kommentointi-ongelma blogiisi


Niinpä niin. Ongelmansa kullakin. Minulla ongelmana on se, etten voi kommentoida ihan jokaiseen blogiin, joihin haluaisin kommentoida. En voi kertoa, että "sinulle olisi haaste blogissani" tai osallistua arvontaasi tai ihailla "ääneen" vai sanotaanko että "kirjaimeen", jotta kuinka ihana postaus sinulla onkaan. Olipa sitten syy mikä tahansa, miksi haluaisin kommentoida, niin se ei vaan onnistu! 

Tämä ongelmallinen pulma on osalla teistä, ei suinkaan jokaisella! Tai siis minunhan se ongelma on, mutta jotta teidän blogissa. Ihan pikkujuttu muuttaa se sellaiseksi, että jokainen voisi kommentoida, mutta syynsä vissii jokaisella, miksi ei ole niin tehnyt. 

Kyseessä siis tuo yläkuvan kommenttilaatikon juttu. 
Minulla ja monilla muilla kun ei ole käytössä olevaa google+-tiliä. Tai se on salattu. silloin se ongelma iskee otsikkoon täysillä. Enhän voi kommentoida, kuin nimenomaan google+-tililläni tai sitten jokin livejournal-tili, wordPress-tili, TypePad-tili, AIM tai Open ID. 

Kerrottakoon nyt selvennykseksi se, että Google-tiliäni jos käyttäisin kommentoidessani, nimimerkkinäni näkyisi ihan jotain muuta, kuin mitä pitäisi. Sitten se linkki menisi sivulle, joka kertoisi google+-tilini olevan hupsista vaan, pois käytöstä. Eli minua ei voisi edes yhdistää minuksi tai tulla vastavierailulle. Kommenttiini pitäisi kirjoittaa nimimerkki ja osoite vielä erikseen, mikä on ihan naurettavaa! Eihän kukaan kommenttilaatikkoon ala sellaisia kirjoittaa! HÄ?!

OpenID on sitten se, jolla JOSKUS saan jossakin blogissa ohitettua tuon ongelman ja saan siihen nimimerkikseni näkyvään tämän blogini osoitteen! Siis todellakin siinä lukee sitten osoite tänne, eikä esim. Inspiration tai Viltsu. Mutta tuokin temppuilee ja millon se onnistuu jollakin blogillani(Inspishaasteen tai tämän osoitteella) tai sitten ei millään. 

Olen monet kerrat siis kääntynyt blogeista pois jättämättä mitään viestiä ihan sen vuoksi, ettei se onnistu. Ei ilmoittaa voitostasi, ei kommentoida millään tavalla mistään. Joo, mua se harmittaa!

Miksi sitten tämä on näin joillakin ja joillakin voin kommentoida ihan Vilimarikana?! No, joku on halunnut nimenomaan kommenttinsa saada vain ja ainoastaan kirjautuneilta henkilöiltä. Tästä syystä turhauduin niin paljon, että lopetin koko blogien seurannat, koska koskaan en voinut mitään kommentoida mihinkään! ARGH! No, se on heidän JA minun valinta. Sitä en ollenkaan syyttele tai osoittele sormella. 

Mutta sitten on sekin, että blogiasi tehdessä olet saattanut epähuomiossa jättää kommenttilaatikon asetukset muokkaamatta! Tähän nimittäin olen törmännyt ja kun pieni muutos on tehty asetuksiin, me ei-google+-tililäisetkin voimme sitten kommenttia antaa.

Jos haluat muuttaa asetuksesi niin, että minäkin ja ne muutkin, jotka hiljaa ovat poistuneet blogistasi voimme kommentoida, teeppä näin:Mene blogisi hallintasivulta ASETUKSET-sivulle. 
Valitse sieltä TEKSTIT JA KOMMENTIT.

Huomaathan kohdan KOMMENTIT ja siellä heti
KETKÄ VOIVAT KOMMENTOIDA?
Muuta palleroinen kohtaan, jossa lukee 
KUKA TAHANSA, sisältää anonyymit käyttäjät

TALLENNA ASETUKSET.

Tämä tietenkin tarkoittaa sitä, että myös anonyymit henkilöt ilman nimimerkkiä voivat kommentoida, mutta haittaako se? Yleensähän blogittomatkin laittavat nimimerkin kommenttiinsa. Samoin tällä voi kommentoida nämä meikäläisen tyyliset googleplussattomat, joilla kuitenkin on oma blogi. 

Jos mietit, että mitähän kaikkea sitä sitten tulee anonyymeiltä, niin ainahan voit myös ottaa samasta paikasta käyttöösi tuon kommenttien tarkistuksen ennenkuin ne julkaistaan, jolloin itse päätät, tuleeko jokin kommentti julkiseksi vai ei, mutta hei, eipä nuo anonyymit ole minuakaan juurikaan härppineet! verstaan ja Inspiksen historiassa muistan 2 vuoden aikana saaneeni vissiinkin yhden anonyymin viestin, mikä oli eheyttämässä minua! Taisin eheyttää hänet, koska jätti toista kertaa tulematta kommentoimaan. ;) 

No, tässä oli vaan ehdotus, mutta itsehän sinä valintasi teet blogisi suhteen, jotta haluatko vai et kommentteja ja keltäkin. Kerrottu on ääneen tämäkin asia, joten up to you!
Kommentit