Fudge ohje

Joulu on tulossa ja sitä ennen pikkujoulut! Voisikos pikkujouluissa testata perus-fudget ja sitten tehdä pukin konttiin niitä muillekin?! 

Meillä vuosi sitten oli fudge-lahjoja. "Suklaafudgen" ohjeen olenkin aikaisemmin jo teille lahjoittanut. Tänä vuonna tulee jotain ihan muuta. ;)

Ennenkuin annan ohjeet fudgeen, kysyn, olitko se sinä?! Joku ihana on tilannut minulle Positiivareilta tuotteita! Sain ne tällä viikolla, mutta ilman lähettäjän nimeä! Hurjan ihana ylläri! Ketä kiitän?! 

Karpalo-pähkinä FUDGE
2 dl vispikermaa
2 dl sokeria
2 dl siirappia
50 g voita
200 g maitosuklaata
1 1/2dl karpaloita ja pähkinöitä sekaisin


Mittaa paksupohjaiseen kattilaan vispikerma, sokeri, siirappi ja voi. Kuumenna kiehuvaksi. 


 Anna seoksen kiehua hiljalleen kuplien noin 15-25 min, kunnes se sakenee kinuskimaiseksi. 



Voit testata silmämääräsesti, milloin kinuski alkaa jähmettyä. Alussahan se on ihan lirua. 


Jatka hämmentelyä. Seoksesta tulee tasainen!


Kun seos alkaa näytää sopivalta, voit testata vesilasin kanssa sen valmiuden. 


 Testaa seoksen sopivaa koostumusta tipauttamalla sitä pari pisaraa kylmään veteen. Jos pisarat jähmettyvät, seos on valmista. (Varo kuitenkin keittämästä seosta liian pitkään. Silloin rasva saattaa osittain erottua massasta. Tämä vaikuttaa fudgejen ulkonäköön, mutta ei makuun.)


Rouhi suklaa veitsellä. Kun fudgeseos on valmista, siirrä kattila liedeltä. Anna kuplimisen lakata ja sekoita joukkoon suklaa. Anna suklaan sulaa ja lisää sen jälkeen karpalot. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan (noin 20 x 18 cm).


Anna fudgen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä se jääkaappiin. Leikkaa jähmettynyt levy pieniksi neliöiksi. Säilytä fudget jääkaapissa.

Kommentit

  1. Voisinpa se sanoa olleeni minä, joka sinulle on lähettänyt posetiivareilta jotakin ihania juttuja.. :)
    - Olet ne varmasti ansainnut! Joten oikein paljon onnea saamastasi lahjasta minunkin puolesta, vaikka en olekaan siinä "juonessa" mukana millään tapaa.

    Herkullisen näköistä fudgea olet tehnyt. Namilahjat ovat varmasti hitti, etenkin vaikka lasten koulujen pikkujouluihin (niissähän piti muistaakseni aina viedä joku paketti joskus ennalta arvotulle luokkalaisellesi) mutta miksikäs tuo nami juttu ei toimisi aikuistenkin pikkujoululahjana. Sehän on vain asenteesta kiinni ja itse tehty on aina itsetehty. ;) *peukkua sille!*

    VastaaPoista
  2. Kiitos <3

    Tämä ohje on tehty kauan sitten jo, mutta julkaisin nyt vasta. Jos oikein tarkasti katsoo, huomaa, ettei viimeinen kuva edes ole samasta taikinasta. ;) Idea kuitenkin varmasti tuli kerrottua.
    Näistä tykkään ja kyl kehuja tuli aikuisilta muiltakin.

    VastaaPoista
  3. Vaikuttaa hyvältä ohjeelta! Pakko kuitenkin ennen kokeilemista kysyä onko tuon kerman määrä tosiaan 2tl? Vaikuttaa vaan niin pieneltä määrältä, että pakko varmistaa :)

    VastaaPoista
  4. Ihanaa, että lukijani ovat valppaita. :) tarkistan vielä ohjeen kotona, mutta totta, että desejä pitää tuon ainakin olla. :) anteeksi ja kiitos. :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Hei, kaunis ihminen, soisitko minulle hetkisen..
Mitä pohdit postauksesta tästä?
Entä yleensäkin blogini hedelmästä?
Jätäthän viestin lyhyen tai pohtien pitkään,
Mutta anonyymit haukut tosin eivät johtaisi mihkään!
Olkoon päiväsi sateenkaaren sävyinen, iltasi leppoisa, yösi tyyni.
Ja kun saapuu aamu uusi, jo sängyssä tuumi:
On Inspiksen Viltsu sun ystäväsi vanha taikka uusi.

Ystävyydellä kaunissieluiselle lukijalleni,
Viltsumari