Hae tästä blogista

Hyvinvointia joulukalenterista 4:Meidän perheen joulukalenteritMeidän perheen joulukalenterit

Tilasin Lasipaja Sinisiivestä kustomoidun joulukalenterin. Joulukalenterini sisältää 24 pientä pakettia, joista otan minkä tahansa intuition mukaan joka päivä.  Paketeissa on nukkekotiin tarvikkeita kokoluokassa 1:12 eli isompi kuin Lunby. Aikuiset nuket ovat noin 16cm korkuisia tässä koossa. 

Se tekee paketista hauskemman, että paketit on tehty silmällä pitäen nimenomaan minun nukkekotiani. Toiveita sai esittää ja samoin näyttää valokuvia nukeista ja talosta. Se, mitä toiveita on kuultu, on yllätys. Vai onko kaikki jotain aivan muuta!  

Kerroin nukkieni elämäntarinaa lähinnä siltä osin, kuka, mitä tekee työkseen ja mistä tykkää eniten. Sitten aloin miettimään, mitä olisi kiva saada sen hintaluokan kalenterista. Useampi kymppi hintaa, mikä kuitenkin on kohtuus, halpakin  joulukalenterien hintoja vertaillessa ja kun kyseessä on suomalainen, laadukas käsityö.  

Täytyy myöntää, että ideoita pieniin paketteihin alkoi tulla hurjasti ja pakko oli jo toppuutella itseäni. Toisaalta, kiitosta pidemmästä listasta sain, sillä onhan se tekijälle helpompaa, kun tietää, mitä toinen tarvitsee ja haluaa ja mikä tyyli yleensäkin saajalla on. Nukkekodeissakin kun on eroja aina maalaismökistä palatseihin, scandinaavisesta retroon, keijuista goottiin ja ihan mitä kukakin vain tahtoo. Täällä muuttokuorma vietiin jo, joten Ellan ja Laurin tarina alkaa pian.


Ehdotukseni: 
 • Piparkakkutalo 
 • Joulukuusi
 •  Sateenkaari- / pride-tuotteita
 • Kuivakakku 
 • Matkamuistoja eräälle nukelleni
 • Nukke, jota hoivata/ sairas tai kuinka saa tehtyä sairaaksi jonkun. (Maski tai silmälappu esimerkiksi?)
 • Lääkärin laukku
 • Cd-levy
 • Kissan leluja
 • Koiran vetolelu
 • Meikkejä
 • Joulukukka
 • Kahvipurkki
 • Olkipukki

Se, saanko mitään, mitä ehdottelin, on tietenkin arvailujen varassa. Rakastan yllätyksiä ja huippua on saada jotain mitä ei edes osannut ehdottaa. Sanoinkin tekijälle, ettei näistä mitään tarvitse olla, jos haluaa jotain ihan muuta laittaa. Lahjat tulivat paketoituina ja lähetyslaatikossa. Aluksi meinasin säilyttää paketit siinä näppärässä valkoisessa laatikossa tai virittää narun ja siihen minipyykkipojilla paketit samoin, kuin viime vuonna oli askartelutarvike  joulukalenterinikin. Jos haluat nähdä vuoden talsiset joulukalenterini, niin klikkaa tästä: 

Laitoin tänä vuonna pikkupaketit kauniiseen rasiaan, jota koristaa 70-luvun joulukortti. Nopea ja helppo tuunaus.  Olen erittäin tyytyväinen tähän lopputulokseen. 


Rasia on vankkarakenteinen ja kansi nousee ylös ja laskeutuu ja lukkiutuu piilomagneettien avustuksella. Näppärää.Kokokin on just eikä melekein. Paketeista sen verran, että 3 on isoa ja loput 21 pientä. En ole niitä hiplannut, vaikka mieli tekisikin. On siis täysi mysteeri, mitä noissa on. 


Luukku 1 oli iso ja se sisälsi pienen hyllyn ompelunurkkaukseen. Hyllyllä on nauhoja ja kangaspakkoja. 

Luukussa 2 oli piparkakkutalo. Todella "herkullinen" ja tasokkaasti valmistettu talo. Tässä kuva edestä ja takaa, sama talo siis. 


Minähän en mikään taituri ole edes ison talon teossa, saati että tekisin näin pientä näperrystä. Olen erittäin tyytyväinen siis tähän mennessä. 


Muruselle tein olutkalenterin tällä kertaa.  Joka luukusta paljastuu jokin erikoisolut, kuten pienpanimoiden tummia tai makuoluita, thaioluita tai vaikkapa Usasta, Intiasta tai Koreasta ... ihan kaikenlaista. 

Ei murunen joka päivä olutta juo. Juo sitten vaikka pari kolme, kun siltä tuntuu ja ruokajuomana olut toimii hyvin myöskin.  

Tämä on kiitokseni hänelle aiempien vuosien kosmetiikka- joulukalentereista  ja joka kuisista beauty boxeistani. 


Minkälainen, jos mitään, joulukalenteri sinulla on? 

Entä mitä tykkäät näistä kahdesta joulukalenterista?

Kumman ottaisit, oluet vai nukkistelut?  

Miten tämä postaus liittyy hyvinvointiin? -Hyvin. 
Sinun on hyvä ajatella itseäsikin välillä, ihan niinkuin muitakin. Kokonaisvaltainen itsensä hemmotteleminen lisää jaksamista ja hyvinvointia. 

Elätpä kuinka äärimmäisessä köyhyydessä tahansa, on joskus pakko hemmotella itseäänkin. On pidettävä huoli siitä, että jaksat ja on pidettävä huoli unelmistasi. Pieni hemmotteluhetki tai lahja tuo uskomattoman paljon energiaa omaan arjen pyörittämiseen. 

Jos nyt ei Joulukalenteri ole se, mitä haluat, niin kesäisin saa luonnosta ilmaiseksi marskua vaikkapa jalkakylpyä varten.  Kannattaa myös pakastaa koivunlehtiä, sillä ne tuovat ihanan tuoksun löylyveteen. Käytät ne esim. Suodatinpussiin niitattuna, jottei lehdet päädy kiukaalle ja syty palamaan.

Äänikirjat, suklaalevy, kynsilakka.. 
Millä sinä hemmottelet itseäsi?


Muistathan myös osallistua arvontaan, jossa osallistumisaikaa on enää huomisen ajan. 

1 kommentti:

 1. Nukkekotikalenteri kuulostaa ihan mahtavalta jutulta. Jos minulla olisi nukkekoti, valkkaisin sen ehdottomasti.
  Kivaa viikonloppua Viltsu <3

  VastaaPoista

Suurin osa elämästäsi on arkea. Tee siitä ihanaa.
Kommentit julkaisen viiveellä. Tarkistan ensin.
Kiitos, kiitos, kiitos!
~Viltsumari
Löydät minut myös https://direct.me/inspiration

JOKO LUIT TÄMÄN?

Sitku-Isistä to doksi

Karantteenitehtäviin oivallinen postaus. Tämä jokaisen kannattaa tehdä nyt. Ei sitku sinulla olisi sellainen fiilis. Laitamme sinun sitku-is...