Siirry pääsisältöön

Lääkärin lopullinen puhelu

EDIT: "ADRESSI" aiheeseen liittyen. Saadaankohan uudelleen kasaan tarpeeksi nimiä?! Saa jakaa! Saa allekirjoittaa!Sitä ollaan taas alkutekijöissä lääkäri-asioiden suhteen. Tästä lähtien TK-omalääkäri jatkanee sairaslomaa ja kirjoittaa lääkkeet.Jos katsoo tarpeelliseksi. 

Mitään ei vaan ole tehtävissä ja vahvempiin lääkkeisiin emme voi ryhtyä tulevan toleranssin vuoksi.
Ei enää sairaalan lääkäriä eikä mitään suunnitelmia. 

Diagnoosimuutoksia ei tule ennen kuin sairaudet edenneet ja tehneet uutta tuhoa. Tämä myös tarkoittaa sitä, että monilla samanmoinen tilanne olisi korjattavissa, mutta koska olen niitä epäonnisia, joilla tilaa ei voida korjata, kela tuijottaa vain sitä, että olen yleisesti ottaen samanlainen kuntoutettava, en yksilö/vähemmistö/tietty prosenttimäärä joilla tilanne ei korjaannu kuntoutuksella tai lääkityksellä. Lohduttaako se sitten minua?! No ei! Eli lähitulevaisuudessakaan en saa työkykyä, toimeentuloa enkä ennenkaikkea kipujen lievitystä yhtään enempää, mitä nyt on. 

Vetää sanattomaksi, vaikka tiedossahan tämä oli. Mikään kun ei muutu.Kommentit

Tämä lääkäreiden ainainen vaihtuminen ja nykyaikainen tutkimusten ja hoitojen tehottomuuden puute on kamalaa. Voimahaleja sinulle.
Vasi sanoi…
On nämä laitokset Suomessa suunniteltu enemmän byrokratiaa kuin apua tarvitsevaa ihmistä varten, huokaus. :-/ Käsittämätöntä, ja vielä enemmän käsittämätöntä, kun terveydestä on kyse.
Toivon myös voimia sinulle!
Riina Itkonen sanoi…
Voihan Kela :(. Minulle taas työterveyslääkäri ilmoitti, että työpaikkani sisäilmaa ei aleta tutkia, koska on turhaa alkaa tehdä laajoja tutkimuksia kun vain yksi oireilee. Just. Eikö työterveyden pitäisi ajatella meitä yksilöinä eikä massana ? Todella luottavaisesti alkoi yhteistyö uuden työterveyshuollon kanssa. No, elämä on.
Olen itse tuota samaa kokenut. Ei mikään häävi tilanne sulla :( ! Ihminen on vaan joku numero, ei katota kokonaisuutta ollenkaan. Mä en oo saanut pitkiin aikoihin mitään kuntoutusta, fysikaalista vain, jonka itse maksan niinkauan kun rahat piisaa, sitten lopetan kun ei oo sitä millä maksais :( !!!!
Jotenkin se on sellaista: Kärsi kipua ja unhoita se ! Joo jospa sen vois unohtaa kun on yötä päivää kipee !???
Täti Punainen sanoi…
Tsemppiä arkeesi, olen huomannut että ammennat tilanteista huolimatta voimaa arkeesi tästä blogista sekä askartelusta.
Vilimarika sanoi…
Kiitos.
Lääkärit ovat tehneet parhaansa ja kirjoittaneet jo vuosikausia todistukset täydellisestä työkyvyttömyydestä, mikä ei koskaan tule paranemaan/muuttumaan. On kirjoittaneet, ettei lääkityksellä tai kuntoutuksella saada parannusta tai oleellista kuntoutumista aikaan. Lääkärien puolestahan asia on selkeä ja kaikki tehty. Kela on se, jossa lyödäänkapulaa rattaisiin ja todetaan, ettei ole oikeutta eläkkeeseen ja voin palata töihin. Voin uudelleen kouluttautua ja tehdä jotain työtä. Olenhan nuori, asun alueella, jossa on hyvät kulkuyhteydet ja työpaikat ja koulut, ja voin toipua liikkumalla ja käyttämällä oikeanlaisia lääkkeitä. Kela tietää??? Tottahan toki turhauttaa ja suututtaa ja surettaa, sillä minä en voi tehdä asialle itse enempää! en voi olla vuotta töissä saadakseni jäädä taas sairaslomalle samasta syystä ja saada sairaspäivärahaa. Vuosi on aivan liikaa "hengailla", eikä kukaan palkkaa makaamaan sinne!

Kohdallani kaikki on siis tehty. Odotellaan nyt vaan että aika tuhoaa minua tarpeeksi, että olen liian sairas töihin Kelankin mielestä. Tai että ikää karttuu lähelle 60v. siihen asti elän elämäni varattomana. Se on niin väärin!!!

