Siirry pääsisältöön

Vaihtohaasteen loppu

Viime kerralla Inspis-haasteessa oli aiheena vaihtokuori. Laitoin kuoreen muutamia pussukoita, joissa oli erilaisia tavaroita. Tarkoituksenani oli, että eka ottaisi jonkun pussukan ja laittaisi tilalle yhden tarvikkeen per pussukka. Lähettäisi seuraavalle, joka ottaisi jotain ja laittaisi tilalle saman verran. sitä rataa rinki loppuun saakka. Ja lopuksi kuori sisältöineen tulisi minulle takaisin.

tänään se kuori sitten tuli minulle takaisin ja avattuani sen ja luettuani lappusen "kuka otti mitäkin ja laittoi mitäkin" purskahdin nauruun. Anteeksi. Mutta voin vaan kuvitella, mikä pään raapiminen joillakuilla on ollut ja miettiminen sen suhteen, että mikäs pussi se olikaan, mistä alun perin on otettu ja mitä ja minne laittaa mitä ja mistä tietää mitä laittaa minnekkään. Huh huh. Joku jo ehdottikin lappusessa että voisiko ne pussit ensi kerralla numeroida tai merkata jotenkin... ;D

Joo, no sinänsä hyvä idea sekin, että merkataan pussit mutta tässä kuoressa en merkannut yhtään mitään pusseja, koska luulin ohjeistukseni olleen selkeä. Kirjoitin lippuseen jokaisen pussin sisällön yksitellen. Yksi pussi oli siis yksi tarvike minulta teille. Yksi pussi vastasi yhtä esinettäsi.

Nyt kuitenkin jo heti alusta alkaen olikin pussit avattu ja otettu pussista pois ja laitettu tilalle ja sekoiteltu ja sikin sokin vinksin vonksin lajiteltu, eli lopputulos oli juuri se, ettei lopussa kukaan tiennyt, mitä pussia kukin tarkoitti. :D

ei siinä mitään, jos pussit menivät sekaisin, mutta ajatukseni, että olisitte saaneet enemmän yhden tavaran/materiaalin sijaan menikin mönkään. Otitte kirjaimellisesti sen yksi tarvike vastaan yksi, eikä yksi pussillinen vastaan yksi.

No, sen takia sitten osa omista tarvikkeistanikin palautui minulle takaisin. :D

Tämä nyt selvennykseksi siis teille kaikille, jotka turhauduitte vaihtokuoren pussi-sekaannuksen takia. Ei ollut tarkoituksenani tehdä siitä niin kinkkistä teille loppupään vaihtajille. Valitettava sekaannus, mutta opetti taas sen verran, että vastaisuudessa laitan minäkin vain yhden per materiaali. :)

Ja tuolta se kuoren sisältö pusseineen näytti tänään palatessaan kotiin. 

Iso kiitos kaikille vaihtohaasteeseen osallistuneille! toivottavastikuitenkin vaihto onnistui kaikkien kohdalla hyvin ja oli mukavaa, hauskaa. 

Ja nythän käynnissä on jo uusi haaste joten joulukortteja tekemään ja mukaan osallistumaan. Eikös vaan?! ;)

