Teepussi vai kallein kääty?



Mä niin rakastan meidän pienokaista! Mä niin rakastan herkkukahvia ja herkkukaakaota! Mä niiin rakastan kauneutta ympärilläni ja tässä taas yksi sellainen kaunis asia, mikä saa minut voimaan hyvin ja iloitsemaan arjesta ja nauttimaan elämästä! Kaakao taempana ja maitokahvi edessä. 

Elämän kauneuden kun oppii vaan näkemään, löytää sitä kauneutta sieltä täältä. Sitä löytää kahvikupista ja sitä löytää kaupan kassalta hymyilevästä mummosta. Sitä löytää posteljoonin tuomana tai vaikkapa puhelinsoitosta. Kauneus ei ole pelkästään sitä, mikä yleensä ekana nähdään, kuten kullan kimallus, missit ja upeat avoautot. Kauneutta on sisimmässä ja sitä on vaikkapa kirjahyllyssä joku ihanan värinen kirja. Minä hymyilen ja iloitsen hyvin monista asioista. Minulle ne pienet asiat ovat sitä kauneutta ja iloa. 

tulikin mieleeni, kun kohta alkaa joulukuu ja joulukalenteriluukkuja tipahteli meille tänne tulla. Tuumasin jollekin, en muista kenelle teistä, että ihanalta näyttää se paketti ja minua niin jännittää, mitä siellä on! Sanoit, että "toivottavasti et pety, koska siellä on vaan ihan pientä ja ei se mitään ihmeellistä ole". Muistatko, mitä vastasin? Minulle suuri ja kallis ei ole sitä parasta. Minulle ihanaa ja jännittävää on juuri ne pienet asiat. Nautin yllätyksistä! Jo se, että saisin joskus yllättäen postikortin, saisi minut ilahtumaan ja tuntemaan olevani tärkeä! Jos tuolla paketissa on vaikkapa kiiltokuva ja tikkari, ilahdun suuresti, sillä kiiltokuvat ovat kauniita ja tarpeellisia askartelijalle ja tikkarista saisin herkkuhetken! Jso paketissa olisi kaksi teepussia, se tietäisi meille Murusen kanssa kummallekin yhteisen ilon hetken! jos teepusseja olisi kolme, silloin myös lapsemme saisi täällä käydessään kokea saman ilon. Se, että minä nautin jostain extrasta, vaikka se yksi teekuppi, on minulle ilo. Jos myös perheeni nauttii, ilo on suurempi vielä! Ilahdun lämpimistä villasukista talvipakkasella tai lasillisesta punaviiniä kynttilän loisteessa. Ilahdun kauniista sanoista, hiljaisuudesta ja rauhasta, tietynlaisesta katseesta tai kosketuksesta,... Yksi suurimpia asioita, mikä saa yhä minut liikuttuneeksi ja kyyneliin on se, että saan olla vapaa! Että saan sanoa tunteeni, olla oma itseni, voin kertoa, että minuun koskee nyt kovasti ja tarvitsen lepoa, saan mennä pihalle ja katsoa auringon loistetta... Saan hengittää vapaana vapautta! Että minut otetaan syliin ja rakastetaan, eikä satuteta ja vangita! Jos noissa 24 paketissa olisi vaikkapa jokaisessa omakirjoittama runo, minä olisin onnekas! Jos siellä olisi vaikkapa vajaa ääriviivatarra-arkki, ilahtuisin! Jos siellä olisi lyijykynä tai vaikkapa omatekoinen joku juttu, voi että se olisi ihana ylläri! Tiedätkös, minulla ei ole rahaa ostaa yltäkylläisyyttä ja kaikkea designia, ei hemmotella teatterilla ja kauneushoidoilla, ei muotivaatteita tai mitä nyt rahalla saa. Itseasiassa tuumasin eilen, että josko kampaajalle pääsisin ensi vuoden aikana, koska on mennyt 2 vuotta sitten viime kerrasta... Ehkä se on yksi syy siihen, miksi se kiiltokuva tai teepussi saa minut ilahtumaan enemmän, kuin kallein kaulaketju kultasepältä. 


Netalta sain enkeli-atc:n ja tilaamamme jutun, mitä en taida nyt kertoa, koska se menee kummilapselleni joululahjaksi. Ilahduin todella! Kiitos Neta! Netasta on tullut hyvin lyhyessä ajassa minulle sellainen ystävä, jolle ei tarvitse selittää mitään. Joka ymmärtää sanomattakin, miltä minusta tuntuu. 
Minun on ihan pakko sanoa olleeni väärässä, sillä joskus kauan sitten ajattelin, ettei netissä voi ystävystyä eikä luottaa kehenkään. Nyt kun blogin kautta olen löytänyt muutaman todella tärkeän ihmisen elämääni, en voi enää pysyä siinä luulossa! Onneksi olin väärässä!



Joulu, joulu, joulu... Kyllä se sieltä tulee! 
Meillä otettiin jo varaslähtö ja naatiskeltiin juuresvuokaa ja lihaa. Tuli niin jouluinen fiilis, etenkin saunan jälkeen. Miksei joulu voisi olla vaikka joka viikko?! 


 Hyvää viikonloppua!

Kommentit

Kauneutta on todellakin joka paikassa. Itsellä kannattaa olla ilonsilmälasit päässä, niin maailma on kaunis ja ihana paikka.
Ihanaa viikonloppua.
Nanna sanoi…
Todella hyvä kirjoitus! Itse olen samoilla linjoilla. Kyllä ne elämän pienet asiat ovat niitä tärkeimpiä ja iloa eniten tuottavia:)