Siirry pääsisältöön

Hiihtoloma kuulumisia

Hiihtoloma on taakse jäänyttä meillä. Vaikken töissä tai opiskelemassa olekkaan, on se minullekin lomaa, kun perhe on kasassa ja teemme enemmän yhdessä kaikenlaista. Lapsukainen oli kanssamme alku loman ja kävimme porukalla "ulkona syömässä" pizzalla. Lisäksi lapsukainen kävi katsomassa mäkihyppykisoja. 

kuvat ovat omiani kaikki


Tulihan meillä kerrankin herkuteltua ihan koko loman ajan jotakin hyvää! Oli pulled porkia, triplasuklaata, tiramisu-jälkkäreitä ja namusia. Ihana kulinaristinen loma siis. Ei mitään kallista ja jakamalla jokaiselle, mutta kuitenkin! Ei missään yltäkylläisyyden upottavassa meressä halutakaan elää! Sitä nauttii niin paljon enemmän, kun ne eivät ole joka päiväistä. Koti tuoksui toisinaan ihanasti Intialta, toisinaan hunajalta ja tervalta saunottuamme. Yksi suosikkituoksuistamme on METSÄ, jota olemme Tupun ansiosta voineet tuoksuttaa kotiimme. ;)


Lomalla kävimme myös useilla kätköillä ja eri paikkakunnilla. Niin pohjoisessa kuin etelässäkin. Saimme jo reippaasti 400 ylitettyä löydettyjen kätköjen määrästä. Tavoitteena 500 ja sitten olisi uusi kangasmerkki hankinnassa kätkölaukkuumme. :)


Kävimme sukuloimassakin loman aikana. Samalla olemme hakeneet voittamani kosmetiikkapalkinnon, sponsorointilähetyksiä pari ja jotain muutakin. ;) Kaikkea en ala luettelemaan edes, mutta sisustusta on pistetty uusiksi.  Unelmia toteutunut ja ilo herkässä. ;)


eilispäivä oli kyllä kaikkein rankin fyysisesti, sillä takana oli jo rankkoja kätköilyjä ja sitten istumista. Eilen suursiivous ja raskaan putkitelkkarin raahaaminen huisin nevadaan. Yö meni sitten vähäunisena ja aamulla oli todella vaikeaa päästä ylös sängystä. Kaiken "kruunasi" pukeutumissessio, mikä kesti tunnin! Saada sukat jalkaan, housut jalkaan ja paita päälle. Paidan kanssa kaikki ok, mutta ne "alapään verhoilut". Jestas!


Eikös se ole ihan normaalia, että rankan huvittelun jälkeen tarvitaan rankkaa toipilasaikaa?! Jollei sentään krapulassa ole, ollaan sitten vaikkapa kipuloissa. 


Kevät on tullut. Aurinko on pilkistellyt täälläkin nyt. Valoisaa on yhä pitemmälle iltaan ja pajunkissatkin jo nuppusellaan. Ihana lintusten sirkutus kuuluu kauas. Lumet sulaneet lähes kokonaan. Loskaa ja vesisadetta. Kohta alkaa maa vihertää niiden ansiosta. :)

Loppuun vielä kuvasarja, johon törmäsimme erään kätkön lomassa. Voin sanoa, että tämä retki jäi mieleen, mutta ei ollenkaan iloisena asiana. :/


Sitä kulkee kaikessa rauhassa tuolla luonnossa. Katselee erilaisia asioita. Toinen toistaan tukevia puita vaikkapa, ja miettii, että noinhan meilläkin eletään ja ollaan! Se, kumpi ei jaksa olla pystyssä, toinen tukee häntä. Kannattelee ja vie eteenpäin. 

Sitä kulkee varoen kätköillä, ettei loukkaa itseään. Kurkistelee muuallekin, kuin vain nolla-pisteeseen. Voihan "naatit" heittää tai voi olla muuten vaan purkki väärässä paikassa...Tai itse ollaan jotenkin hukassa. Siksipä sitä kivienkin koloja tutkii eri tavalla, kuin moni muu... Mutta entäpä jos marjastaja tai koiran ku...pissittäjä kurkkii myös kiven koloihin?!


etenkin, kun sinne vie jäljet kulkurin! 
ja mitä löytyy kivien alta!


JALKA!!


Ok, olkoonkin kumia ja sen sisällä kätköpurkki, mutta minua ei naurata. Mauton pila? Vai ovela kätkö kiven kolossa? No, jokainen tehköön oman valintansa. 


Jatkoimme matkaa tuohtuneina toisaalle ja kuuntelimme veden kuohuntaa. Kuohui kuin tunteemme.


Vanhan myllyn tarinaa... Kotona odottaa lämmin sauna. 


Vielä iltanuotiolla makkaraa...

Loma oli loppujen lopuksi tosi antoisa.


Kommentit

Manumiina sanoi…
Nyt tulee vahva kannanotto: kyllä tuo jalka on ehdottomasti mauton juttu, ei minusta pila ollenkaan!