ViliMarika

Kommentit

Maca sanoi…
Minua ei haitannut yhtään, otin sen, mikä kiinnosti ja takaisin laitoin jotakin.Vaihto sinänsä oli ihan hauska!
ViliMarika sanoi…
No hyvä, ettei se harmaita hiuksia tuonut kuitenkaan. :) Taidan välillä ajatella liikaa, liian monimutkaisesti nämä ajatukseni, ettei sitä ihan helpolla muut ymmärrä. :D
Kotilaiska sanoi…
VOI TAIVAS! Sohlasiks mä taas niin et toisetki joutu siihen hullunmyllyyn. Jos mä olisin tajunnu mitä tarkoitit niin varmaan muut olis seurannu peräs. Mut sehän oliski ollu ihan liian helppo nakki muuten ja loppujen lopuks mähän olisin voinu ottaa kaikki sun pussistas jo heti alkuun ja pistää sen sillo jo uusiks tai olisit voinu saada kokonaisen oman pussillises takas jos olis ollu tarkotus et jokanen ottaa yhen sun pussin ja lisää omistaan yhden matskun niin parhaas tapaukses paluu pussissas plis ollu useita omia pussukoitas ja me oltas vaihdeltu vaa omia matskujamme. Niin et oikeesti yks matsku on yks matsku niin sulle ku muillekki niin on selvempää ja jos joku haluu laittaa lisämatskuu niin se sit erillisenä ja kerrotaan että nää tän pussukan tavarat on vaihtokaverille yllätyksinä eivätkä kuulu mukaan vaihtokuoreen. Ei nyt mä en taas jaksa keskittyy pitempään 7 11 tunnin työpäivä menossa viel pitää heittää iltakeikka saloon Kiva oli vaihto kommelluksista huolimatta ja ehkä juuri siksi KIITOS KUN JÄRKKÄSIT
maiju sanoi…
Älä muuten luule, että olisin sut unohtanut... En ole, mutta kirjan julkistamisen jälkeen on ollut vähän kiireistä... Laitan sulle postia tulemaan, silloin kun sitä vähiten odotat ;)
ViliMarika sanoi…
Kotilaiska: Se oli juuri se tarkoitus, että koko pussi tai KAIKKI pussit olisit voinut ottaa ja sit seuraava olis ottanut vaikkapa sun laittamia tarvikkeita.
Mun ajatushan oli, että laitan useita pikkujuttuja yhdeksi ja sen vuoksi kirjoitinkin siihen paperilappuseen tarvikepussi 1,tarvikepussi 2,tarvikepussi3,tarvikepussi 4 jne ja suluissa, mitä se yksi pussi aina sisälsi, ettei tarttes alkaa availla, että mitä haluat ottaa ja mitä et. ajattelin hyvää hyvyyttäni antaa enemmän, kuin saada, mutta eipä tuo minua haittaa. Osa tuli tälläkin tavalla takaisin ja sehän se on aina "vaarana" tällaisissa, missä jokainen saa ottaa mitä haluaa. Mitään kamalaa tuskin on tapahtunut, mutta halusin selventää asian, koska selkeät ihmetykset olivat lippulappuseen kirjoitettu viestiksi minulle. En laittanut kenellekkään tiettyä pussia, vaan kuka olis halunnu, olis saanu yhden tavaran sijaan kaikki pussin sisällön yhden vastineeksi.
Jokatapauksessa kuten jo kirjoituksessanikin sanoin, jatkossa olen viisaampi ja laitan vain yhden tarran tai yhden nauhan tms yhtenä. Ymmärrän kyllä, ettei tietylle henkilölle meneviä voi vaihtokuoreen laittaa ja siksi en sellaisia sinne laittanutkaan. :) Laitan ne henkilökohtaisesti aina jokaiselle. toivotaan, että jossain vaiheessa tulee uusia vaihtoja ja haasteeseen muutenkin lisää väkeä.Ja muistahan välillä levätäkin! Ei ihminen jaksa ihan älyttömiä riekkumisia. P.s. sua en syytä mistään. Hauskaahan tämä vain on. Ja todellakin nauramaan aloin!

Maiju, en hetkeäkään epäile, etteikö sinulla olisi kiireitä! Sama ohje: Muista välillä levätä! Ja yllätykset ovat aina ihania! :) Voimia jaksaa kovassa pyörityksessä!
RaijaAnnikki sanoi…
Kun olin se viimeinen niin tuumin että näin pitää ollakkin että reissussa rähjääntyy.Ei minua haitannut yhtään sekamelska.Löytyi kivoja juttua ja pistin tilalle vastaavaa. Harmi kun sait omiasi takaisin.Voi meitä hassuja.
Kiitos ja haleja,
ViliMarika sanoi…
Raija Annikki, missään nimessä se ei minua haittaa, että sain omiani takaisin! Se "vaara" tosiaan on aina olemassa! Se riski on otettava! Ja todentotta saan niille käyttöä keksittyä. :D

Kiva kuulla kuitenkin, ettei sähläykseni ja epäselvät kertoiluni haitanneet vaihtoa.

Jospa ensi vuoden puolella tehdään toinen vastaava?
Riina Itkonen sanoi…
Kivoja jututja sieltä löytyi, mutta olihan se todella aika sekalainen seurakunta kun kuori mulle saapui. Sitten mää ihmettelin, että mitenkähän tää menee ja päädyin vaan ottamaan sieltä sun täältä jotain ja laittamaan takas jotain :D. Ideasi meni vähän pilalle, mutta siinä vaiheessa peli oli jo mennyt ihan toisenlaiseksi :). Mutta haitanneeko tuo :).
Varasin pyytämäsi kortit. Syvennyn valitsemaan kortteja ja lukemaan kirjoituksia työpäivän jälkeen. Mukavaa päivää
minna sanoi…
Mie kanssa menin aivan siihen uskoon että piti sai pusseja ja hipelöidä pieniä asioita :) Kivaa oli vaikka ei ihan menny alkuperäisen ajatuksen mukaan!
ViliMarika sanoi…
Riina ja Minna: Pääasiahan on, että asiat selvisi, ja kaikilla oli mukavaa! Tyytyväinen olen itsekin, edelleenkin.

