Hae tästä blogista

Estävätkö kasvomaskit sairastumasta KoronaanTänään puhutaan Korona viruksen estoon käytettävien maskien järkevyydestä. Suojaavatko ne ja miten tehokkaasti?

Laadultaa paras kasvomaski on FFP3-maski tai hengityssuojain. Tällainen maski suojaa koronavirukselta parhaiten ja täten vähentää tartuntariskiä jopa 96 prosenttia.

Muuntyyppiset maskit, eli kasvosuojat ja suu-nenäsuojat, pienentävät riskiä saada Korona 67 prosenttia.

Jopa itsetehdyt kangasmaskit voivat suojata tartunnalta.


Kuten huomasit, prosenttimäärät ovat suuret, mutteivät 100 prosenttiset. Tietty määrä viruspartikkeleita pystyy siis läpäisemään parhaatkin maskit. Eli jos maskista huolimatta sairastut, ei se ole tekovirhe maskissa, vaan ennemminkin todella huonoa tuuria ja faktaa. Siitä huolimatta tutkitut tulokset kertovat, että suurin osa säästyy virukselta käyttäessään laadukkaita suojaimia tai jopa suojainta yleensäkin. 

Maskin käyttö on järkevä, vastuullisen ihmisen valinta. Kaiken lisäksi hallitus ei antaisi suosituksia ilman näyttöä.  On myös muistettava, että virusta voidaan kantaa oireettomana. Kun käytät maskia, virus ei leviä niin helposti sinusta muihin. 


Miksi sitten suojella muita,eikä vain pidetä huolta omista asioista? 
Siksi, ettei virus kuole koskaan, jos kaikki ajattelisivat niin. Hyvin mahdollista on, että säästämme henkiä maskilla. Sitäpaitsi covid 19-virus on uusi meille kaikille joten emme tiedä vielä, kuinka todennäköisesti se tarttuu uudestaan. Ainakin se kehittyy, joten suojaa tarvitaan.  

Viltsumari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suurin osa elämästäsi on arkea. Tee siitä ihanaa.
Kommentit julkaisen viiveellä. Tarkistan ensin.
Kiitos, kiitos, kiitos!
~Viltsumari
Löydät minut myös https://direct.me/inspiration

JOKO LUIT TÄMÄN?

Sitku-Isistä to doksi

Karantteenitehtäviin oivallinen postaus. Tämä jokaisen kannattaa tehdä nyt. Ei sitku sinulla olisi sellainen fiilis. Laitamme sinun sitku-is...