Kuinka atc+kätköily+roskat liittyvät yhteen?

Niin, kuinka atc, geokätköily ja roskat liittyvät yhteen, se selviää varmasti tämän postauksen aikana. Samalla kerrottakoon sekin, että kyseinen atc-kortti on syntynyt Riinan palmuranta-kuvan inspiroimana. Osallistun sillä siis hänen haasteeseensa. 


atc-korttejahan tehdään yleensä roskismateriaaleista. Pahvi taustalla on jostakin pahvipakkauksesta. Tarvittavat koristukset jotakin muuta joutavaa. siinä siis yksi selitys sille, kuinka roskat ja atc-kortit liittyvät yhteen. toisinaan myös geokätköissä on jokin pieni tarvike, kuten tarra tai vaikkapa puukuvio, minkä voi käyttää atc-kortissa. Tässä kortissa tosin sellaista ei ole. Tässä kortissa on pahvi, jolle piirsin palmurannan ja laitoin vanhan kiiltokuvan siihen palmun alle. Palmun lehdet ovat silkkikukkasen lehtiä. 

Kävimme Murusen kanssa eilen sulattelemassa kiloja tai ainakin kaloreita. Kävelimme luonnon helmassa, erilaisissa paikoissa.


Löysimme kivan ulkoilupaikan talveksi. tuolla mäen päällä oli upeat maisemat, mitä ei kännykällä saatu ikuistettua kunnolla. Heinäsirkat sirittivät ja sudenkorennot lentelivät edellämme. Haaveilin kovastikin omasta kodistamme jossakin vastaavanlaisen paikan läheisyydessä. 


Tuo pulkkamäki houkuttelee kyllä kovastikin talvella laskemaan. Mäki ON iso! nyt ei oikein viitsinyt tuosta lähteä laskemaan minnekkään, sen verran oli korsia ja oksia, heinää ja muuta mukavaa matkan varrella. :D Tosin hölmöläistarinoissa varmaankin alas olisi menty, kun kyltissä niin sanottiin. :)


Paikan päällä oli valtava laavukin. Iso tulipaikka ja pitkä pöytä. mahtuu suuremmallakin joukolla menemään pulkkamäkeen. Ja laavun sisällekin mahtui kolme vanhaa pulpettia. :D


sinne se jäi, pulkkamäki ja tulimme tietä pitkin alas...

hiihtomaahan. 


Matka jatkui yhden Suomen korkeimman maston juurelle ihastelemaan sen korkeutta. Ei se kuvassa näytä samalta, taaskaan, mutta voin kertoa, että iso oli!


Samalla reissulla kävimme kaikenkaikkiaan 4 geokätkölläkin. Oli tanssiravintolaa, kesäteatteria ja vaikka mitä muuta mukavaa.


Yksi purkki näytti tältä. Vanha C-vitamiinipurkki? camottu ja siellä pussissa logivihko, lyijykynä ja pieni lelu vaihtoon.


Nimi vihkoon, lelun vaihto ja purkki takaisin piiloonsa. Hyvässä piilossa olikin. Ei ulkopuoliset löytäisi. :)

tuo oli yksi tapa kätkeä geokätkö. Kooltaan tuollainen purkki on micro. Onhan niitä erilaisia purkkeja, kuten filmipurkit, sikarirasiat.. Tai small-kokoisena tupperwaren rasioita, lääkepurkkeja, Regular-kokoisina vaikkapa iso rasia tai sellainen muovinen kilon hillosanko...
Koko MUU saattaa olla joko pienempi kuin filmipurkki tai suurempi kuten iso sanko.

Toisinaan purkit on camottu niin hyvin, ettei nolla-pisteen löydyttyäkään löydy kätköä mistään. Tuo sieni on kuitenkin kuvassa ihan oikea ja sen sisällä on etana. :D

Roskat, niitä toivotaan geokätköilyreissuilla kerättävän pois. Pidettäisiin samalla huolta luonnostamme. 
Sen saman kun tekisivät ihan omien roskiensa kanssa taloyhtiön asukkaatkin.

Meillä on olemassa useita jäteastioita pahville ja sekajätteelle. Kuitenkin se ensimmäinen astia tahtoo olla aina tupaten täynnä ja taemmat tyhjillään. On niin äärettömän vaikeaa kurkottaa tuonne taemmas ja raottaa kantta sen verran, että se pussi sinne lentäisi.


Tai että pahvilaatikot poljettaisiin lyttyyn!

Meillä väheni oman roskan määrä silloin, kun aloin kierrättää "roskat" korteissa ja atc-korteissa. Joskus tuolta roskakatoksestakin saa ihan käyttökelpoista tavaraa. toimivat jouluvalot, täysin käyttämätöntä paketissa olevaa tavaraa, lehtiä, silkkinauhaa...

Kommentit