Askarrellaan joulukortti yhdessä


Joulu on korttien kulta-aikaa. Siksi tänäkin vuonna varauduin huolella kirjekuorien suhteen. Eihän ne saa loppua kesken! Myönnettäköön, että riittää koko ensi vuodeksikin, mitä nyt isompia kuoria joudun ostamaan jo seuraavalla kauppareissulla. Myös korttipohjat kuuluvat asiaan, sillä teen kortit itse niin pitkälle, kuin aika ja voimat riittävät. Ihmettelen tosin joka joulu, miksi en itselle kerkeä tehdä joulukortteja?!


Ääriviivatarra-valikoimankin on oltava kattava ja värejä joka lähtöön. Kun tunnin varoituksella saan viestin; Tekisitkö kortin, olemme tunnissa siellä haluan olla valmiina ja tehdä kortin. Se vaan on niin sitä minua, rakkautta askarteluun, toisten auttamisviettiä ja nähdä kätteni työ valmiina. Olla tarpeellinen. Totta kai pitempi varoaika on aina parempi, mutta en sano EI ellei ole pakko. 


Kiiltokuvia, papereita, kuva-arkkeja, lehtileikkeitä ja tulosteita... Kaikkea sitä ja vielä enemmänkin kuuluu korttiaskartelijan valtakuntaan. Näkisitpä kaikki napit ja nauhat, nippelit ja nappelit.


Ihan simppeliin joulukorttiin tarvitset ainoastaan korttipohjan, pienen palasen kuviopaperia, kauniin kuvan (esim lehdestä leikattu), ääriviivatarratekstin, mustan kynän ja liimaa tai kaksipuolista teippiä.
Enää ei joulukortinkaan tarvitse olla punainen tai vihreä. Kokeile rohkeasti eri värejä! 

Sommittele ensin kuva ja paperi kortin päälle, liimaa vasta sitten. Minulla kuvassa näkyvä kuusipaperi on pieni suikale, joka nippanappa jää kuvan alle. En siis tuhlaa papereita kuvan taa, mistä ne eivät näy edes. Kuva on reunustettu mustalla ohutkärkisellä kynällä ja katsottu, että tulee varmasti suoraan. Reunaan jäi tilaa sopivasti joulutervehdykselle, mutta voihan sen laittaa mihin kohti tahansa, tai ensin esim. valkoiselle tai mustalle kartongille ja tagina korttiin. 


Ja niin on jälleen yksi joulukortti valmiina matkaan.


/js/pinit.js">

Kommentit

mummo sanoi…
Olenkin ihmetellyt mistä te kortteilijat saatte nuo kaikki ihanat jutut noihin kortteihin. Keräämällä siis aina varastoon, kun eteen tulee. Ihailen noita itsetehtyjä kortteja. Kauniita.
Tämän innoittamana siirrynkin tästä tietokoneen äärestä askartelukomerooni kortti-askartelemaan. :D Mukavaa torstai-iltaa!
EstherH. sanoi…
Kyllä se niin on että paras kortti on itse tehty :) Minä aloittelen aina tosi aikaiseen ja teen jos intoa riittää paljon yhteen menoon ja se olikin tällä kertaa minulle iloksi. Kyllä varastoa pitää olla :)
Upea varasto askartelutarvikkeita.
Ihanaa iltaa Viltsu <3
Anonyymi sanoi…
Minunkin tekisi mieli askarrella joulukortteja, mutta tiistaina sain uuden idean. Askartelen pojalleni (25v.) ja hänen tyttöystävälle joulukalenterin. Eli ostan 24 kpl euron arpoja. Ja teen jokaiselle arvalle oman kirjekuoren. Askartelen ne eri lehtien kuvista ja lahjapapereista yms. Jouluaaton kuoreen saatan ostaa hieman kalliimman arvan. Uskon, että he tulevat pitämään tästä ylläristä!
Eija sanoi…
Varastoituna löytyy nippelia ja nappelia täälläkin 😃
Mummo, askartelukaupat, markettien askarteluosastot, netti, lehdet, ystävät ja vaihtokamut, leimasimet, stanssaukset, itse tehtyä... Kaikkea kivaa jemmaan kun kohdalle sattuu.
Jenspa kiva jee! Näytä mitä sait tehtyä!
Esther ,tammikuussa aloitin mutta tilaukset vievät oman aikansa ja elämä yleensä omansa. En tee sarjatulella korttejakaan, eli ei kahta samanlaista. Lisäksi kivut estävät istua kovin kauaa. On noita rajoitteita mitkä haittaavat huvia
Outi näkisit vaan... verstas oli ehdoton kun asuntokaupoilla kierreltiin.
Minna tuo on ihana ja jännittävä kalenteri. Kyllä kelpaisi. Tiedä kuinka rikastuttavaa tuo on. itseasiassa mulla on lompakossa euron arvan voittoarpa. Voitin euron. :)
Silkku sanoi…
Ihania ihania!!!! Silmä lepää aina askartelumateriaalissa;) Minulla on se tapa että yritän tehdä kaikki kierrättäen ja niin paljon itse kuin pystyn, esim. Joulukorteissa korttipohjakin ihan pakkauspahvia;) Mukavaa Joulun odotusta ♥
Silkku ehkä omiin teenkin samoin ja etenkin atc.t, mutta tilaustöissä korttipohja on kaupasta. Kierrätys on minullakin sydämen asia
Onpa ihastuttava kortti. Kaikki kannattaa säästää kortteiluja varten. Mukavaa viikonloppua teille.
Enkuli, Todellakin! Lahjapaperit, kortit, kirjat, lehdet.. Puhumattakaan nauhoista ja napeista jne