Mustikka-vaniljarahkapiirakka

Mustikka-vaniljarahkapiirakka

Valmistusaineet

Pohja

1 1/4  dljuoksevaa oivariinia
1  dlsokeria
muna
1 1/2  dlvehnäjauhoja
1  dlperunajauhoja
1  tlleivinjauhetta

Täyte

3  dlpakastemustikoita
2  tlperunajauhoja
2  prk  (à 200 g)Valio maustettua rahkaa vanilja
muna
1/2  dlsokeria

Valmistusohje

Aloita piiraan valmistaminen vatkaamalla keskenään Oivariini, sokeri ja muna. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan. Taputtele taikina piirasvuoan (halkaisija 27 cm) pohjalle ja reunoille.
Levitä taikinapohjalle jäiset mustikat, joihin on sekoitettu perunajauhot. Lisää päälle rahkaseos.
Paista piiras uunin alimmalla tasolla 175 asteessa n. 40 min tai kunnes piiras on kypsä.
Tarjoa Mustikkainen vaniljarahkapiiras täysin jäähtyneenä.

Vastaavasti voit käyttää mustikoiden tilalla mansikoita ja vaniljarahkan tilalla sitruunarahkaa. Tai makusi mukaan valkosuklaa-limerahkaa tms. 

Kommentit

Nanna sanoi…
Namskis. Tämä kuulostaa niin hyvältä että pitääpä tehdä parin vkon päästä 3v ja 8v poikien synttäreille.
Maca sanoi…
Herkullinen varmaan, täytyy kokeilla.
Vilimarika sanoi…
Suosittelen! helppo, nopea ja maukas! Ja täytteen määrää voi halutessaan lisätäkin, jos haluaa, mutta ei todellakaan tarvitse. Mansikkapiirakassa oli enemmän marjoja, kuin ohjeessa.