Siirry pääsisältöön

KUVATILAN MUUTTAMINEN PIENEMMÄKSI!

Olen huomannut, että moni tuskailee samaan aikaan yllättäen tullutta ilmoitusta Bloggersilta, että kuvatila on täynnä. Itselläni se on vielä edessäpäin oleva ongelma, mutta ajattelinpa tässä kuitenkin tutkailla asiaa ja miettiä, kuinka tuossa tilanteessa pitäisi toimia.
Kaiken takanahan on kuvien suuri koko tai tuplakuvat.

Se, onko tämä sitten se kaikkein helpoin ja oikein tapa, niin on asia erikseen. Tällaisen minä löysin ja keksin ihan itse.


Eli kymmenen käskyä kuvien käsittelyyn:

1. Mene sille sivulle, missä kirjoitat uutta tekstiä. Siis se tyhjä tekstipohja.

2. klikkaa pikkukuvaa, mistä lisäisit uuden kuvan.

3. siinä, missä lukisi se "lataa kuvia tietokoneestasi"-sivu, niin sen vasemmassa reunassa on allekkain tekstiä. Valitse Tästä blogista"

4. Sinulle avautuu kuviasi blogistasi siihen ikkunaan. yläpuolella lukee "Voit tarkastella näitä kuvia ja jakaa nämä kuvat myös Picasa-verkkoalbumeissa, joka on Googlen maksuton valokuvapalvelu." klikkaa sitä linkkiä.

5. Avautuu erilaisia kansioita. Valitse vaikka yksi kerrallaan ne kansiot ja käy ne läpi.

6. Kun avaat valokuvakansion, saat automaattisesti työpöydän. Valitse nyt sieltä JÄRJESTÄ.

7. klikkailet kuvia, mitkä haluat poistaa. käytin itse ctrl ja alt nappia yhtä aikaa, jolloin saan kerrallavalittua useamman kuvan poistettavaksi. Siis ctrl ja Alt pohjaan ja hiirellä klik kuvia, jotka haluat poistaa. Jää sininen reunus.

8. POISTA-nappi

9. tallenna-nappi.

Jatkossa jos samaa kuvaa tarviit käyttää, niin ota vain valmiista kansiosta kuva, älä lataa samaa kuvaa useasti. Jos olet niin tehnyt siis aiemmin, kuten minä fiksusti. 

10. Itse lisäsin picasa-albumini bloggeriin atc-sivuksi. Kommenttiosiota en löytänyt, mutta helpompi vissii selailla korttejani? Sen saat lisättyä kun otat koodin talteen tuolta samasta paikasta kuvien tallennuksen jälkeen... Oikealla pikkuriikkinen B-nappi ja siitä sit jotenki tuli se koodi jonka lisäsin vaan sivulleni html-muodossa.

Tuolla tavalla siis poistin kaikki tuplakuvat.

Kuvakoko blogitekstiin lisättäessä tulisi olla pienempi, kuin normaalisti kamera ilmoittaa kuvan kooksi. Kun siirrät kuvia koneelle kamerasta, mieti, mitkä kuvat otat blogiin ja mitkä valokuviksi muuten. Pienennä siirtovaiheessa kuvien kokoa. Myös kuvakansiossasi olevat kuvat voit pienentää. Muistathan, ettei valokuvasta tule hyvä, jos kuva on pienennetty, joten tässä on se tärkeää, ettet kaikkia kuvia pienennä! Vain bloggeriin tulevat!

Itse olen tehnyt niin, että muokkaan Paint-ohjelmalla kuvani, jotka siirrän blogiin. 

Tämä käy siten, että

1. Avaa paint-ohjelma. (Yleensä se tulee Käynnistä-napin KAIKKI OHJELMAT-valikkoon jo alkuohjelmien mukana)

2. Liitä jostakin-kohdalla mene KUVAT-kansioon(jos kuvasi ovat siellä) ja valitse haluamasi valokuva. 

3. MUUTA KOKOA. Pienennä kuva sen kokoiseksi, että saa selvää. Jotain 500 pikseliä. Yleensähän se kuva lävähtää tässä vaiheessa ruudulle niin julmetun suurena, ettei näy kuin pieni nurkka kuvasta. Tämä onnistuu siten, että Laitat raksit kohtiin "Kuvapisteet" JA ehdottomasti myös SÄILYTÄ KUVASUHDE. Sitten numeroiksi vaikkapa pysty-kohtaan 500 ja saat automaattisesti vaaka-luvun. Jos haluamasi kuva näyttää liian pieneltä voit toki palauttaa kuvakoon takaisin PERUUTA-painikkeella, mikä tässä ohjelmassa näkyy työkaluissa sinisenä nuolena. Kokeile vaikka 700-lukua sitten. 

