Derwent Watercolour pens


Tänään voisinkin esitellä ihanan joululahjaksi saamani kynäsetin ja sen käytön. Eli Derwent Watercolour pens:it, vesiväri-puukynät. 

Näistä kynistä haaveilin aika kauankin, ja tietämättömyydessäni menin ostamaan eräästä paikallisesta paperikaupasta vesivärikynät jo pari-kolme vuotta sitten. Ajattelin niiden olevan suoranainen löytö, sillä hintaa vesivärikynille oli vain joyain 7 euron pintaan. Olihan se pettymys, kun en osannutkaan niillä tehdä samanlaista jälkeä, mitä opetusvideoissa. Mietin, etten enää ikinä väritä leimakuvia vesivärikynillä. 

Minä onneksi uskallan sanoa olleeni väärässä ja uskallan muuttaa mieltäni. Niinpä erään tuttavan luona nähtyäni Derwentin vesivärikyniä halusin testata nekin. Onhan kuitenkin hinta tyystin eri luokkaa. Ja hupsista! Ei se minussa se vika ollutkaan vaan halppis-kynissä! 


En kerennyt edes joulupukille kirjoittaa, toiveistani näitä kohtaan. Toivoin kuitenkin, että joku päivä voisin ostaa 12 tai 24 kynää. Mutta kun avasin ison paketin ja löysin nämä 36 Derwentiä, olin haltioissani! Ja tottakai olen yhä!


Jotta sinäkin pääset jyvälle, mitä näillä tehdään ja miten puuväri voi olla vesiväri vai mitä tämä tarkoittaa, tein tutoriaalin. Sen verran puolustelen omaa lopputulostani, etten ollut koskaan aikaisemmin kokonaista kuvaa värittänyt. Vain testannut kyniä!


Ensin väritin leimakuvan (vedenkestävä muste leimatessa, kuva tukevammalla kartongilla, ettei paperi repeile liikaa vedestä) taustan eri sävyillä. Ei mitään nippeliväritystä, vaan nopea väritys. 


Sitten kävin siveltimellä ja vedellä värityksen läpi. 


Väreistä tulee vedellä ja siveltimellä kauniita.
Kuten huomaat, hieman leviää väri tuon miehenkin vaatteisiin, mutta halutessasi voit tottakai olla varovaisempi ja väritellä hieman kauempaa ja pikkuhiljaa edetä kohti kuvaa. tässä vaiheessa voit myös katsoa, tarvitseeko johonkin lisätä väriä tai sävyjä. Minusta tuo on kiva, että on eri sävyillä tehty maa ja taivas. 


Sama homma vaatteille. Ensin värikynillä, sitten vedellä ja pensselillä. Laitoin oranssia housuihin ja saumoihin hieman tummempaa oranssia. 


Jatkoin värittelyä ja vesi-sivellystä eteenpäinkin. Korostin joitakin ääriviivoja vielä märkänä olevalle paperille mustalla Derwentillä. Muitakin yksityiskohtia samalla. Esimerkiksi horisontti punertavaksi. 



Tässä nyt hieman kartonki kärsi ja siksi taivaassa on läiskä. Liian märkää touhua harjoittelijalta. Toisaalta, voihan se olla, että mies lähti sadekamppeissa kalalle sateen loppupuolella. ;)
Periaate varmasti tuli selväksi.

Eikös olekin ihanat puuvärit. ;) 

Kommentit

RaijaAnnikki sanoi…
Jeps. Hieno tuli. Paperin voi tietysti kiinnittää teipilla alustaan tai antaa olla lehtiössä.Niin ei käpristy. En ole oikein tuota systeemiä tajunnut ja olen pensselillä ottanut väriä kynistä.Kää...Muuten kyllä maalaillut "nappi" vesiväreillä.Kiitos.
Tosi kivat kynät. En ollut moisista kuullutkaan ennen.
Wau miten upeaa jälkeä.
Ihanaa viikonloppua.
Apris sanoi…
Upea lopputulos. Itse tykkään laveerata nämä värit öljyllä, veden kanssa laveeratessa minulla tahtoo jäädä rajoja yms. suttuja. Mukavaa viikonloppua.
Apris, onpa kiva kuulla tuokin idea! Kuten kerroin, minulle uusi asia vielä, joten öljyä en ole edes tajunnut kokeilla. Sitäpä seuraavaksi. :)