Vilin suklaaleivokset


Mieli teki illalla jotain hyvää. Murunen katseli touhujani kummissaan, mutta minähän en paljastanut hänelle sitä etukäteen, mitä uunissa paistelen.

Nyt meillä on muutamaksi päiväksi 

VILIN SUKLAALEIVOKSET
Tarvikkeet:

4 kananmunaa
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl kermaa
1/2 dl maitoa
5 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
300 g sulaa rasvaa jäähtyneenä

Päälle:

250 g tomusokeria
2 rkl rasvaa (sulaa)
kahvia*(Jäähtynyttä kahvijuomaa!)
kaakaojauhetta 
(Van houten on paras, mutta itse käytin kaakaojuomajauhetta, koska ei ollut muutakaan)
1 tl vaniljasokeria

Lisäksi päälle:

nonparelleja
suklaalastuja



Vaahdota munat ja sokeri.
Lisää joukkoon vaniljasokeri.
Lisää kerma ja maito.
Sekoita vehnäjauhon sekaan leivinjauhe ja ala lisäillä jauhoseosta pikkuhiljaa taikinaan kokoajan sekoittaen.
Sulata voi/leivontamargariini ja jäähdytä ja lisää se seokseen hyvin sekoittaen.

Kaada taikina korkeareunaiseen uunipeltiin, missä on leivinpaperi tasaisesti laitettuna reunoillekin.

Paista kakkupohjaa uunissa 185-190C ,uunista riippuen puolisen tuntia tai reilukin. Kunnes se on kullanruskea ja kypsä.

Kun kakkupohja on paistettu, jätä se jäähtymään pöydälle. 

Kun pohja on jäähtynyt kokonaan, valmista päällyste. 
HUOM! Älä tee etukäteen päällystettä valmiiksi, ettei se jämähdä kulhoon kiinni!

Päällysteen valmistus:

Sekoita ainekset keskenään siten, että tomusokeriin rasva ja sitten kahvijuomaa sen verran, että seos on tasaista ja löysää. Ole varovainen, ettei kahvia mene liikaa ja päällynen löysene liiaksi.
Lisää kaakaojauhetta värin saamiseksi.
Mausta vaniljasokerilla.

Kaada välittömästi päällynen kakkupohjan päälle tasaisesti. Levittele nuolijalla reunoja myöten. Päällynen valuu hieman reunoilta vielä tässä vaiheessa, joten ole varovainen, ettet sottaa koko keittiötä. ;)

Kun pinta on tasoiteltu, ripottele vielä pinnalle nonparelleja ja/tai suklaalastuja.

Itse laitoin suklaalastuja myös päällysen teossa sekaan, jolloin päällysestä tuli suklaisempi. toinen puoli pellillisestä jäi ilman nonparelleja tarkoituksella, koska toinen meistä rakastaa niitä ja toinen inhoaa. Vaikea arvata, kuka haluaa ihania, pikkuisia namipalleroisia? ;D

Anna jähmettyä!

Kun päällynen on jähmettynyt, leikkaa pellillinen suklaatorttua palasiksi terävällä veitsellä. 

Säilytä viileässä!


Nautinnollisia suklaaherkkuhetkiä toivottaa Vilimarika




Kommentit

  1. Kyllä olisi maistunut täälläkin!

    VastaaPoista
  2. Voi ku täytyy lähtee töihi ku olis voinu leipoo noita , niihi olis ollu aineekki, no mut huomen sit vaik viikonloppuylläriks. Ai nii ukkokullalha on klauvantain synttäritki ni sehän sopiiki mainiosti, hän ku ei tykkää kermavaahdost

    VastaaPoista
  3. Noi on vähän niinku mokkapalan tyylisiä, mut pohja on matala, ei niin kuohkea. Ja pinta riippuu siitä, laittaako suklaalastuja vai ei. Meil oli tulijaissuklaalastuja vieläki, niin laitoin niitäkin.

    VastaaPoista
  4. Ihanan näköisiä. Minusta tällainen matalapohjainen on tuhat kertaa parempi, kuin paksu mokkapalapohja. Paksupohjaist ovat niin kuivia, ainakin jos ei kostuta. Ja hei, nonparellit ja strösselit on pahoja =)... ne ratisevat hampaissa kuten sokeri, jäiks.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Hei, kaunis ihminen, soisitko minulle hetkisen..
Mitä pohdit postauksesta tästä?
Entä yleensäkin blogini hedelmästä?
Jätäthän viestin lyhyen tai pohtien pitkään,
Mutta anonyymit haukut tosin eivät johtaisi mihkään!
Olkoon päiväsi sateenkaaren sävyinen, iltasi leppoisa, yösi tyyni.
Ja kun saapuu aamu uusi, jo sängyssä tuumi:
On Inspiksen Viltsu sun ystäväsi vanha taikka uusi.

Ystävyydellä kaunissieluiselle lukijalleni,
Viltsumari