4. Tallenna kuva nimellä. Nimeksi kannattaa laittaa sellainen, mistä tunnistat kuvan pienennetyksi. Vaikkapa Talitintti Pieni. Tai erotatko sen talitintin siitä alkuperäisestä muuten?
Nyt sinulla on kuvatiedostoissasi sekä se alkuperäinen kuva että tämä pienennetty kuva. Näin ollen voit teetättää valokuvan siitä suuremmasta kuvasta ja käyttää tätä pienennettyä kuvaa blogissa!


P.s. Muistathan, että kun tallennat pienennetyt kuvat blogiisi, poistat ne isot tuolta picasasta tai missä ne ovatkaan...

Tässä vielä lisätietoja linkin kautta: "Ohje".

Toivottavasti tästä oli apua teille, joilla ongelma on ajankohtainen tai tulossa. Ja toivottavasti muistan tämän kaivella esille itsekin, kun aika on otollinen. ;)

Viltsukka


Kommentit

tarja.o sanoi…
hyvät neuvot mutta minä en ainakaan muista mitään sen jälkeen kun siirryn omalle sivulle:)) mutta kiitos etukäteen palaan varmaan joskus asiaan:))
ViliMarika sanoi…
Tarja O. Avaa tämä sivu toiseen sivuun JA samaan aikaan toiselle sivulle blogisi. Näin voit selailla ohje kerrallaan, mitä pitää tehdä. Tai tulosta tämä sivu paperille.

KUUKAUDEN TOP 3

Aurinko ja HeyDay Sunbeam

Aurinko on tähti, jota Maa kiertää. Aurinko syntyi vajaa 5 miljardia vuotta sitten. Auringonvalo on Suomessa kesällä merkittävin D-vitamiinin lähde ja lisäksi auringonvalo vaikuttaa pimeähormoni melatoniinin eritykseen, joka on suurimmillaan öisin ja talvisin. Melatoniinilla on unettava vaikutus, joten auringonvalon puute päiväsaikaan voi aiheuttaa väsymystä ja häiritä uni-valverytmiä. Luonnollisen valon puute voi myös aiheuttaa kaamosmasennusta. Noin vajaan 5 miljardin vuoden kuluttua auringon energia ehtyy ja aurinko katoaa kokonaan pois. Mutta mitä tehdä, jos meidän oma energia meinaa ehtyä pimeänä kautena eikä auringon energiasta ole tietoakaan?! 

Joku vastannee lähtevänsä etelään aurinkoon, jollekin energiaa tulee kirkasvalolla ja joku ottaa D-vitskut purkista. Kaikki ihan oikein! On myös huolehdittava siitä, että nautimme terveellisiä aterioita ja hellimme ja huolehdimme omasta hyvinvoinnistamme. Hemmottelua, nautintoa, iloa, hymy päivässä ja mitä ikinä keksitkään piristääksesi…

Joulukortti kääreestä kierrättäen

Kun kierrätys on sydämen asia, löytää mitä merkillisimmätkin asiat tiensä askarteluun mukaan. Tällä kertaa pysytään kuitenkin ihan perus kierrätyksessä ja sujautetaan suklaalevyn kääreestä pala korttiin. Lisäksi leimattua, leikattua, teipattua ja yhteen liimattua.Tämä kortti on tilaustyönä tehty. 

VUODEN 2016 PARAS LUONNONKOSMETIIKKA TUOTE ja ELÄINKOKEET

Paljon puhututtanut eläinkokeiden käyttäminen kosmetiikkateollisuudessa on ollut minulla mielen päällä taas jonkun aikaa. EU:ssa astui voimaan kosmetiikan ja hygieniatuotteiden koe-eläinkielto 3 vuotta sitten. Sitä ennen voimaan astunut direktiivi kielsi kosmetiikka- ja hygieniatuotteiden testaamisen eläimillä vuodesta 2009 alkaen. Kielto koski myös raaka-aineita ja esti EU:n ulkopuolella (esim. Kiina) eläinkokein testattujen kosmetiikkatuotteiden maahantuonnin EU:n alueelle.

Hyppäävällä pupulla merkitty tuote ei saa olla myynnissä Kiinassa, missä eläinkokeet ovat pakollisia kosmetiikalle (uudistuneen lakipykälän mukaan heinäkuusta 2014 alkaen shampoita ja hajuvesiä ei enää testata eläimillä.). Kosmetiikkateollisuuden tekemät eläinkokeet eivät ole ainoastaan eettisesti tuomittavia, vaan myös tarpeettomia ja kyseenalaisia. Eläintestit voidaankin korvata eläinkokeettomilla menetelmillä, jotka ovat usein eläinkokeita luotettavampia ja edullisempia.

Jos kiinnostuit aiheesta, löydät Animal…