Hae tästä blogista

12: Kysely + läsnäoloharjoitusKyllä! Tänään olemme puolivälissä joulukalenteria. Siksi haluan kysyä mielipidettäsi tähän mennessä. Kerro kommentissa mikä seuraavista aiheista kiinnostaa sinua eniten ja miksi;

 1. Kolme asiaa joista olit kiitollinen + esittely
 2. Rakasta itseäsi koskettaen
 3. Itsetunto menu
 4. Meidän perheen joulukalenterit
 5. Vapaudu taakastasi
 6. Nukkistavaroita ja itsenäisyyttä
 7. Joulu sairaalassa
 8. Arvonta & arvonnan voittaja
 9. Nuku hyvin
 10. Ihmisoikeus
 11. Moninainen ihminen
 12. Kysely + läsnäoloharjoitus
Entä onko jokin tietty aihe tai asia, jonka toivot löytyvän seuraavien 12 luukun joukosta? 

Tänään haluan antaa sinulle ohjeet läsnäoloharjoitukseen. Tästä olikin puhetta NUKU HYVIN - postauksessa.  Tuskin on entuudestaan selvää kaikille, mikä on läsnäoloharjoitus. Suosittelen, että kertaat linkin kauttakin löytyvän postauksen ja etenkin  KOHTA 7

Ei - tekemisen läsnäoloharjoitus

 1. Ota itsellesi vähintään viisi (5) minuuttia aikaa. Laita vaikka kännykästä kello soimaan, jotta voit keskittyä hetkeen täysin. 
 2. Asetu hyvään asentoon istumaan tai makaamaan. Sulje silmäsi ja  aloita hiljentyminen. 
 3. Tunne alusta, jolla istut tai makaat. Tunnustele sitä hetken aikaa. Tunne kehosi ja hengityksesi. Kuuntele ympäristön ääniä.
 4. Sano mielessäsi seuraavankaltaisia lauseita: ”Tässä istun / makaan ja hengitän. Nyt ei tarvitse pyrkiä mihinkään, ei tarvitse saavuttaa mitään. Tämän ei tarvitse tuntua millään tavalla erityiseltä. Ei tarvitse etsiä mitään. Pysähdyn vain olemaan siinä määrin kuin sen nyt on mahdollista. Annan kaiken olla ja tapahtua niin kuin minussa tapahtuu. Oli mitä tahansa, se on jo tässä.”


Lähde: Takanen, Kimmo: Päästä irti – Vapaudu läsnäoloon (Kirjapaja 2013)Ps. Muista osallistua uuteen arvontaan, jossa voit voittaa pienen tai isomman palkinnon. Linkki arvonnat-sivulla tai mene suoraan arvonta-postaukseen kelaamalla alaspäin sivua. Kaikki postaukset löydät myös sivupalkista listattuna kuukausittain. 

2 kommenttia:

 1. Kiitollisuudesta on aina kiva jutella ja ihmisoikeudet kiinnostavat aina myös.
  Aivan ihanaa viikonloppua sinulle Viltsu <3

  VastaaPoista
 2. Minua kiinnostaa kyky rentoutua ja yleensäkkin nämä rentoutumis- ja lepoharjoitukset. Kuuntelen paljon relax-musiikkia ja rentoudun myös tuoksuterapiaa käyttäen. Pitäisi muistaa palautua hraskaan työn jälkeen ja muistaa hoitaa itseään jaksamaan.

  VastaaPoista

Suurin osa elämästäsi on arkea. Tee siitä ihanaa.
Kommentit julkaisen viiveellä. Tarkistan ensin.
Kiitos, kiitos, kiitos!
~Viltsumari
Löydät minut myös https://direct.me/inspiration

JOKO LUIT TÄMÄN?

Sitku-Isistä to doksi

Karantteenitehtäviin oivallinen postaus. Tämä jokaisen kannattaa tehdä nyt. Ei sitku sinulla olisi sellainen fiilis. Laitamme sinun sitku-is...