Atc-korttiohjeita, vanhoja kortteja ja pieni ilmaislahja

Atc-harrastukseni alkoi Vilin verstaan aikoina ja jatkuu täällä Inspirationissa. Sitä on nyt sitten 2 vuotta jo askarreltu atc-kortteja ja kaikenkaikkiaan 614 kappaletta! Aika huikeaa! Vaihtokavereitakin on ollut 24 plus kansainväliset vaihtoringin vaihtajat. Jos nyt ihan oikein sitten laskin.





ATC-harrastajia on tullut uusia ja se on aina iloinen asia. Kaikki uudet ovat ilo tälläkin saralla. Uusia ideoita, uusia korttityylejä ja tekniikoita. Vanhat konkarit kehittyvät kehittymistään ja ATC-maailma senkun jaksaa kiinnostaa meitä.

Uusi askartelulehti, Paperilla, on ilmestynyt ja nyt pääset ekaa numeroa lukemaan ihan ilmaiseksi! Ole hyvä, tässä "PAPERILLA". TAKE AWAY!


Tuossa Paperilla-lehdessä näet myös ATC-aiheeseen liittyvää ihan ammattilaisten näkökulmasta. Minun keräilykortti-ohjeeni taas löydät tästä linkistä: "KERÄILYKORTIT".












Niin atc- kuin muissakin keräilykorttimalleissa tärkeintä on korttipohjan koko. Mitat löydät niin atc:lle, kuin vaikkapa Inchielle tai Twinchiellekin tuolta ohjeistani.

Kovasti keskustelua aiheuttanut asia on sitten se, saako korttipohjan yli tulla koristeet vai ei. Se on hyvin riippuvainen vaihtokaveristasi. Pääosinhan sanotaan, ettei pohjan yli saisi tulla mitään ja korkeuskin nappia korkeampaa ei, mutta kyllä niitä rönsyileviä kortteja näkee ihan kokeneidenkin konkareiden joukossa, joten suosittelen yleisiin vaihtoihin tehdä hillittyjä ja sitten jos joku on "vapaampi" näissä ohjeissa, hänen kanssaan voitte neuvotella koristeistakin.






Toiset tykkäävät teemavaihdoista, toiset valitsevat vapaasti valittavista ne omat suosikkinsa. Itse olen nyt suosinut enemmänkin teemoja tai yllätys-vaihtoja, koska valmiita atc-kortteja ei ole kuin yksi tällä hetkellä. Kaikki menevät sitä mukaa, kun ne valmistuvat. HYVÄ!

ATC-korttien tekotapojakin on niin monia. Voit piirtää, leimata, leikellä kuvat lehdistä tai ostaa materiaalit kaupasta. Voit käyttää yhtä tai kahta materiaalia tai taiteilla kokonaisen mixed median. Kiinnitäthän koristeet hyvin, ettei ne irtoa matkalla tai heti saajan kädessä.












Kuinka sitten säilytät atc-korttisi? Osalla ne ovat rasioissa, osalla kansioissa keräilytaskuissa. Itselläni noiden lisäksi omatekemiä kirjasia, decoja tai runokirjoja. Tokihan voit käyttää mielikuvitustasi ja tehdä vaikkapa taulun tai jonkin muun kollaasin. Atc: t ovat pieniä aarteita ja kyllähän niitä haluaa vaalia, katsella uudestaankin ja säilyttää arvokkaasti.

Tässä postauksessa käyttämäni atc-kuvat ovat minun omia vanhoja atc-korttejani. Ne eivät enää ole vaihdettavissa.

 

Kommentit