Enkuli: Teen piakkoin lisää kortteja. Ei kiirettä,oikeasti!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Super SaltBalans testissä

5. kesäkuuta 2013

Luin Pirkka-lehdestä mainosta, jossa kerrottiin yhden pillerin auttavan turvotukseen, silmäpusseihin, laihdutukseen, selluliittiin, magnesiumin puutteesta johtuviin kramppeihin tai suonenvetoon, runsaan hikoilun aiheuttamaan mineraalikatoon sekä hillitsemään suolan käytön haittoja. Itse kiinnitin huomiota erityisesti turvotukseen, silmäpusseihin ja kramppeihin. Lisäksi kesäkuumalla hikoilu sekä tietenkin selluliittiäkin löytyy, joten ne myös lisäpotkuna tuossa purkissa. 
En ole mitään laihdutuspillereitä edes halunnut kokeilla, koska niissä yleensä on jokin yhtenevä pointti: Ota tämä pilleri, juo vettä ja liiku paljon ja laihdut 5 kiloa vähintäänkin! Haloo! Ilman sitä pilleriäkin laihtuisi niillä ohjeilla! Mutta tällainen oireita lievittävä pilleri voisi ollakin kokeilun arvoinen. Toimiiko vai ei, sen tietää vain kokeilemalla. Mainos kun ei väittänyt mitään ihmeitä eikä pyytänyt tekemään suolan vähentämisiä tai muitakaan temppuja, jolloin tietenkin se auttaisi itsess…

Exfoliating Socks Lavender Kuorivat sukat käyttökokemukset

Kotimainen kosmetiikan verkkokauppa, Sunrise Cosmetics, joka tunnetaan muovituotteita valmistavana ja kosmetiikkaa maahantuovana yrityksenä, lähti mukaan jalkahoitoni toteuttamiseen Iroha naturen kuorivilla sukilla. 
Syy siihen, miksi tarvitsin apua, oli se, että kaikista voiteista ja raspaamisista, liuottamisista ja muistakin kotikonsteista huolimatta sairauksieni yhteissumma aiheuttaa jalkapohjieni kuivumista, hilseilyä ja paksuuntumista. Muutaman kerran kuukaudessa jopa repeilivät verille saakka. Luulin jo, ettei muuta apukeinoa olekaan, kuin voidella hoitavilla, paksuilla voiteilla usean kerran päivässä. Parhaillaan/pahimmillaan olinkin paksu kerron voidetta jalkapohjissa ja muovipussit päälle. Sillä konstilla ei kuitenkaan kävelä liukastelematta ja muutenkin pussi rullautuu helposti varpaisiin, jos esim. jalat liikkuvat mattoa/sänkyä vasten. Mitä hävittävää minulla siis oli siinä, että kokeilisin vielä yhtä uutta juttua, eli kuorivia sukkia.
Sunrise Cosmeticsin verkkokaupasta lö…

Kahvin ja mandariinin yhteinen liitto

Kahvi on yksi koukuttavimmista nautintoaineistamme, joita käytämme sen enempiä miettimättä, koukuttaako se vai ei. Kuitenkin niinä aamuina, kun heräämme aamupalalle, ja huomaamme kahvin loppuneen kaapista, koukutuksen vieroitusoireet huomataan hetkessä. Kahvia on vain saatava!

Kahvin keksijöinä pidetään arabeja, jotka valmistivat kahvia luultavasti jo 1200-luvun tienoilla Jemenissä. Eurooppaan kahvi tuli 1600-luvulla ja maailman suurin kahvintuottajamaa on Brasilia, joka tuottaa noin 1/3 maailman kahvista. Me suomalaiset olemme  maailman ahkerimpia kahvinjuojia asukasta kohti, sillä suomalainen kuluttaa paahdettua kahvia keskimäärin 10 kiloa vuodessa. Minusta se on hassua, sillä itselleni kahvi tuo ensisijaisesti mieleen ennemminkin turkkilaisen kahvin tai jonkin kahvintuottajamaan, kuin Suomen. Olenko siis liian lähellä...?!


Toinen herkku, joka ainakin minulle maistuu erittäin hyvin, on mandariini. Ihanan mehukas, hedelmäinen ja raikas hedelmä, joka saa auringon paistamaan sisältämme…