Siirry pääsisältöön

Hyvää joulua minulle... Viime viikon juttuja

Hyvää joulua minulle! Tai ainakin siltä tämä on tuntunut. Minun lääkekustannuksethan menivät maksukattoon(paitsi nyt tuo uusin yksi lääke), joten sain hankkimillani rahoilla jotain muutakin, kuin vain lääkkeitä. Ja osa ihanuuksista tuli muiltakin, ei vain omia ostoksia.

Muutama uusi stanssi, joita olen haaveillut jo tovin. Etenkin tuo atc-stanssi oli tarpeen.
Enkä kyllä taida tarvita piparkakkuleikkuriakaan enää, sillä tuolla kukkastanssilla saan sellaisiakin tehtyä. 

Nyt on nuuttausalustakin ja reikäpihdit. Reikäpihtejä sain etsiä kissojen ja koirien kanssa. Niitä kun ei myydä Tiimarissa tai missään meidän paikallisissa kaupoissa. On vaan sydämiä ja piparireikiä. 
Ja kerrottakoon, että mahdollistui tämä joululahjani vain "vaihtokaupalla" ja tilauksilla. (Että ei tartte katkeroitua, kateellisena ajatella, että onpa köyhällä varaa ostella. Jos nyt edes tilivelvollinen olen kenellekkään...) ;)


Itselleni lisää! Tein tällaisen korusetin omaksi ilokseni.
Juuri minun tyyliäni. <3 Kaunista voi siis saada halvallakin... Materiaalit maksoivat... 0,50€. :)
Että edelleen sanon sen, mitä aiemmin vaatteistanikin, että köyhän ei tarvitse näyttää pultsarilta tai laitapuolen kulkijalta. Vähälläkin saa paljon, jos vaan yrittää, tekee parhaansa ja on sitä apujoukkoa.


Mulla oli lahjakorttejakin Ikeaan, joten kipasin hakemassa pari laatikostoa sieltä. Pahvit toki jemmasin ja sitten testasin noita stanssejani. 

Kaikki pahvit ovat nyt korttipohjina. :)Viime viikolla siis tuli joulu, olimme syömässä synttärilahjanani saamilla lahjakorteilla, shoppailimme hieman, kun kerrankin oli mahdollisuutta. Ihmettelimme sitä, ettei vaatekaupoista saa tavallisia housuja, farkkuja tai yleensäkkään normaaleja vaatteita. Ja jos sellaisia on, niin sitten hinta on huipussa. Vaatekaupoissa on vaan legginsejä, trekkinsejä, teinien muotia, kapeita linjoja, napapaitoja, fittiä ja ties mitä pientä, kapeaa ja tiukkaa. 
Mutta sitten citymarketin tarjouksesta löytyi mullekin farkut. :) Siis edulliset, eikä niitä 40-100 euron trikoita tai hipstereitä.
Ja koska tämä mun mässydieettini on tehonnut niin kovasti, että paino on pudonnut kesästä nyt 9 kiloa, niin ostin numeroa pienemmät kuin aiemmat olivat ja nämäkin tuntuvat löysiltä. Eli 1-2 numeroa on pienentynyt vaatekokokin. :) Ei enää telttoja!


Nyt vaan toivotaan, että kaikki menisi hyvin ja enää ei tarvitsisi sairaalareissuja heittää. Ja shoppailutkin on shoppailtu nyt, joten olen oikeasti onnellinen. :) Toiset toki pistävät saman summan vaikkapa kirppiksellä palamaan kerralla ja on varaa tehdä se vaikka kuinka monta kertaa vuodessa mutta minä ostan tarpeellista kerran tai kaksi vuodessa samalla summalla, mikä menee toisilla siis yhdellä kertaa. Ei mennyt edes sataa euroa siis meiltä kahdelta. Ei sinne päinkään! :) 

Antakaa valon täyttää sydämenne ja mielenne!

Viltsu

P.s. Kiitos Jipe postista ja Tuikku!

Kommentit

KUUKAUDEN TOP 3

VUODEN 2016 PARAS LUONNONKOSMETIIKKA TUOTE ja ELÄINKOKEET

Paljon puhututtanut eläinkokeiden käyttäminen kosmetiikkateollisuudessa on ollut minulla mielen päällä taas jonkun aikaa. EU:ssa astui voimaan kosmetiikan ja hygieniatuotteiden koe-eläinkielto 3 vuotta sitten. Sitä ennen voimaan astunut direktiivi kielsi kosmetiikka- ja hygieniatuotteiden testaamisen eläimillä vuodesta 2009 alkaen. Kielto koski myös raaka-aineita ja esti EU:n ulkopuolella (esim. Kiina) eläinkokein testattujen kosmetiikkatuotteiden maahantuonnin EU:n alueelle.

Hyppäävällä pupulla merkitty tuote ei saa olla myynnissä Kiinassa, missä eläinkokeet ovat pakollisia kosmetiikalle (uudistuneen lakipykälän mukaan heinäkuusta 2014 alkaen shampoita ja hajuvesiä ei enää testata eläimillä.). Kosmetiikkateollisuuden tekemät eläinkokeet eivät ole ainoastaan eettisesti tuomittavia, vaan myös tarpeettomia ja kyseenalaisia. Eläintestit voidaankin korvata eläinkokeettomilla menetelmillä, jotka ovat usein eläinkokeita luotettavampia ja edullisempia.

Jos kiinnostuit aiheesta, löydät Animal…

Aurinko ja HeyDay Sunbeam

Aurinko on tähti, jota Maa kiertää. Aurinko syntyi vajaa 5 miljardia vuotta sitten. Auringonvalo on Suomessa kesällä merkittävin D-vitamiinin lähde ja lisäksi auringonvalo vaikuttaa pimeähormoni melatoniinin eritykseen, joka on suurimmillaan öisin ja talvisin. Melatoniinilla on unettava vaikutus, joten auringonvalon puute päiväsaikaan voi aiheuttaa väsymystä ja häiritä uni-valverytmiä. Luonnollisen valon puute voi myös aiheuttaa kaamosmasennusta. Noin vajaan 5 miljardin vuoden kuluttua auringon energia ehtyy ja aurinko katoaa kokonaan pois. Mutta mitä tehdä, jos meidän oma energia meinaa ehtyä pimeänä kautena eikä auringon energiasta ole tietoakaan?! 

Joku vastannee lähtevänsä etelään aurinkoon, jollekin energiaa tulee kirkasvalolla ja joku ottaa D-vitskut purkista. Kaikki ihan oikein! On myös huolehdittava siitä, että nautimme terveellisiä aterioita ja hellimme ja huolehdimme omasta hyvinvoinnistamme. Hemmottelua, nautintoa, iloa, hymy päivässä ja mitä ikinä keksitkään piristääksesi…

Joulukortti kääreestä kierrättäen

Kun kierrätys on sydämen asia, löytää mitä merkillisimmätkin asiat tiensä askarteluun mukaan. Tällä kertaa pysytään kuitenkin ihan perus kierrätyksessä ja sujautetaan suklaalevyn kääreestä pala korttiin. Lisäksi leimattua, leikattua, teipattua ja yhteen liimattua.Tämä kortti on tilaustyönä tehty.