Siirry pääsisältöön

Hiihtoloma kuulumisia

Hiihtoloma on taakse jäänyttä meillä. Vaikken töissä tai opiskelemassa olekkaan, on se minullekin lomaa, kun perhe on kasassa ja teemme enemmän yhdessä kaikenlaista. Lapsukainen oli kanssamme alku loman ja kävimme porukalla "ulkona syömässä" pizzalla. Lisäksi lapsukainen kävi katsomassa mäkihyppykisoja. 

kuvat ovat omiani kaikki


Tulihan meillä kerrankin herkuteltua ihan koko loman ajan jotakin hyvää! Oli pulled porkia, triplasuklaata, tiramisu-jälkkäreitä ja namusia. Ihana kulinaristinen loma siis. Ei mitään kallista ja jakamalla jokaiselle, mutta kuitenkin! Ei missään yltäkylläisyyden upottavassa meressä halutakaan elää! Sitä nauttii niin paljon enemmän, kun ne eivät ole joka päiväistä. Koti tuoksui toisinaan ihanasti Intialta, toisinaan hunajalta ja tervalta saunottuamme. Yksi suosikkituoksuistamme on METSÄ, jota olemme Tupun ansiosta voineet tuoksuttaa kotiimme. ;)


Lomalla kävimme myös useilla kätköillä ja eri paikkakunnilla. Niin pohjoisessa kuin etelässäkin. Saimme jo reippaasti 400 ylitettyä löydettyjen kätköjen määrästä. Tavoitteena 500 ja sitten olisi uusi kangasmerkki hankinnassa kätkölaukkuumme. :)


Kävimme sukuloimassakin loman aikana. Samalla olemme hakeneet voittamani kosmetiikkapalkinnon, sponsorointilähetyksiä pari ja jotain muutakin. ;) Kaikkea en ala luettelemaan edes, mutta sisustusta on pistetty uusiksi.  Unelmia toteutunut ja ilo herkässä. ;)


eilispäivä oli kyllä kaikkein rankin fyysisesti, sillä takana oli jo rankkoja kätköilyjä ja sitten istumista. Eilen suursiivous ja raskaan putkitelkkarin raahaaminen huisin nevadaan. Yö meni sitten vähäunisena ja aamulla oli todella vaikeaa päästä ylös sängystä. Kaiken "kruunasi" pukeutumissessio, mikä kesti tunnin! Saada sukat jalkaan, housut jalkaan ja paita päälle. Paidan kanssa kaikki ok, mutta ne "alapään verhoilut". Jestas!


Eikös se ole ihan normaalia, että rankan huvittelun jälkeen tarvitaan rankkaa toipilasaikaa?! Jollei sentään krapulassa ole, ollaan sitten vaikkapa kipuloissa. 


Kevät on tullut. Aurinko on pilkistellyt täälläkin nyt. Valoisaa on yhä pitemmälle iltaan ja pajunkissatkin jo nuppusellaan. Ihana lintusten sirkutus kuuluu kauas. Lumet sulaneet lähes kokonaan. Loskaa ja vesisadetta. Kohta alkaa maa vihertää niiden ansiosta. :)

Loppuun vielä kuvasarja, johon törmäsimme erään kätkön lomassa. Voin sanoa, että tämä retki jäi mieleen, mutta ei ollenkaan iloisena asiana. :/


Sitä kulkee kaikessa rauhassa tuolla luonnossa. Katselee erilaisia asioita. Toinen toistaan tukevia puita vaikkapa, ja miettii, että noinhan meilläkin eletään ja ollaan! Se, kumpi ei jaksa olla pystyssä, toinen tukee häntä. Kannattelee ja vie eteenpäin. 

Sitä kulkee varoen kätköillä, ettei loukkaa itseään. Kurkistelee muuallekin, kuin vain nolla-pisteeseen. Voihan "naatit" heittää tai voi olla muuten vaan purkki väärässä paikassa...Tai itse ollaan jotenkin hukassa. Siksipä sitä kivienkin koloja tutkii eri tavalla, kuin moni muu... Mutta entäpä jos marjastaja tai koiran ku...pissittäjä kurkkii myös kiven koloihin?!


etenkin, kun sinne vie jäljet kulkurin! 
ja mitä löytyy kivien alta!


JALKA!!


Ok, olkoonkin kumia ja sen sisällä kätköpurkki, mutta minua ei naurata. Mauton pila? Vai ovela kätkö kiven kolossa? No, jokainen tehköön oman valintansa. 


Jatkoimme matkaa tuohtuneina toisaalle ja kuuntelimme veden kuohuntaa. Kuohui kuin tunteemme.


Vanhan myllyn tarinaa... Kotona odottaa lämmin sauna. 


Vielä iltanuotiolla makkaraa...

Loma oli loppujen lopuksi tosi antoisa.


Kommentit

Manumiina sanoi…
Nyt tulee vahva kannanotto: kyllä tuo jalka on ehdottomasti mauton juttu, ei minusta pila ollenkaan!

