muuten samanlainen lyhty. KÄÄK.
Kiva kun korttini tulivat perille ja sait ispiraatioita.
Tuo kissing-tekniikka rupesi kiinnostamaan-mitähän on tulossa.
ViliMarika sanoi…
Eka kerta oli minulle, että minkäänlainen lyhty poksahti. No, kerta se on ensimmäinenkin.
Sinulle tulee yksi kortti vielä jälkikäteen. Hassu minä!
Pusutekniikka näkyy varmaankin huomenna. ;)

KUUKAUDEN TOP 3

VUODEN 2016 PARAS LUONNONKOSMETIIKKA TUOTE ja ELÄINKOKEET

Paljon puhututtanut eläinkokeiden käyttäminen kosmetiikkateollisuudessa on ollut minulla mielen päällä taas jonkun aikaa. EU:ssa astui voimaan kosmetiikan ja hygieniatuotteiden koe-eläinkielto 3 vuotta sitten. Sitä ennen voimaan astunut direktiivi kielsi kosmetiikka- ja hygieniatuotteiden testaamisen eläimillä vuodesta 2009 alkaen. Kielto koski myös raaka-aineita ja esti EU:n ulkopuolella (esim. Kiina) eläinkokein testattujen kosmetiikkatuotteiden maahantuonnin EU:n alueelle.

Hyppäävällä pupulla merkitty tuote ei saa olla myynnissä Kiinassa, missä eläinkokeet ovat pakollisia kosmetiikalle (uudistuneen lakipykälän mukaan heinäkuusta 2014 alkaen shampoita ja hajuvesiä ei enää testata eläimillä.). Kosmetiikkateollisuuden tekemät eläinkokeet eivät ole ainoastaan eettisesti tuomittavia, vaan myös tarpeettomia ja kyseenalaisia. Eläintestit voidaankin korvata eläinkokeettomilla menetelmillä, jotka ovat usein eläinkokeita luotettavampia ja edullisempia.

Jos kiinnostuit aiheesta, löydät Animal…

Aurinko ja HeyDay Sunbeam

Aurinko on tähti, jota Maa kiertää. Aurinko syntyi vajaa 5 miljardia vuotta sitten. Auringonvalo on Suomessa kesällä merkittävin D-vitamiinin lähde ja lisäksi auringonvalo vaikuttaa pimeähormoni melatoniinin eritykseen, joka on suurimmillaan öisin ja talvisin. Melatoniinilla on unettava vaikutus, joten auringonvalon puute päiväsaikaan voi aiheuttaa väsymystä ja häiritä uni-valverytmiä. Luonnollisen valon puute voi myös aiheuttaa kaamosmasennusta. Noin vajaan 5 miljardin vuoden kuluttua auringon energia ehtyy ja aurinko katoaa kokonaan pois. Mutta mitä tehdä, jos meidän oma energia meinaa ehtyä pimeänä kautena eikä auringon energiasta ole tietoakaan?! 

Joku vastannee lähtevänsä etelään aurinkoon, jollekin energiaa tulee kirkasvalolla ja joku ottaa D-vitskut purkista. Kaikki ihan oikein! On myös huolehdittava siitä, että nautimme terveellisiä aterioita ja hellimme ja huolehdimme omasta hyvinvoinnistamme. Hemmottelua, nautintoa, iloa, hymy päivässä ja mitä ikinä keksitkään piristääksesi…

Joulukortti kääreestä kierrättäen

Kun kierrätys on sydämen asia, löytää mitä merkillisimmätkin asiat tiensä askarteluun mukaan. Tällä kertaa pysytään kuitenkin ihan perus kierrätyksessä ja sujautetaan suklaalevyn kääreestä pala korttiin. Lisäksi leimattua, leikattua, teipattua ja yhteen liimattua.Tämä kortti on tilaustyönä tehty.