Ja alimmaista kuvaa katsellessa alkaa kyllä niin tehdä mieli nuotiolla käristettyä makkaraa...
Katja sanoi…
No hyi helkkari. Enpä ole vielä vastaavaan "purkkiin" törmännyt omalla kätköilytaipaleella.

Tsemppiä toipumiseen. Kyllä se niin on, että kaikesta kivasta täytyy tässä maassa maksaa. Jos ei muuten, niin fyysisenä kipuna.
Onpa ollut ihana loma. Läheisten kanssa oleminen on todellakin se juttu, että tuntuu lomalta.
Tuo jalkalöytö on karmiva. KÄÄK

Laitoin muuten faaraon kirjekuoreesi odottelemaan sinulle tuloa.

KUUKAUDEN TOP 3

Hyvän mielen kortit + ARVONTA + ALEKOODI

Mitä sinä haluat elämältäsi?
Oletko onnellinen ja voitko henkisesti hyvin? 


Hyvän mielen kortit toimivat sekä yksistään että erinomaisesti hyvän mielen vuosi-kirjan kanssa. Hyvän mielen vuosi on inspiroiva tehtäväkirja, joka tarjoaa tehtäviä hyvän mielen taitojen harjoitteluun viikottain vuoden ajan. Korttien avulla voi harjoitella 53:a hyvän mielen taitoa, jotka esitellään Hyvän mielen taidot -kirjassa.

Vuodenkaan jälkeen kortit eivät todellakaan jouda roskiin, sillä näitä kortteja voi käyttää niin kauan, kuin vaan kortit ehjinä pysyvät. Ihan heti eivät piloille mene säilytysrasiassaan ja kevyen lakkapinnan ansiosta.Myös kirja kannattaa säilyttää ja hyödyntää uudestaan aina, kun haluat virkistää muistiasi kirjan aiheissa.


Maaretta Tukiaisen upeat ajatukset ja Krista Keltasen kuvitukset yhdessä luovat ihastuttavat, värikkäät ja isokokoiset hyvän mielen kortit. Kortit koostuvat tunnelmallisesta valokuvasta ja vahvistuslauseesta. Yksi pakka sisältää 53 korttia ja mukana on myös ohjekortt…

Syyskuun ARVONTA

Tässä se nyt on. Syyskuun arvonta. Montaa päivää ei arvonta kerkeä voimassa ollakaan, mutta kivahan se on välillä pitää pikaisempikin arvonta ja saada voittaja selville nopeaan. Palkinto on minun itseni ostama apteekista, joten sponsoreita tässä ei ole. Kerron silti tuotteesta hieman, jotta tiedät, mistä on kyse.
Se, miksi tämän tuotteen halusin palkinnoksi hankkia, johtaa juurensa omista kokemuksistani. Jos itse koen jonkun tuotteen tai asian hyväksi ja minua auttaneeksi, niin tokihan tahdon tarjota sinullekin mahdollisuuden tutustua sellaiseen.


Palkinto on täysikokoinen vaahtoamaton Salutem-hammastahna. Minulla on niin herkkä suu, etten tavallisia tahnoja voi käyttää laisinkaan, joten nämä vaahtoamattomat ovat tulleet tutuiksi. Nyt kun löytyi kotimainen tuote, oli pakko sitä testata ja sitten hommata palkinnoksikin yksi tuubi. Sinä voit siis olla pian se, jolle tämä lähtee!


Salutem-erikoishammastahna ei sisällä mitään ylimääräistä. Ei makuaineita, väriaineita, vaahtoa muosostavaa …

Keskimmäisen kutsu

Kesä on kaunista luontoaikaa, mutta niin on syksykin. Haaveilin kauan kunnollisesta järkkäristä, ja kun se vihdoin mahdollistui reilu vuosi sitten, olen innoissani ollut kuvaamassa luontoa ristiin rastiin. Tänä syksynä pakkasimme makuupussit, ruokatarvikkeet ja kameralaukun matkaan ja lähdimme kuvausmatkalle noin 100 kilometrin päähän järven rannalle, jossa tiesimme oleilevan ja asustelevan majavia, laulujoutsenia, kurkia, ilveksiä ja jopa karhujakin. Unohtamatta muitakaan luonnon asukkeja. Suurempiin petoihin emme törmänneet, onneksi, mutta lintuja ja erilaisia ötököitä senkin edestä tuli meitä vastaanottamaan ja majavathan ne pitivät meitä puuhakkaina patojensa kanssa. Nyt pääset katsomaan kuviani tältä Keskimmäisen kuvausreissulta.


Ihan ensimmäisenä meitä tervehti ovelan näköinen ruskea perhonen. Hyvin oli tuttavallista laatua eikä välittänyt laisinkaan siitä, että autosta purimme tavaramme mökkiin ja kuvasin häntä useammankin kuvan verran. Kyseessä on Pietaryrttisulkanen.


Sillat h…