Ja alimmaista kuvaa katsellessa alkaa kyllä niin tehdä mieli nuotiolla käristettyä makkaraa...
Katja sanoi…
No hyi helkkari. Enpä ole vielä vastaavaan "purkkiin" törmännyt omalla kätköilytaipaleella.

Tsemppiä toipumiseen. Kyllä se niin on, että kaikesta kivasta täytyy tässä maassa maksaa. Jos ei muuten, niin fyysisenä kipuna.
Onpa ollut ihana loma. Läheisten kanssa oleminen on todellakin se juttu, että tuntuu lomalta.
Tuo jalkalöytö on karmiva. KÄÄK

Laitoin muuten faaraon kirjekuoreesi odottelemaan sinulle tuloa.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Super SaltBalans testissä

5. kesäkuuta 2013

Luin Pirkka-lehdestä mainosta, jossa kerrottiin yhden pillerin auttavan turvotukseen, silmäpusseihin, laihdutukseen, selluliittiin, magnesiumin puutteesta johtuviin kramppeihin tai suonenvetoon, runsaan hikoilun aiheuttamaan mineraalikatoon sekä hillitsemään suolan käytön haittoja. Itse kiinnitin huomiota erityisesti turvotukseen, silmäpusseihin ja kramppeihin. Lisäksi kesäkuumalla hikoilu sekä tietenkin selluliittiäkin löytyy, joten ne myös lisäpotkuna tuossa purkissa. 
En ole mitään laihdutuspillereitä edes halunnut kokeilla, koska niissä yleensä on jokin yhtenevä pointti: Ota tämä pilleri, juo vettä ja liiku paljon ja laihdut 5 kiloa vähintäänkin! Haloo! Ilman sitä pilleriäkin laihtuisi niillä ohjeilla! Mutta tällainen oireita lievittävä pilleri voisi ollakin kokeilun arvoinen. Toimiiko vai ei, sen tietää vain kokeilemalla. Mainos kun ei väittänyt mitään ihmeitä eikä pyytänyt tekemään suolan vähentämisiä tai muitakaan temppuja, jolloin tietenkin se auttaisi itsess…

Exfoliating Socks Lavender Kuorivat sukat käyttökokemukset

Kotimainen kosmetiikan verkkokauppa, Sunrise Cosmetics, joka tunnetaan muovituotteita valmistavana ja kosmetiikkaa maahantuovana yrityksenä, lähti mukaan jalkahoitoni toteuttamiseen Iroha naturen kuorivilla sukilla. 
Syy siihen, miksi tarvitsin apua, oli se, että kaikista voiteista ja raspaamisista, liuottamisista ja muistakin kotikonsteista huolimatta sairauksieni yhteissumma aiheuttaa jalkapohjieni kuivumista, hilseilyä ja paksuuntumista. Muutaman kerran kuukaudessa jopa repeilivät verille saakka. Luulin jo, ettei muuta apukeinoa olekaan, kuin voidella hoitavilla, paksuilla voiteilla usean kerran päivässä. Parhaillaan/pahimmillaan olinkin paksu kerron voidetta jalkapohjissa ja muovipussit päälle. Sillä konstilla ei kuitenkaan kävelä liukastelematta ja muutenkin pussi rullautuu helposti varpaisiin, jos esim. jalat liikkuvat mattoa/sänkyä vasten. Mitä hävittävää minulla siis oli siinä, että kokeilisin vielä yhtä uutta juttua, eli kuorivia sukkia.
Sunrise Cosmeticsin verkkokaupasta lö…

Kahvin ja mandariinin yhteinen liitto

Kahvi on yksi koukuttavimmista nautintoaineistamme, joita käytämme sen enempiä miettimättä, koukuttaako se vai ei. Kuitenkin niinä aamuina, kun heräämme aamupalalle, ja huomaamme kahvin loppuneen kaapista, koukutuksen vieroitusoireet huomataan hetkessä. Kahvia on vain saatava!

Kahvin keksijöinä pidetään arabeja, jotka valmistivat kahvia luultavasti jo 1200-luvun tienoilla Jemenissä. Eurooppaan kahvi tuli 1600-luvulla ja maailman suurin kahvintuottajamaa on Brasilia, joka tuottaa noin 1/3 maailman kahvista. Me suomalaiset olemme  maailman ahkerimpia kahvinjuojia asukasta kohti, sillä suomalainen kuluttaa paahdettua kahvia keskimäärin 10 kiloa vuodessa. Minusta se on hassua, sillä itselleni kahvi tuo ensisijaisesti mieleen ennemminkin turkkilaisen kahvin tai jonkin kahvintuottajamaan, kuin Suomen. Olenko siis liian lähellä...?!


Toinen herkku, joka ainakin minulle maistuu erittäin hyvin, on mandariini. Ihanan mehukas, hedelmäinen ja raikas hedelmä, joka saa auringon paistamaan sisältämme…