Siirry pääsisältöön

Kerran elämässä voi tehdä paljon kerralla

Osallistun ATC swappiin Belgiaan ja tässä korttisarjassa suurin osa on tehty tätä swappia ajatellen. Tekniikkana piti olla leimattua. Enemmän, kuin vain yksi teksti. 
Korttini ovat siis kaikki leimaustekniikalla tehtyjä.

Samalla ajattelin TJK-haastetta ja mietin, kuinka helposti sen mieltää tarvikkeiksi. Ei leimailuksi. Katsotaan, mitä tästä tulee. ;)

ATC SWAP
Kerran elämässä tulisi humaltua, jotta voisi sanoa ja tehdä sen, mitä muuten ei uskalla.

Suu puhtaaksi vaan!? Olen humaltunut elämäni aikana alkoholista, sanonut sanottavani ja välillä liikaakin. Tätä nykyä en käytä alkoholia humalahakuisesti. Sanon sanottavani selvin päin. Kasvotusten. En selän takana pas** jauhaen. Sen voi tehdä rumasti tai sen voi tehdä kauniisti, asiallisella linjalla. Haluanko loukata toista?!

ATC SWAP
Kerran elämässä tulisi pihistää tuhkakuppi Pariisilaiskahvilasta ja säilyttää sitä suurena aarteena. 

Tähän minun täytyy todeta, että Pariisissa en ole käynyt koskaan. Voisiko sen soveltaa kotimaahan? Mietin, muistelen, olenko pihistänyt koskaan mistään tuhkakuppia? Kahvilasta, baarista tai edes pihamaalta jostakin? Vastaukseni on en. Mutta minulta on parvekkeelta pihistetty tuhkakuppi! Ajatella! Jollakin oli tarvetta? Tämä on niitä kaksipiippuisia asioita, joista en ole niinkään varma, haluanko edes toteuttaa. Mutta hei, olen pihistänyt lasinalusia, niitä pahvisia. Niitähän saisi ottaa vain yhden lasinsa alle! Hui, olinpas minä rohkea. ;)


ATC SWAP
Kerran elämässä tulisi istua hiljaisessa kirkossa ja sytyttää kynttilä rakkaalle ihmiselle.

Sen olen tehnytkin. Tuohus kädessäni, ortodoksikirkossa. 

ATC SWAP
Kerran elämässä tulisi ahtautua passikuva-automaattiin hyvän ystävän kanssa, vetää verhot kiinni ja ottaa kuvia. 

Ei, en ole tehnyt tätäkään. Syystä että meilläpäin ei ole tiettävästi tällaisia koppeja? Tai oikeastaan joskus ala-asteiässä luokkaretkellä, vai olikohan yläasteella, mutta kauan aikaa sitten joka tapauksessa ahtauduttiin valokuvauskoppiin muutaman likan kanssa. Ei tosin kuvattu, mutta pelleiltiin kuvaavamme ilmeitä. 

ATC SWAP
Kerran elämässä tulisi kiivetä Eiffel-torniin ja nauttia ylhäältä puhaltavasta raikkaasta tuulesta.

Itseasiassa voisin verrata tätä muutamaan Suomessa olevaan näköalatorniin. Esim. Näsinneula, Puijon torni tai muu vastaava. Olen sellaisissa käynyt useamman kerran ja tuntenut tuulen kasvoillani. Rippikoulunkin kävin erään tornin läheisyydessä ja tuli silloin käytyä päivittäin korkeuksissa. Selvisi nuorelle likalle sekin fakta, että vaikka alhaalta huudettu ääni katoaakin matkalle, ylhäältä huutaessa ääni kantautuu kauas ja selkeästi! :D


ATC SWAP
Kerran elämässä tulisi aamuvarhaisella juosta niityllä paljain jaloin ja tuntea kastepisarat jalkapohjissa. 

voi että... Niin tuttua! Olen luonnon lapsi, metsittynyt kaupunkihiiri. Olen aina asunut hieman syrjemmässä ihmisvilinästä. Silti lähellä ihmisiä. Otappa siitä sitten selvää. ;) 
Paljaat varpaat kesäaamuna on ihana tunne. Kokeileppa vaikka! Harmi heille, joilla on aina kylmät jalat, eivätkä voi kulkea paljain jaloin missään. 


TJK
Kun aloin leimailemaan, halusin tehdä vaihdettavaksikin jotain. Mietin, mikä leimoista olisi kiva, mikä joutaisi korttiin. tein leimasimilla kollaasin. Lisäsin musteita ja kynsilakkaa, kimalleliimaa ja pro markerilla mustetta. aina vaan ajatuksena; tämäkin vielä joutaisi korttiin.

