Viltsu ylpeänä esittää: kotkan kynnet!

Viltsu ylpeänä esittää: Kotkan kynnet. Mitä se sitten pitääkään sisällään, se selviää ihan kohta. 


Se on vaikkapa tämmöinen atc-kortti, jossa kotka laskeutuu ahmimaan lusikka kynsissään hunajaa. Kortin nimeksi tuli osuvasti Kohti hunajaista. siinä se liihottelee ja kohta nokkii kannet auki ja mussuttaa imellystä. Taitaa jo lusikassa ollakin pieni maistipalanen sitä. 
Tämä atc syntyi niin, että selasin ilmaisjakelulehtiä ja mainoksia, mitä meille ainoastaan tulee postiluukusta. Ei maksettuja lehtiä, vaikka kuinka lehtimyyjät yrittävät tarjota ilmaisia postikulujen hinnalla tai kylkiäisten toivossa. siellä viikkolehden sivuilla tuo kotka liiteli ja katsoin heti, että tuo se muuten joutaa korttiin! 

Lusikka on tulostettu netistä sillä silmällä pitäen, että jostain aikaa sekin joutaa korttiin. 
timangeissa on se ongelma, että pyöreitä käytän ilomielin, mutta kaikki muotoon tehdyt muut kuviot ovat lojuneet purkissa ties kuinka kauan ja nyt yritän ujuttaa niitäkin kortteihin. Joutavatkin niihin! 

Sain jostain aikaa sponsoripakettia, missä oli korttikuvia, kuten nuo hunajapurkit. tähänhän ne sopivat kuin nappi otsaan! 

TMJ-haasteeseen mentiin kotkan siivin ja kynsin. 


Olen kärsinyt koko elämäni ajan kynsien lohkeilusta ja kasvamattomuudesta. se tunne, kun häpeät käsiäsi! Se tunne, kun häpeät niitä niin paljon, että kahvitellessasikin yrität piilotella kynsiä nyrkin sisälle tms, ettei vaan kukaan näkisi verille murtuneita nysiä. 

Taustalla on yli 20 vuotta hoitamatta ollut kilpirauhasen vajaatoiminta, johon sain siis lääkkeet vasta muutama vuosi sitten. Aikaa vie, että kynsiin alkaa vaikuttaa tai painoon/aineenvaihduntaan. Nyt kuitenkin jotain muutoksia havaittu. Ei silti tarpeeksi. Kaiken lisäksi menneisyyteni jätti jälkeensä kynsien pureskelun, tai sanotaanko nysien... eli sekin vähä, mitä kasvoi, joko katkesi haurauttaan ja lohkeili laattoina tai sitten purin ne hauraat haperot pois. Panikoin, pelkäsin, stressasin, hermoilin... aina oli jotain, mihin kynsien pureskelu oli sopiva itsehillintämuoto tai pelon poistokeino. Mutta siis, ilman pureskeluakin kynteni ovat olleet AINA hyvin hauraat ja naps ja katki. 

Olen kokeillut kaiken maailman pillerit ja kynsilakat, kynnelit ja muut vermeet, mutta tuloksetta. Nyt vastikää löysin Oriflamelta lakan, joka lupasi tehokasta kasvua kynsille ja vahvuutta. Olihan se mun rahoille kallis lakka, kun vajaa 10 euroa meni siihen, mutta kannatti! en olisi uskonut, että oikeasti toimisi! se oli ehkä "viimeinen mahdollisuuteni kokeilla". Onneksi ostin ja kokeilin! Ja jatkan kuuria yhä! 

Tällä hetkellä yksi kynsi on kasvanut kuvan mittoihin ja lakkasin ja koristelin sen nyt ekaa kertaa. Ihana kynsi! oikea kotkan kynteni! :D 
Vasen käsi on yhä nysä ja parissa sormessa ehkä millin kasvua, mutta oikeassa kädessä lisäksi 3 kynttä parin millin kasvulla. Ihmeen eri tahtiin ne kasvavat ja en tiedä, kasvaako kaikkiin koskaan, mutta yksi kynsi on enemmän, kuin ei yhtään ja enää ei ole yhtään verinaarmuilla! Lisäksi olen ollut pureskelematta nyt pitkän aikaa jo! Enää en tarvitse moista. 

kuinka voikaan olla pienistä asioista onnellinen!


Kynsiä lisää! Kaulakorun tekasin. tällainen kynsiriipus olisi tarjolla. 


Mielestäni aivan ihana! 


Sydänmedaljonkikin olisi tarjolla. Korukausi menossa. Yritän kortteilla, mutta ei vaan irtoa. 


Mä olen käyttänyt "ikäni" chiliä ja tulisia mausteita. Nyt talven aikana söin subin jossa oli tuplaten (vahingossa) tulista soossia ja se aiheutti minulle sekä oksennuksen että kamalan poltteen ja närästyksen, astmakohtauksen ja mitä kaikkea. Päätin kuitenkin, että se ei vaivaa minua enempää, vaan myyjän vahinko ja se siitä. 

Tuli toinen kerta, että teimme itse ruokaa. Ihan liikaa lorahti tulisia mausteita. Taas alkoi vointi olla tuota luokkaa. Lopetin ajoissa, joten vain yksi puklaus. Huoh. Ok, se oli vaan se liika loraus...

