Siirry pääsisältöön

Tutorial Megahampurilainen

Nälkä lähtee syömällä. nälkä on ihana tekosyy nauttia hyvästä ruuasta. Ilman ruokaa ei selviä hengissä. Mitä siis muutakaan tupisemaan ja murehtimaan. Ottaa vaan eväät esille ja alkaa valmistamaan HYVÄÄ ruokaa! 


Sanotaan, että varattomat eivät voi syödä herkkuja, koska ei ole varaa. Anna kun mä oikaisen väärinkäsityksen! Kuka tahansa voi syödä herkkuja ja SAA syödä! Se, että miten ja mistä sen ruokansa ja herkkunsa hankkii, on asia erikseen. Jos näet hieman vaivaa, voit tehdä vaikkapa ihanan, syntisen kerroshampurilaisen! 

Hus pois harhakuvat ja nyt tehdään pikkurahalla iso megaburger!
Tarvitset tähän pöytägrillin tai paista vaikka pannulla.


Kaupan halpa hampurilainen. Hintaa 55 senttiä. 
Ketsuppia liraus. Sitä saa vaikkapa näytepusseina ilmaiseksi välillä. 
Sipulia siivuina. Hinta yhdestä sipulin puolikkaasta? Kokonainen kilon pussi maksoi 1€.

Olen ensin grillannut sämpylästä pohjan. Sitten ketsuppi ja sipulisiivut päälle. Halutessasi voit silputa yhden valkosipulin kynnen tähän vielä. 


Yksi kinkkusiivu...Koko pakettihan maksaa -50%:n tarjouskorissa 1,50€. Mikä siis siivun hinta on? 
7 senttiä?

Kinkkusiivu grillin kautta burgeriin. Kinkku antaa ihanan maun, kuin pekonista, mutta rasvattomamman. 


Kananmunakenno maksaa 1,55€, jossa ES-munia 10 kipaletta. Yksi muna maksaa siis 15 senttiä. 

Paistoin munankin grillissä, jolloin rasvaa ei tarvitse käyttää yhtään. Ei sovellu kauniisiin kattauksiin, mutta burgerin sisällä se ei näy! Maistuu kylläkin!


Omatekoiset hölskytyskurkut. Niitä maun mukaan burgeriin. 

Hintaa en osaa edes laskea näin vähäisessä määrässä. pari senttiä mausteineen ehkä?


Hölskytyskurkut ovat vähän niinkuin maustekurkkuja, suolakurkkuja tms. Itsetehtyinä tiedät mitä niissä on käytetty ja minkä verran esim. suolaa. Näihin tulee himo!


Kuvasarjan keskellä oli tällainen kuva! 
Nyt täytyy kyllä miettiä, miksi ja kuka kuvassa on ja mitä ihmettä kuvassa tapahtuu?! 
Onkohan burger ollut jo koemaistossa tässä vaiheessa vai hämmennys siitä, että hinta todellakin jää alle hampurilaisravintoloiden einesburgereiden!? Sitäpaitsi MISSÄ?! Kuva on otettu?! Ei ainakaan meillä! 
Tämän väliaikakuvan tarkoitus lienee telkkarista tuttu mainostauko?! Jatketaan nyt kuitenkin aiheesta!


Ananas-siivu, yksi kappale. Purkki maksaa 60 senttiä ja siinä on muistaakseni 5 siivua. Silloinhan yksi maksaa 12 senttiä. 

Käytetään ananaskin grillissä ja annetaan hieman värin tulla pintaan. 


Pihvin hinta olikin jo siinä einesburgerissa. 

Grilliin vaan ja saa olla siellä aika kauan. Haluan sen kuumaksi ja turhat rasvat tirisevät pois. Pihvin yleensä vielä taputtelen talouspaperilla, jotta se turha rasva todellakin lähtee pois, eikä jää karpaloina pihvin pinnalle. Makuasia.


Pirkka-majoneesi ei paljoa maksa. Tuubi alle 3 euroa pitkälti. Yksi tällainen kiepaus maksaa muutaman sentin. 


Lopuksi vielä päällyssämpylä grilliin ja burgerin päälle. Aivan täydellistä ja ihanaa grilliruokaa halvalla! Voin kertoa, että tämä omatekoinen einesburgerin tuunaus on paljon maukkaampi eväs, kuin joku burger-paikan rasvaa ja suolaa tursuava versio. Tokihan tässäkin molempia on ja ei tätä joka viikko viitsi syödä, mutta sen kerran kun hampurilaista mieli tekee ja haluttaa syödä, tämä on valintani lähes aina! 

