Mustikka-vaniljarahkapiirakka
Mustikka-vaniljarahkapiirakka
Valmistusaineet
Pohja
1 1/4 dl | juoksevaa oivariinia |
1 dl | sokeria |
1 | muna |
1 1/2 dl | vehnäjauhoja |
1 dl | perunajauhoja |
1 tl | leivinjauhetta |
Täyte
3 dl | pakastemustikoita |
2 tl | perunajauhoja |
2 prk (à 200 g) | Valio maustettua rahkaa vanilja |
1 | muna |
1/2 dl | sokeria |
Valmistusohje
Aloita piiraan valmistaminen vatkaamalla keskenään Oivariini, sokeri ja muna. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan. Taputtele taikina piirasvuoan (halkaisija 27 cm) pohjalle ja reunoille.
Levitä taikinapohjalle jäiset mustikat, joihin on sekoitettu perunajauhot. Lisää päälle rahkaseos.
Paista piiras uunin alimmalla tasolla 175 asteessa n. 40 min tai kunnes piiras on kypsä.
Tarjoa Mustikkainen vaniljarahkapiiras täysin jäähtyneenä.
Vastaavasti voit käyttää mustikoiden tilalla mansikoita ja vaniljarahkan tilalla sitruunarahkaa. Tai makusi mukaan valkosuklaa-limerahkaa tms.
Kommentit