Siirry pääsisältöön

Tutorial Megahampurilainen

Nälkä lähtee syömällä. nälkä on ihana tekosyy nauttia hyvästä ruuasta. Ilman ruokaa ei selviä hengissä. Mitä siis muutakaan tupisemaan ja murehtimaan. Ottaa vaan eväät esille ja alkaa valmistamaan HYVÄÄ ruokaa! 


Sanotaan, että varattomat eivät voi syödä herkkuja, koska ei ole varaa. Anna kun mä oikaisen väärinkäsityksen! Kuka tahansa voi syödä herkkuja ja SAA syödä! Se, että miten ja mistä sen ruokansa ja herkkunsa hankkii, on asia erikseen. Jos näet hieman vaivaa, voit tehdä vaikkapa ihanan, syntisen kerroshampurilaisen! 

Hus pois harhakuvat ja nyt tehdään pikkurahalla iso megaburger!
Tarvitset tähän pöytägrillin tai paista vaikka pannulla.


Kaupan halpa hampurilainen. Hintaa 55 senttiä. 
Ketsuppia liraus. Sitä saa vaikkapa näytepusseina ilmaiseksi välillä. 
Sipulia siivuina. Hinta yhdestä sipulin puolikkaasta? Kokonainen kilon pussi maksoi 1€.

Olen ensin grillannut sämpylästä pohjan. Sitten ketsuppi ja sipulisiivut päälle. Halutessasi voit silputa yhden valkosipulin kynnen tähän vielä. 


Yksi kinkkusiivu...Koko pakettihan maksaa -50%:n tarjouskorissa 1,50€. Mikä siis siivun hinta on? 
7 senttiä?

Kinkkusiivu grillin kautta burgeriin. Kinkku antaa ihanan maun, kuin pekonista, mutta rasvattomamman. 


Kananmunakenno maksaa 1,55€, jossa ES-munia 10 kipaletta. Yksi muna maksaa siis 15 senttiä. 

Paistoin munankin grillissä, jolloin rasvaa ei tarvitse käyttää yhtään. Ei sovellu kauniisiin kattauksiin, mutta burgerin sisällä se ei näy! Maistuu kylläkin!


Omatekoiset hölskytyskurkut. Niitä maun mukaan burgeriin. 

Hintaa en osaa edes laskea näin vähäisessä määrässä. pari senttiä mausteineen ehkä?


Hölskytyskurkut ovat vähän niinkuin maustekurkkuja, suolakurkkuja tms. Itsetehtyinä tiedät mitä niissä on käytetty ja minkä verran esim. suolaa. Näihin tulee himo!


Kuvasarjan keskellä oli tällainen kuva! 
Nyt täytyy kyllä miettiä, miksi ja kuka kuvassa on ja mitä ihmettä kuvassa tapahtuu?! 
Onkohan burger ollut jo koemaistossa tässä vaiheessa vai hämmennys siitä, että hinta todellakin jää alle hampurilaisravintoloiden einesburgereiden!? Sitäpaitsi MISSÄ?! Kuva on otettu?! Ei ainakaan meillä! 
Tämän väliaikakuvan tarkoitus lienee telkkarista tuttu mainostauko?! Jatketaan nyt kuitenkin aiheesta!


Ananas-siivu, yksi kappale. Purkki maksaa 60 senttiä ja siinä on muistaakseni 5 siivua. Silloinhan yksi maksaa 12 senttiä. 

Käytetään ananaskin grillissä ja annetaan hieman värin tulla pintaan. 


Pihvin hinta olikin jo siinä einesburgerissa. 

Grilliin vaan ja saa olla siellä aika kauan. Haluan sen kuumaksi ja turhat rasvat tirisevät pois. Pihvin yleensä vielä taputtelen talouspaperilla, jotta se turha rasva todellakin lähtee pois, eikä jää karpaloina pihvin pinnalle. Makuasia.


Pirkka-majoneesi ei paljoa maksa. Tuubi alle 3 euroa pitkälti. Yksi tällainen kiepaus maksaa muutaman sentin. 


Lopuksi vielä päällyssämpylä grilliin ja burgerin päälle. Aivan täydellistä ja ihanaa grilliruokaa halvalla! Voin kertoa, että tämä omatekoinen einesburgerin tuunaus on paljon maukkaampi eväs, kuin joku burger-paikan rasvaa ja suolaa tursuava versio. Tokihan tässäkin molempia on ja ei tätä joka viikko viitsi syödä, mutta sen kerran kun hampurilaista mieli tekee ja haluttaa syödä, tämä on valintani lähes aina! 

Jos haluan herkutella oikein olan takaa, nakkaan tuonne väliin vielä Lidlistä ostetun toast-juuston siivun. Se kun sulaa burgeriin, niin AH ja NAM! tokihan juustoburgerinkin teen joskus, jolloin pari siivua perusjuustoa, mutta tuo toast-juusto on enemmänkin "kastike" kuin juusto. 

