Vilin suklaaleivokset
Mieli teki illalla jotain hyvää. Murunen katseli touhujani kummissaan, mutta minähän en paljastanut hänelle sitä etukäteen, mitä uunissa paistelen.
Nyt meillä on muutamaksi päiväksi
VILIN SUKLAALEIVOKSET
Tarvikkeet:
4 kananmunaa
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl kermaa
1/2 dl maitoa
5 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
300 g sulaa rasvaa jäähtyneenä
Päälle:
250 g tomusokeria
2 rkl rasvaa (sulaa)
kahvia*(Jäähtynyttä kahvijuomaa!)
kaakaojauhetta
(Van houten on paras, mutta itse käytin kaakaojuomajauhetta, koska ei ollut muutakaan)
1 tl vaniljasokeria
Lisäksi päälle:
nonparelleja
suklaalastuja
Vaahdota munat ja sokeri.
Lisää joukkoon vaniljasokeri.
Lisää kerma ja maito.
Sekoita vehnäjauhon sekaan leivinjauhe ja ala lisäillä jauhoseosta pikkuhiljaa taikinaan kokoajan sekoittaen.
Sulata voi/leivontamargariini ja jäähdytä ja lisää se seokseen hyvin sekoittaen.
Kaada taikina korkeareunaiseen uunipeltiin, missä on leivinpaperi tasaisesti laitettuna reunoillekin.
Paista kakkupohjaa uunissa 185-190C ,uunista riippuen puolisen tuntia tai reilukin. Kunnes se on kullanruskea ja kypsä.
Kun kakkupohja on paistettu, jätä se jäähtymään pöydälle.
Kun pohja on jäähtynyt kokonaan, valmista päällyste.
HUOM! Älä tee etukäteen päällystettä valmiiksi, ettei se jämähdä kulhoon kiinni!
Päällysteen valmistus:
Sekoita ainekset keskenään siten, että tomusokeriin rasva ja sitten kahvijuomaa sen verran, että seos on tasaista ja löysää. Ole varovainen, ettei kahvia mene liikaa ja päällynen löysene liiaksi.
Lisää kaakaojauhetta värin saamiseksi.
Mausta vaniljasokerilla.
Kaada välittömästi päällynen kakkupohjan päälle tasaisesti. Levittele nuolijalla reunoja myöten. Päällynen valuu hieman reunoilta vielä tässä vaiheessa, joten ole varovainen, ettet sottaa koko keittiötä. ;)
Kun pinta on tasoiteltu, ripottele vielä pinnalle nonparelleja ja/tai suklaalastuja.
Itse laitoin suklaalastuja myös päällysen teossa sekaan, jolloin päällysestä tuli suklaisempi. toinen puoli pellillisestä jäi ilman nonparelleja tarkoituksella, koska toinen meistä rakastaa niitä ja toinen inhoaa. Vaikea arvata, kuka haluaa ihania, pikkuisia namipalleroisia? ;D
Anna jähmettyä!
Kun päällynen on jähmettynyt, leikkaa pellillinen suklaatorttua palasiksi terävällä veitsellä.
Säilytä viileässä!
Nautinnollisia suklaaherkkuhetkiä toivottaa Vilimarika
Kommentit