Matkalla tyydytykseen


TÄYDELLINEN VAI TYYTYVÄINEN

Piintyneen täydellisyyden tavoittelijan saattaa olla vaikea oppia uskomaan, ettei elämäniloon ja onneen tarvita täydellisyyttä. Jos kuulut siihen joukkoon, tee pieni koe.

Kirjoita luettelo asioista joita elämässäsi puuhaat. Ota mukaan monenlaisia tehtäviä - lehtien haravointi, tietokoneen käyttö, raporttien laatiminen, ruoan laitto, rakennustyöt, puheen pitäminen, kuorolaulu, mitä nyt ikinä teetkin.


Merkitse jokaisen kohdalle paljonko tyydytystä siitä saat prosentteina yhdestä sataan. Arvioi sitten samalla asteikolla miten täydellisesti kunkin tehtävistä osaat.

Tulos luultavasti osoittaa havainnollisesti, että tyydytyksellä ja täydellisyydellä on kovin vähän tekemistä toistensa kanssa
. -Positiivarit-

Tuossa edellä kirjoitetussa voi olla perääkin. Emmehän me kaikkea voi osata emmekä kaikessa olla hyviä ja silti se voi tuottaa mielihyvää, pelkästään jo se, että yrittää, alkaa tekemään, opettelee uutta. Ja onhan toki niitäkin puuhia, joista emme niin välitä, mutta tehtyä sen, olo on hyvä ja ajattelemme, että kannattipa tehdä pois tuokin asia. Mieleeni tulee vaikkapa lenkille lähtö. niin kurjaa kuin se voikin olla lähtöhetkellä, takaisin tullessa on voittaja fiilis!



"Minun elämänfilosofiani on yksinkertainen:

Täytä tyhjä. Tyhjennä täysinäinen.
Ja raavi sieltä mistä kutittaa.




-Alice Longwort"



Posti toi tänään ne ihanat suihkugeelit ja saippuat. Iso oli pussukka, jonka sisältä löytyi 2 pumppukäsisaippuaa ja 2 suihkugeeliä. Ihana palkinto, mutta yhdestä suihkugeelistä oli korkki rikkoutunut pussissa ja sisältöä oli valunut jokaiseen purnukkaan. Onneksi vain sen verran, että pesemällä selvisin niistä ja jäi lähes täysi pullo itsellekin.



Viltsu

Kommentit