Hae tästä blogista

Nukkekotipäiväkirja: Utuvuori

"Utu on kosteaa sameutta ilmassa, kun näkyvyys on yli 1 km mutta alle 10 km. Se muodostuu pienenpienistä pisaroista tai jääkiteistä, samanlaisista kuin sumu tai pilvet. (Sumu on pilvi, joka on kosketuksissa maahan. Näkyvyys sumussa on alle 1 km). Udussa pisaroiden halkaisija on 0,01 mm tai vähemmän. Sen voi sekoittaa autereeseen joka on kuivaa sameutta. Kaukaa katsottuna utu on sinertävämpää kuin ruskehtava auer. Udussa ilman suhteellinen kosteus on suurempi kuin autereessa. Käytännössä raja on epämääräinen, sillä autereen pienet partikkelit toimivat oivallisina tiivistymisytiminä udulle, joka muodostuu kun kosteus lisääntyy". 
LÄHDE: WIKIPEDIA

"Vuori on ympäröivää aluetta selvästi korkeampi pinnanmuoto. Vuorella on tyypillisesti jyrkät rinteet, suhteellisen helposti rajattavissa oleva huippualue ja huomattavat paikalliset korkeuserot. Vuorta pienempi pinnanmuoto on kukkula. Yksittäiset vuoret liittyvät toisiinsa harjantein ja niitä erottavat laaksot. Vuoristoihin voi kuulua ylänköalueita, jotka ovat korkealla merenpinnasta mutta joiden alueella on vain vähän korkeusvaihtelua".
LÄHDE: WIKIPEDIA


 Yksi universumin mystisimmistä paikoista on vuori, mikä kohoaa merestä jylhänä ja jykevänä pilviin, kuin yltäisi Maa äidin sylistä Taivaaseen asti. Tämä vuori nousee meren pohjasta ylös kuin valtaisa pilari, jonka luontoäiti on meille luonut.  Kaiken lisäksi vuorta  ympäröi ja peittää iki-utu. Tästä syystä vuoren nimi on Utuvuori. 

Utuvuori sijaitsee kaukaisuudessa, Mystical-meressä, johon pääsee ainoastaan mielikuvituksen voimalla. Näin vaikeasti löytyvää vuorta ja merta on yritetty turhaan etsiä niin idästä, kuin lännestä aina napoja myöten.  Olemassa se on, joskin hyvässä piilossa, ja kaiken lisäksi vuoren rinteillä on myös elämää; Utu-kansa eläimineen ja luonnon kukoistuksineen. 
Utukansaa ja koko vuorta hallitsee vuoren huipulla asuva Utujumalatar, jonka olemassaolosta on lukuisia tarinoita. 


Yksi tarinoista kertoo jumalaisen kauniiksi tummaksi naishahmoksi muuntuvasta lohikäärmeestä, joka ei päästä ketään vuoren huipulle, vaan kuka edes yrittää moista, joutuisi naisolennon kauneuden lumoihin ja kärsisi särkyneen sydämen syndroomasta loppuelämänsä ajan. Kukaan ei tahdo moista surkeaa kohtaloa. 

Toinen tarina kertoo Jumalattaresta munkki-palvelijansa kera, kolmas tarina väittää munkin olevan Jumalattaren rakastaja. 


Neljännen tarinan mukaan utu ei läpäisisi lainkaan maallista taiatonta maailmaa, joten päivä ja yö tai vuodenajatkaan eivät vaihtuisi ilman Jumalatarta ja munkkia. Kun on päivä, UtuJumalatar heilauttaisi upeaa kristallivalon taikasauvaansa ja yön toisi munkin musta kaapu. Vuodenajat vaihtuisivat myös iltapuvun laahuksen mukaan. Kesällä kukkamekko, syksyllä ruskamekko, talvella lumivalkea huntu ja keväällä alkaisi hennot värit välkehtiä iltapuvussa. 

Viides tarina kertoo Jumalattaren ja munkin käyvän välillä Utukylässä tavallisiksi ihmishahmoiksi pukeutuneina katsomassa, että kylässä kaikki on hyvin. Onpa niitäkin tarinoita kuultu, joissa Utu-kylän menestynein huippumalli, Jasmiini, olisi itse Utujumalatar ja hänen manageri-turvamiehensä olisi kyseinen munkki. Miksi muuten Jasmiini olisi niin erityisen kaunis!? 


Olipa totuus mikä tahansa tai jotain muuta, kuin nämä legendaariset tarinat, kukaan ei edes halunnut kiivetä häiritsemään heidän rakastamaansa Utujumalatarta. Utujumalattaren myytti kun on hyväntahtoinen, rakastava, antelias, suojeleva, huolta pitävä ja armollinen. 

Kaikki mitä tämä Mystical-merestä syntynyt vuorijätti kätki utunsa piiloon, oli täynnä iloa, onnea, runsautta, vaurautta, elämää ja rakkautta. Elipä sitten millä puolella vuorta tahansa. 
Kaiken lisäksi vuoren uumenista virtaava vesi on kirkasta, juomakelpoista lähdevettä, vuoren rinteillä kasvaa niin kahvipensaita, viljaa, marjoja ja vihanneksia kuin mehukkaita hedelmiäkin. Ja mitä vuori ei anna, sen lentoposti kantaa. Tosin jakelijana ei ole Posti, vaan Kuljetusfirma Kosti. Voimme siis sanoa lentokosti. 

Mystical-meri puhaltaa niin lempeää ristikkäistuulta, että siihen ja mielikuvitus-utuun sekoittuessaan kaikki tyypillinen, kuten esim. tavanomaisuus-lait katoavat. Tämä tarkoittaa sitä, että Utuvuorella ei ole meille, Suomen kansalaisille, tyypilliset perustuslait, eikä matkoissa mene kuin ui-ai-ujahdus-pikkuruinen hujahdus. Siksi kaikki on mahdollista, mutta kaikki paha mahdotonta. Pahuudeksi ei lasketa pikkuruisia kepposia, joita lapset, etenkin ne vilkkaimmat, tekevät yhtenään. Eiväthän he pahuuttaan niin tee, vaan lapsen viattomuudella.  Myöskin lasten syntymän ihme on tyystin erilainen, mitä olet kenties oppinut bilsan tunneilla. Siitä kuulet toisella kertaa lisää. 

Ps. Lupasin syksyllä, että kunhan on oikea aika, tulen näyttämään, mitä sain synttärilahjaksi. Nyt sen aika oli. Tässä postauksessa esitelty Jasmiini-nukke ! Heti sen jälkeen sain myös utujumalattaren. Ihania! Eikö!? Jasmiini on 1:12 ja jumalatar 1:6. Myös munkki on 1:6. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suurin osa elämästäsi on arkea. Tee siitä ihanaa.
Kommentit julkaisen viiveellä. Tarkistan ensin.
Kiitos, kiitos, kiitos!
~Viltsumari
Löydät minut myös https://direct.me/inspiration

JOKO LUIT TÄMÄN?

Hyvinvointia joulukalenterista: Henkinen haastatteluni

"Se resonoi kauniisti sydämessä ja koskettaa lujasti sieluun. Silloin tiedän tulleeni kotiin..".  Kun avaan netin ja kirjaudun sis...