Koska olen kaikkeni tehnyt ja tiedän, ettei vika ole minussa tai lääkäriä vaihtamalla, on minun pakko etsiä voimaa jostakin. en voi vain luovuttaa, masentua ja elää katkeruuden vallassa. Ne tunteet on pakko jotenkin sivuuttaa. Elää niillä keinoin, mitä minulle on annettu. Pyydettävä apua muilta elämänlaadun parantamiseksi. Joskus olen apua saanutkin ja silloin kyyneleet valuvat kasvoillani. Siitä ilosta,että joku oikeasti välittää, tunnistaa hätämme ja ymmärtää, että minäkin kaipaan ihmisyyttä ja inhimillistä elämää. Ihmisarvoa.

KUUKAUDEN TOP 3

Hyvän mielen kortit + ARVONTA + ALEKOODI

Mitä sinä haluat elämältäsi?
Oletko onnellinen ja voitko henkisesti hyvin? 


Hyvän mielen kortit toimivat sekä yksistään että erinomaisesti hyvän mielen vuosi-kirjan kanssa. Hyvän mielen vuosi on inspiroiva tehtäväkirja, joka tarjoaa tehtäviä hyvän mielen taitojen harjoitteluun viikottain vuoden ajan. Korttien avulla voi harjoitella 53:a hyvän mielen taitoa, jotka esitellään Hyvän mielen taidot -kirjassa.

Vuodenkaan jälkeen kortit eivät todellakaan jouda roskiin, sillä näitä kortteja voi käyttää niin kauan, kuin vaan kortit ehjinä pysyvät. Ihan heti eivät piloille mene säilytysrasiassaan ja kevyen lakkapinnan ansiosta.Myös kirja kannattaa säilyttää ja hyödyntää uudestaan aina, kun haluat virkistää muistiasi kirjan aiheissa.


Maaretta Tukiaisen upeat ajatukset ja Krista Keltasen kuvitukset yhdessä luovat ihastuttavat, värikkäät ja isokokoiset hyvän mielen kortit. Kortit koostuvat tunnelmallisesta valokuvasta ja vahvistuslauseesta. Yksi pakka sisältää 53 korttia ja mukana on myös ohjekortt…

Syyskuun ARVONTA

Tässä se nyt on. Syyskuun arvonta. Montaa päivää ei arvonta kerkeä voimassa ollakaan, mutta kivahan se on välillä pitää pikaisempikin arvonta ja saada voittaja selville nopeaan. Palkinto on minun itseni ostama apteekista, joten sponsoreita tässä ei ole. Kerron silti tuotteesta hieman, jotta tiedät, mistä on kyse.
Se, miksi tämän tuotteen halusin palkinnoksi hankkia, johtaa juurensa omista kokemuksistani. Jos itse koen jonkun tuotteen tai asian hyväksi ja minua auttaneeksi, niin tokihan tahdon tarjota sinullekin mahdollisuuden tutustua sellaiseen.


Palkinto on täysikokoinen vaahtoamaton Salutem-hammastahna. Minulla on niin herkkä suu, etten tavallisia tahnoja voi käyttää laisinkaan, joten nämä vaahtoamattomat ovat tulleet tutuiksi. Nyt kun löytyi kotimainen tuote, oli pakko sitä testata ja sitten hommata palkinnoksikin yksi tuubi. Sinä voit siis olla pian se, jolle tämä lähtee!


Salutem-erikoishammastahna ei sisällä mitään ylimääräistä. Ei makuaineita, väriaineita, vaahtoa muosostavaa …

Keskimmäisen kutsu

Kesä on kaunista luontoaikaa, mutta niin on syksykin. Haaveilin kauan kunnollisesta järkkäristä, ja kun se vihdoin mahdollistui reilu vuosi sitten, olen innoissani ollut kuvaamassa luontoa ristiin rastiin. Tänä syksynä pakkasimme makuupussit, ruokatarvikkeet ja kameralaukun matkaan ja lähdimme kuvausmatkalle noin 100 kilometrin päähän järven rannalle, jossa tiesimme oleilevan ja asustelevan majavia, laulujoutsenia, kurkia, ilveksiä ja jopa karhujakin. Unohtamatta muitakaan luonnon asukkeja. Suurempiin petoihin emme törmänneet, onneksi, mutta lintuja ja erilaisia ötököitä senkin edestä tuli meitä vastaanottamaan ja majavathan ne pitivät meitä puuhakkaina patojensa kanssa. Nyt pääset katsomaan kuviani tältä Keskimmäisen kuvausreissulta.


Ihan ensimmäisenä meitä tervehti ovelan näköinen ruskea perhonen. Hyvin oli tuttavallista laatua eikä välittänyt laisinkaan siitä, että autosta purimme tavaramme mökkiin ja kuvasin häntä useammankin kuvan verran. Kyseessä on Pietaryrttisulkanen.


Sillat h…