Jokainen voi nyt sitten itse laskea, mitä tuollainen burger tulee maksamaan ja mitä ne maksavat hampurilaisravintoloissa. Lisäksi voi ajatella senkin, mitä ateriat maksavat. Kilon ranskalaispussin saa eurolla, kun ostaa halvinta. Pitkästä aikaa ostettiin Fantaakin, kun sai 1€ puolentoista litran pullon. Joku uutuusmaku oli tarjolla. Paljonko siis maksaa yhdelle ranskalaisannos ja normaali limu? 

Näihin edullisiin herkuttelukuva-ohjeisiin lopettelen ja vaikka kuvasarja onkin jo vanha, enkä pääse tätä nyt syömään, pääsen saunaan lämpimään ja katselemaan ja nauttimaan jostakin... En tiedä vielä mistä. Murunen hääräsi saunassa tovin ja viritteli sinne jotain jekkua. Mielenkiinnolla odotan. Niin ja se fantahan on kyllä, joten saunajuomaa ainakin riittämiin löytyy. :)

Moikka!


Kommentit

WWau, noitako voi tehdä ihan itse!
Mukavaa viikonloppua sinulle

KUUKAUDEN TOP 3

Hyvän mielen kortit + ARVONTA + ALEKOODI

Mitä sinä haluat elämältäsi?
Oletko onnellinen ja voitko henkisesti hyvin? 


Hyvän mielen kortit toimivat sekä yksistään että erinomaisesti hyvän mielen vuosi-kirjan kanssa. Hyvän mielen vuosi on inspiroiva tehtäväkirja, joka tarjoaa tehtäviä hyvän mielen taitojen harjoitteluun viikottain vuoden ajan. Korttien avulla voi harjoitella 53:a hyvän mielen taitoa, jotka esitellään Hyvän mielen taidot -kirjassa.

Vuodenkaan jälkeen kortit eivät todellakaan jouda roskiin, sillä näitä kortteja voi käyttää niin kauan, kuin vaan kortit ehjinä pysyvät. Ihan heti eivät piloille mene säilytysrasiassaan ja kevyen lakkapinnan ansiosta.Myös kirja kannattaa säilyttää ja hyödyntää uudestaan aina, kun haluat virkistää muistiasi kirjan aiheissa.


Maaretta Tukiaisen upeat ajatukset ja Krista Keltasen kuvitukset yhdessä luovat ihastuttavat, värikkäät ja isokokoiset hyvän mielen kortit. Kortit koostuvat tunnelmallisesta valokuvasta ja vahvistuslauseesta. Yksi pakka sisältää 53 korttia ja mukana on myös ohjekortt…

Syyskuun ARVONTA

Tässä se nyt on. Syyskuun arvonta. Montaa päivää ei arvonta kerkeä voimassa ollakaan, mutta kivahan se on välillä pitää pikaisempikin arvonta ja saada voittaja selville nopeaan. Palkinto on minun itseni ostama apteekista, joten sponsoreita tässä ei ole. Kerron silti tuotteesta hieman, jotta tiedät, mistä on kyse.
Se, miksi tämän tuotteen halusin palkinnoksi hankkia, johtaa juurensa omista kokemuksistani. Jos itse koen jonkun tuotteen tai asian hyväksi ja minua auttaneeksi, niin tokihan tahdon tarjota sinullekin mahdollisuuden tutustua sellaiseen.


Palkinto on täysikokoinen vaahtoamaton Salutem-hammastahna. Minulla on niin herkkä suu, etten tavallisia tahnoja voi käyttää laisinkaan, joten nämä vaahtoamattomat ovat tulleet tutuiksi. Nyt kun löytyi kotimainen tuote, oli pakko sitä testata ja sitten hommata palkinnoksikin yksi tuubi. Sinä voit siis olla pian se, jolle tämä lähtee!


Salutem-erikoishammastahna ei sisällä mitään ylimääräistä. Ei makuaineita, väriaineita, vaahtoa muosostavaa …

Keskimmäisen kutsu

Kesä on kaunista luontoaikaa, mutta niin on syksykin. Haaveilin kauan kunnollisesta järkkäristä, ja kun se vihdoin mahdollistui reilu vuosi sitten, olen innoissani ollut kuvaamassa luontoa ristiin rastiin. Tänä syksynä pakkasimme makuupussit, ruokatarvikkeet ja kameralaukun matkaan ja lähdimme kuvausmatkalle noin 100 kilometrin päähän järven rannalle, jossa tiesimme oleilevan ja asustelevan majavia, laulujoutsenia, kurkia, ilveksiä ja jopa karhujakin. Unohtamatta muitakaan luonnon asukkeja. Suurempiin petoihin emme törmänneet, onneksi, mutta lintuja ja erilaisia ötököitä senkin edestä tuli meitä vastaanottamaan ja majavathan ne pitivät meitä puuhakkaina patojensa kanssa. Nyt pääset katsomaan kuviani tältä Keskimmäisen kuvausreissulta.


Ihan ensimmäisenä meitä tervehti ovelan näköinen ruskea perhonen. Hyvin oli tuttavallista laatua eikä välittänyt laisinkaan siitä, että autosta purimme tavaramme mökkiin ja kuvasin häntä useammankin kuvan verran. Kyseessä on Pietaryrttisulkanen.


Sillat h…