Siirry pääsisältöön

Kuinka atc+kätköily+roskat liittyvät yhteen?

Niin, kuinka atc, geokätköily ja roskat liittyvät yhteen, se selviää varmasti tämän postauksen aikana. Samalla kerrottakoon sekin, että kyseinen atc-kortti on syntynyt Riinan palmuranta-kuvan inspiroimana. Osallistun sillä siis hänen haasteeseensa. 


atc-korttejahan tehdään yleensä roskismateriaaleista. Pahvi taustalla on jostakin pahvipakkauksesta. Tarvittavat koristukset jotakin muuta joutavaa. siinä siis yksi selitys sille, kuinka roskat ja atc-kortit liittyvät yhteen. toisinaan myös geokätköissä on jokin pieni tarvike, kuten tarra tai vaikkapa puukuvio, minkä voi käyttää atc-kortissa. Tässä kortissa tosin sellaista ei ole. Tässä kortissa on pahvi, jolle piirsin palmurannan ja laitoin vanhan kiiltokuvan siihen palmun alle. Palmun lehdet ovat silkkikukkasen lehtiä. 

Kävimme Murusen kanssa eilen sulattelemassa kiloja tai ainakin kaloreita. Kävelimme luonnon helmassa, erilaisissa paikoissa.


Löysimme kivan ulkoilupaikan talveksi. tuolla mäen päällä oli upeat maisemat, mitä ei kännykällä saatu ikuistettua kunnolla. Heinäsirkat sirittivät ja sudenkorennot lentelivät edellämme. Haaveilin kovastikin omasta kodistamme jossakin vastaavanlaisen paikan läheisyydessä. 


Tuo pulkkamäki houkuttelee kyllä kovastikin talvella laskemaan. Mäki ON iso! nyt ei oikein viitsinyt tuosta lähteä laskemaan minnekkään, sen verran oli korsia ja oksia, heinää ja muuta mukavaa matkan varrella. :D Tosin hölmöläistarinoissa varmaankin alas olisi menty, kun kyltissä niin sanottiin. :)


Paikan päällä oli valtava laavukin. Iso tulipaikka ja pitkä pöytä. mahtuu suuremmallakin joukolla menemään pulkkamäkeen. Ja laavun sisällekin mahtui kolme vanhaa pulpettia. :D


sinne se jäi, pulkkamäki ja tulimme tietä pitkin alas...

hiihtomaahan. 


Matka jatkui yhden Suomen korkeimman maston juurelle ihastelemaan sen korkeutta. Ei se kuvassa näytä samalta, taaskaan, mutta voin kertoa, että iso oli!


Samalla reissulla kävimme kaikenkaikkiaan 4 geokätkölläkin. Oli tanssiravintolaa, kesäteatteria ja vaikka mitä muuta mukavaa.


Yksi purkki näytti tältä. Vanha C-vitamiinipurkki? camottu ja siellä pussissa logivihko, lyijykynä ja pieni lelu vaihtoon.


Nimi vihkoon, lelun vaihto ja purkki takaisin piiloonsa. Hyvässä piilossa olikin. Ei ulkopuoliset löytäisi. :)

tuo oli yksi tapa kätkeä geokätkö. Kooltaan tuollainen purkki on micro. Onhan niitä erilaisia purkkeja, kuten filmipurkit, sikarirasiat.. Tai small-kokoisena tupperwaren rasioita, lääkepurkkeja, Regular-kokoisina vaikkapa iso rasia tai sellainen muovinen kilon hillosanko...
Koko MUU saattaa olla joko pienempi kuin filmipurkki tai suurempi kuten iso sanko.

Toisinaan purkit on camottu niin hyvin, ettei nolla-pisteen löydyttyäkään löydy kätköä mistään. Tuo sieni on kuitenkin kuvassa ihan oikea ja sen sisällä on etana. :D

Roskat, niitä toivotaan geokätköilyreissuilla kerättävän pois. Pidettäisiin samalla huolta luonnostamme. 
Sen saman kun tekisivät ihan omien roskiensa kanssa taloyhtiön asukkaatkin.

Meillä on olemassa useita jäteastioita pahville ja sekajätteelle. Kuitenkin se ensimmäinen astia tahtoo olla aina tupaten täynnä ja taemmat tyhjillään. On niin äärettömän vaikeaa kurkottaa tuonne taemmas ja raottaa kantta sen verran, että se pussi sinne lentäisi.


Tai että pahvilaatikot poljettaisiin lyttyyn!