Jos haluan herkutella oikein olan takaa, nakkaan tuonne väliin vielä Lidlistä ostetun toast-juuston siivun. Se kun sulaa burgeriin, niin AH ja NAM! tokihan juustoburgerinkin teen joskus, jolloin pari siivua perusjuustoa, mutta tuo toast-juusto on enemmänkin "kastike" kuin juusto. 

Jokainen voi nyt sitten itse laskea, mitä tuollainen burger tulee maksamaan ja mitä ne maksavat hampurilaisravintoloissa. Lisäksi voi ajatella senkin, mitä ateriat maksavat. Kilon ranskalaispussin saa eurolla, kun ostaa halvinta. Pitkästä aikaa ostettiin Fantaakin, kun sai 1€ puolentoista litran pullon. Joku uutuusmaku oli tarjolla. Paljonko siis maksaa yhdelle ranskalaisannos ja normaali limu? 

Näihin edullisiin herkuttelukuva-ohjeisiin lopettelen ja vaikka kuvasarja onkin jo vanha, enkä pääse tätä nyt syömään, pääsen saunaan lämpimään ja katselemaan ja nauttimaan jostakin... En tiedä vielä mistä. Murunen hääräsi saunassa tovin ja viritteli sinne jotain jekkua. Mielenkiinnolla odotan. Niin ja se fantahan on kyllä, joten saunajuomaa ainakin riittämiin löytyy. :)

Moikka!


Kommentit

WWau, noitako voi tehdä ihan itse!
Mukavaa viikonloppua sinulle

KUUKAUDEN TOP 3

VUODEN 2016 PARAS LUONNONKOSMETIIKKA TUOTE ja ELÄINKOKEET

Paljon puhututtanut eläinkokeiden käyttäminen kosmetiikkateollisuudessa on ollut minulla mielen päällä taas jonkun aikaa. EU:ssa astui voimaan kosmetiikan ja hygieniatuotteiden koe-eläinkielto 3 vuotta sitten. Sitä ennen voimaan astunut direktiivi kielsi kosmetiikka- ja hygieniatuotteiden testaamisen eläimillä vuodesta 2009 alkaen. Kielto koski myös raaka-aineita ja esti EU:n ulkopuolella (esim. Kiina) eläinkokein testattujen kosmetiikkatuotteiden maahantuonnin EU:n alueelle.

Hyppäävällä pupulla merkitty tuote ei saa olla myynnissä Kiinassa, missä eläinkokeet ovat pakollisia kosmetiikalle (uudistuneen lakipykälän mukaan heinäkuusta 2014 alkaen shampoita ja hajuvesiä ei enää testata eläimillä.). Kosmetiikkateollisuuden tekemät eläinkokeet eivät ole ainoastaan eettisesti tuomittavia, vaan myös tarpeettomia ja kyseenalaisia. Eläintestit voidaankin korvata eläinkokeettomilla menetelmillä, jotka ovat usein eläinkokeita luotettavampia ja edullisempia.

Jos kiinnostuit aiheesta, löydät Animal…

Aurinko ja HeyDay Sunbeam

Aurinko on tähti, jota Maa kiertää. Aurinko syntyi vajaa 5 miljardia vuotta sitten. Auringonvalo on Suomessa kesällä merkittävin D-vitamiinin lähde ja lisäksi auringonvalo vaikuttaa pimeähormoni melatoniinin eritykseen, joka on suurimmillaan öisin ja talvisin. Melatoniinilla on unettava vaikutus, joten auringonvalon puute päiväsaikaan voi aiheuttaa väsymystä ja häiritä uni-valverytmiä. Luonnollisen valon puute voi myös aiheuttaa kaamosmasennusta. Noin vajaan 5 miljardin vuoden kuluttua auringon energia ehtyy ja aurinko katoaa kokonaan pois. Mutta mitä tehdä, jos meidän oma energia meinaa ehtyä pimeänä kautena eikä auringon energiasta ole tietoakaan?! 

Joku vastannee lähtevänsä etelään aurinkoon, jollekin energiaa tulee kirkasvalolla ja joku ottaa D-vitskut purkista. Kaikki ihan oikein! On myös huolehdittava siitä, että nautimme terveellisiä aterioita ja hellimme ja huolehdimme omasta hyvinvoinnistamme. Hemmottelua, nautintoa, iloa, hymy päivässä ja mitä ikinä keksitkään piristääksesi…

Joulukortti kääreestä kierrättäen

Kun kierrätys on sydämen asia, löytää mitä merkillisimmätkin asiat tiensä askarteluun mukaan. Tällä kertaa pysytään kuitenkin ihan perus kierrätyksessä ja sujautetaan suklaalevyn kääreestä pala korttiin. Lisäksi leimattua, leikattua, teipattua ja yhteen liimattua.Tämä kortti on tilaustyönä tehty.