Tein eilen pitsaa. chiliä ihan kivasti ja kaikkea muutakin. Kun näkee, mitä siinä on, tietää, ettei se voi olla liian tulista. 


ah, ihana pizza valmis ja eikun syömään. Eka palanen ja kipu suussa ja kurkussa. Maitoa päälle, juustoa... Mietin, että mitä ihmettä?! Nypin chilit pois ja söin toisen palan ilman chiliä. Tokihan se neste oli valunut pizzaan, joten onhan sitä yhä siinä, mutta silti... WHAT?! Polte ja kipu kurkussa ja suu turpoaa. en vaan voinut syödä enempää ja alkoi taas ahdistaa henkeä. 

Maistoin vielä aamulla pienen palan ilman mitään palasia ja sama homma heti välittömästi. Pakko se on nyt myöntää, etten voi enää syödä chiliä! Ei hyvää päivää! 

Onko nyt sitten niin, että astmani olisi pahentunut sen verran, ettei kestä chiliä ja osoittaa sen näin vai onko jotain muuta tapahtunut? en iedä, mikä on syynä, mutta todellakaan en pelkää syödä tai ei ole mitään traumoja chilin suhteen. Päinvastoin haluaisin syödä sitä! Onhan se yksi ihanimmista mausteista! voihan kökkölaardi! Osaako teistä joku kertoa faktaa, mistä voisi johtua? Vastaavasti sama määrä murusella ei aiheuta mitään muuta kuin normaalin poltteen suussa, muttei esim. kipua. 

Jotain kivaa vielä lopuksi. Eilen huusin ilosta ja onnesta. yleensähän menen sanattomaksi, mutta joskus näinkin. :D tänään posti toi ihanaa Netalta, mutta sen kuvailen toiselle päivää. Oi joi... elämä hymyilee taas, vaikka kyllä ystäväni isän kuolema viikko sitten pysäyttikin ja on vakava ja paha paikka tässä samalla. Samaan aikaan myös oma isäni on saanut puhekyvyn takaisin ja avasi silmänsä. 

Lähdenpä miettimään nyt keinoa poistaa migreenini. alkaa nuppi seota kohta tämän kivun kanssa. :S 

Kommentit

Raskisitko millään luopua kotkakortista-pliiiiis
Susanna sanoi…
Hieno tuo kortka-kortti! Ja nami mitä pitsaa! Slurps!
Sisko sanoi…
Hieno kortti ja kynnet myös! Ei kai se mikään pikkujuttu ole, että saat kynnet ja pääset eroon tavasta niitä pureskella. Mulla itselläni on heukot kynnet myös. En pure, mutta revin. Eihän normaali kynsi helposti hajoa?
Kiitos osallistumisesta!
Vilimarika sanoi…
Ei normaali terve kynsi varmaan hajoakkaan, mutta esim. Hormonaaliset ongelmat haurastuttavat tai ettei kasva normaalisti. Samoin vitamiinien puute. Olen kokenut molempia ja tosiaan hormonaaliset vaivat hoitamatta 11 vuotiaasta alkaen aina yli 30v saakka! Siihen päälle nälkä, eikämikään liioiteltu, vaan todellinen ruuattomuus lähes 3 v ajan. (1-7pv kuussa söin jotain) . Olen päässyt eroon pureskelusta, jota siis tein aiemmin vain pelossa tai stressissä, en normiiarjessa. nyt on jo pitkä aika viime kerrasta.enää edes muista millon. En puhu päivästä tai viikoista! Kyllä tämä tästä. Onhan jo selkeät muutokset tulleet. :)
Vilimarika sanoi…
Sussu, kyl se kuulemma oli hyvää. Itsehän en sitä voinut syödä. Harmi sinänsä.
Vilimarika sanoi…
Niinkin kurjaa kuin se on, suuni ärtyi todella ja on nyt 2 pv vuotanut verta ikenistä chilin takia. :( en siis voi käyttää enää sitä. Snif.
Vasi sanoi…
Kortin ja kynsien tausta olikin osa isompaa elämäntarinaa, jota oli mielenkiintoista lukea. :) Itsellänikin kynnet ovat heikot ja murtuvat nykyään päivittäin. Kyllä se, että sellaiset ovat esillä muille, tuntuu ikävältä.
Mutta, hienoa että käänne parempaan on alkanut! :)

Ikävä kuulla että chili on alkanut aiheuttaa noin rajuja oireita, hui! :( Kaverillani vatsa oireilee vahvoista mausteista, mutta siinä lienee syynä muu kuin allerginen reaktio, eri asia siis tyystin.
Vilimarika sanoi…
Vasi, liekö sitten ihan sitä kapsaisiinin aiheuttamaa poltetta ja närästystä hänellä? Eihän kaikki siedä vahvoja mausteita millään. Tai on vaan muuten herkempi vatsa?
Itse olen käyttänyt aikaisemmin habaneroa ja jopa tuotteita naga moritchista. Jalapeno on enemmän ollut makeinen, kuin tulinen mauste. Siksi hämmästelen, mitä on tapahtunut. Oliko "yliannostus" subilla liikaa ja tulehdutti paikkoja vai mitä tapahtui?!

Suositut tekstit