Meillä väheni oman roskan määrä silloin, kun aloin kierrättää "roskat" korteissa ja atc-korteissa. Joskus tuolta roskakatoksestakin saa ihan käyttökelpoista tavaraa. toimivat jouluvalot, täysin käyttämätöntä paketissa olevaa tavaraa, lehtiä, silkkinauhaa...

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Super SaltBalans testissä

5. kesäkuuta 2013

Luin Pirkka-lehdestä mainosta, jossa kerrottiin yhden pillerin auttavan turvotukseen, silmäpusseihin, laihdutukseen, selluliittiin, magnesiumin puutteesta johtuviin kramppeihin tai suonenvetoon, runsaan hikoilun aiheuttamaan mineraalikatoon sekä hillitsemään suolan käytön haittoja. Itse kiinnitin huomiota erityisesti turvotukseen, silmäpusseihin ja kramppeihin. Lisäksi kesäkuumalla hikoilu sekä tietenkin selluliittiäkin löytyy, joten ne myös lisäpotkuna tuossa purkissa. 
En ole mitään laihdutuspillereitä edes halunnut kokeilla, koska niissä yleensä on jokin yhtenevä pointti: Ota tämä pilleri, juo vettä ja liiku paljon ja laihdut 5 kiloa vähintäänkin! Haloo! Ilman sitä pilleriäkin laihtuisi niillä ohjeilla! Mutta tällainen oireita lievittävä pilleri voisi ollakin kokeilun arvoinen. Toimiiko vai ei, sen tietää vain kokeilemalla. Mainos kun ei väittänyt mitään ihmeitä eikä pyytänyt tekemään suolan vähentämisiä tai muitakaan temppuja, jolloin tietenkin se auttaisi itsess…

Exfoliating Socks Lavender Kuorivat sukat käyttökokemukset

Kotimainen kosmetiikan verkkokauppa, Sunrise Cosmetics, joka tunnetaan muovituotteita valmistavana ja kosmetiikkaa maahantuovana yrityksenä, lähti mukaan jalkahoitoni toteuttamiseen Iroha naturen kuorivilla sukilla. 
Syy siihen, miksi tarvitsin apua, oli se, että kaikista voiteista ja raspaamisista, liuottamisista ja muistakin kotikonsteista huolimatta sairauksieni yhteissumma aiheuttaa jalkapohjieni kuivumista, hilseilyä ja paksuuntumista. Muutaman kerran kuukaudessa jopa repeilivät verille saakka. Luulin jo, ettei muuta apukeinoa olekaan, kuin voidella hoitavilla, paksuilla voiteilla usean kerran päivässä. Parhaillaan/pahimmillaan olinkin paksu kerron voidetta jalkapohjissa ja muovipussit päälle. Sillä konstilla ei kuitenkaan kävelä liukastelematta ja muutenkin pussi rullautuu helposti varpaisiin, jos esim. jalat liikkuvat mattoa/sänkyä vasten. Mitä hävittävää minulla siis oli siinä, että kokeilisin vielä yhtä uutta juttua, eli kuorivia sukkia.
Sunrise Cosmeticsin verkkokaupasta lö…

Kahvin ja mandariinin yhteinen liitto

Kahvi on yksi koukuttavimmista nautintoaineistamme, joita käytämme sen enempiä miettimättä, koukuttaako se vai ei. Kuitenkin niinä aamuina, kun heräämme aamupalalle, ja huomaamme kahvin loppuneen kaapista, koukutuksen vieroitusoireet huomataan hetkessä. Kahvia on vain saatava!

Kahvin keksijöinä pidetään arabeja, jotka valmistivat kahvia luultavasti jo 1200-luvun tienoilla Jemenissä. Eurooppaan kahvi tuli 1600-luvulla ja maailman suurin kahvintuottajamaa on Brasilia, joka tuottaa noin 1/3 maailman kahvista. Me suomalaiset olemme  maailman ahkerimpia kahvinjuojia asukasta kohti, sillä suomalainen kuluttaa paahdettua kahvia keskimäärin 10 kiloa vuodessa. Minusta se on hassua, sillä itselleni kahvi tuo ensisijaisesti mieleen ennemminkin turkkilaisen kahvin tai jonkin kahvintuottajamaan, kuin Suomen. Olenko siis liian lähellä...?!


Toinen herkku, joka ainakin minulle maistuu erittäin hyvin, on mandariini. Ihanan mehukas, hedelmäinen ja raikas hedelmä, joka saa auringon paistamaan sisältämme…