Kerran elämässä tulisi sanoa "kyllä", vaikka oikeasti haluaisi sanoa "Ei". 

Mielestäni tämä on niitä asioita, joista voi ajatella puolesta ja vastaan. Meillä suomalaisilla on tapana sanoa "kyllä" liiankin usein. Ennemminkin tulisi sanoa "EI" useammin. haluan nyt kuitenkin ymmärtää tämän ajatuksen siten, että niissä asioissa, joissa ajattelemme "en minä osaa", "Ei minusta ole tähän" tms, niissä tulisi sanoa useammin "kyllä". Kyllä minusta on tähän! Tätä olen opetellut ja oppinutkin. Tänä vuonna myös haastan itse itseäni enemmän ja enemmän tekemään niitä minulle vaikeita ja haasteellisia asioita enemmän. KYLLÄ minusta on siihen! 

Kortti siirtyy vaihdettaviin. 

Kommentit

Sisko sanoi…
Hieno korttisarja ja ajatuksia herättävää tekstiä.
Kyllä leimatkin joutavat korttiin!
Kiitos osallistumisesta!
Silkku sanoi…
persoonallisia kortteja:)

KUUKAUDEN TOP 3

Aurinko ja HeyDay Sunbeam

Aurinko on tähti, jota Maa kiertää. Aurinko syntyi vajaa 5 miljardia vuotta sitten. Auringonvalo on Suomessa kesällä merkittävin D-vitamiinin lähde ja lisäksi auringonvalo vaikuttaa pimeähormoni melatoniinin eritykseen, joka on suurimmillaan öisin ja talvisin. Melatoniinilla on unettava vaikutus, joten auringonvalon puute päiväsaikaan voi aiheuttaa väsymystä ja häiritä uni-valverytmiä. Luonnollisen valon puute voi myös aiheuttaa kaamosmasennusta. Noin vajaan 5 miljardin vuoden kuluttua auringon energia ehtyy ja aurinko katoaa kokonaan pois. Mutta mitä tehdä, jos meidän oma energia meinaa ehtyä pimeänä kautena eikä auringon energiasta ole tietoakaan?! 

Joku vastannee lähtevänsä etelään aurinkoon, jollekin energiaa tulee kirkasvalolla ja joku ottaa D-vitskut purkista. Kaikki ihan oikein! On myös huolehdittava siitä, että nautimme terveellisiä aterioita ja hellimme ja huolehdimme omasta hyvinvoinnistamme. Hemmottelua, nautintoa, iloa, hymy päivässä ja mitä ikinä keksitkään piristääksesi…

Joulukortti kääreestä kierrättäen

Kun kierrätys on sydämen asia, löytää mitä merkillisimmätkin asiat tiensä askarteluun mukaan. Tällä kertaa pysytään kuitenkin ihan perus kierrätyksessä ja sujautetaan suklaalevyn kääreestä pala korttiin. Lisäksi leimattua, leikattua, teipattua ja yhteen liimattua.Tämä kortti on tilaustyönä tehty. 

VUODEN 2016 PARAS LUONNONKOSMETIIKKA TUOTE ja ELÄINKOKEET

Paljon puhututtanut eläinkokeiden käyttäminen kosmetiikkateollisuudessa on ollut minulla mielen päällä taas jonkun aikaa. EU:ssa astui voimaan kosmetiikan ja hygieniatuotteiden koe-eläinkielto 3 vuotta sitten. Sitä ennen voimaan astunut direktiivi kielsi kosmetiikka- ja hygieniatuotteiden testaamisen eläimillä vuodesta 2009 alkaen. Kielto koski myös raaka-aineita ja esti EU:n ulkopuolella (esim. Kiina) eläinkokein testattujen kosmetiikkatuotteiden maahantuonnin EU:n alueelle.

Hyppäävällä pupulla merkitty tuote ei saa olla myynnissä Kiinassa, missä eläinkokeet ovat pakollisia kosmetiikalle (uudistuneen lakipykälän mukaan heinäkuusta 2014 alkaen shampoita ja hajuvesiä ei enää testata eläimillä.). Kosmetiikkateollisuuden tekemät eläinkokeet eivät ole ainoastaan eettisesti tuomittavia, vaan myös tarpeettomia ja kyseenalaisia. Eläintestit voidaankin korvata eläinkokeettomilla menetelmillä, jotka ovat usein eläinkokeita luotettavampia ja edullisempia.

Jos kiinnostuit aiheesta, löydät Animal…