Tahdotko?

TAHDON, Kunhan et loukkaa ketään toista, toisen yksityisyyttä tai ihmisarvoa. Et satuta elävää luontokappaletta, loukkaa tai tee mitään pahaa toiselle, tai vasten toisen tahtoa. Et ihmiselle, eläimelle tai luonnolle. 

TAHDON on kampanja tasavertaista avioliittolakia kohtaan. Aiheesta lisää "TÄÄLLÄ".

Jos mielestäsi jokaisen aikuisen ihmisen oikeus on valita, haluaako mennä naimisiin,

TEE NÄIN:

1. Klikkaa itsesi "tälle sivulle".

2. Lataa haluamasi kuva tietokoneeltasi tekstin taustalle ja tallenna kuva.

3. Vaihda kuva profiilikuvaksesi esimerkiksi Facebookiin, Instagramiin tms tai liitä blogiisi niin, että toisetkin sen näkevät. Tahdon antaa toisten olla sellaisia kuin ovat. Ei minua haittaa, jos pukeudut pinkkiin tai kokomustaan. 
Tahdon arvostaa valintojasi ja toiveitasi, unelmiasi ja kannustaa sinua eteenpäin. Olivatpa ne sitten samoja tai erilaisia, kuin omani. 
Tahdon kunnioittaa toisia ihmisiä. 
Tahdon ymmärtää, enkä lytätä nurin itselleni tuntematonta. 
Tahdon ottaa asioista selvää. 
Tahdon kunnioittaa toisen arvoja, elämää ja periaatteita. Ei omani ole ainoa oikea tapa elää. 


Tahdon kunnioittaa toisen piirteitä ja synnyinlahjoja. Minäkin olen erilainen toisiin verraten.
Tahdon oppia toisilta erilaisuudesta ja tahdon hyväksyä erilaisuutta. 
Tahdon olla se, joka EI väitä ihmisten voivan muuttaa itse kaikkea ja että mukamas elämä olisi pelkkää valintaa kaikessa. 


Tahdon antaa jokaiselle oikeuden rakkauteen. 
Tahdon ajatella niin, että rakkaus on parempi kuin rakkaudettomuus. 
Tahdon uskoa siihen, että jokaisen itsensä valitsema, tasavertainen, kahden aikuisen ihmisen välinen parisuhde on parempi kuin kulissiliitto tai toisten määräämä suhde. 


Tahdon elää ihan tavallista elämää, turvallista elämää. En pelätä väkivaltaa, syrjintää tai vihaa ja vainoa. 
Tahdon oikeuden jokaiselle pyrkiä haluamaansa koulutukseen ja ammattiin ja tasavertaisen valintakriteerin niihin. Homous ei ole este opettajan virkaan tai Jääkiekkoilijaksi! 
Tahdon, että jokainen homoseksuaali saisi kulkea vapaasti pää pystyssä kaupungilla ja heitä ei kohdeltaisi huonosti. Ei syrjien, solvaten, vainoten, uhmaten, uhoten,...  

Ajattele, että joutuisit kulkemaan naamari päälläsi kaikkialla. Esittämään jotain ihan muuta koko elämäsi ajan, kuin mitä oikeasti olet. Että vain yksin ollessasi voisit olla oma itsesi. Miltä se tuntuisi?

Monelle homo-väestöön kuuluvalle se on tuttu tunne tavalla tai toisella. Olemme joutuneet peittelemään suuntautumistamme, jotta voisimme elää yhteiskunnassa. Työpaikalla. Kotona. 
Salaamaan todelliset kasvomme, jotta saisimme asunnon, työpaikan, opiskelupaikan,...
Olemme pelänneet kulkea kadulla tai olla yksin ravintolassa.  
Olemme saaneet osaksemme ivaa, että eikö vastakkainen sukupuoli kelpuuta meitä?! Tai etkö ole kokenut tyydyttävää seksiä. 
vihaa ja syrjintää tai meitä on syytetty sairaiksi, perverseiksi, huonoiksi vanhemmiksi, pelottaviksi möröiksi... 
Homoväestölle naamarin pito on arkipäivää! 
Hyvin moni pysyy kulississaan, jotta saisi olla rauhassa. Kulississa, josta puuttuu rakkaus ja minuus. 
Jos jokaiselle homolle, lesbolle tms laitettaisiin naamari päähän, yllättyisit! Myös sinun lähelläsi olisi naamari-päällä oleva ihminen! 

Tahdon uskoa oikeudenmukaisuuteen. 
Tahdon uskoa, että ihmisoikeus toteutuu. 
Tahdon syödä rinkelini ja juoda kahvini rauhassa kahvilassa. Ilman, että minua tuijotetaan, kuin spitaalista. 

Netissä oli mainio kirjoitus. Tässä otteita siitä: 
"Siskoni sanoo aina, että minä vain luulen olevani lesbo ja että se johtuu siitä, että en vain ole tavannut vielä oikeaa miestä." kertoo neuvoa pyytävä tyttö nettisivulla. Hän kysyykin kirjoituksessaan, miten saisi siskonsa ymmärtämään, että kyseessä ei ole oma valinta tai pelkkä "vaihe" vaan että hän todella on lesbo. Vastaus hänen kysymykseensä on vallan mainio! Tästä tuli lempparini tulevaisuuden varalle. ;)
"Kysy häneltä, onko hän seksuaalisesti kiinnostunut laamoista. Kun hän sanoo ei, sano, että hän ei varmasti vain ole vielä tavannut sitä oikeaa laamaa. Sano myös, että oikea laama ihan varmasti vain odottaa tuolla jossain.
Sitten voit alkaa pommittaa häntä laama-kuvilla ja viesteillä ja muistuttaa häntä, ettei kannata olla niin idioottimaisen kapeakatseinen."
Alkuperäisen kirjoituksen kuvakaappauksen voit nähdä "TÄÄLTÄ".

 Jos käyttäisimme aikamme hyvän tekemiseen, emmekä toisten arvostelemiseen, saisimme yhdessä paljon hyvää aikaan. Jos edes yksi ihminen selviytyisi uskon nimissä tehdystä kansanmurhasta, sairaudesta tms tai yksi ihminen saa olla rauhassa kiusaajilta, se kaikki vaivannäköni olisi sen arvoista! 
Sen yhden ihmisen KOKO ELÄMÄ on PELASTETTU!  
Sinä voit pelastaa sen toisen ihmisen...

Ihan jokaisen lapsen perusoikeuksiin pitäisi kuulua lapsuus, leikit, haaveet ja unelmat, huolettomuus, turvallisuus, rakastavat vanhemmat, koulunkäyntimahdollisuus, terveys, ...
Ihan kaikilla lapsilla ne eivät ole normaalia asioita, perusoikeuksia. Vaikka kuinka ovat heterovanhempien lapsia! 
Kun katsomme tälläkin hetkellä uutisotsikoita, mietin, ettei heteroperheilläkään kaikki ole niin auvoista. Missä siis menee lasten parhaan raja?! 

Lapset ovat suvaitsevia, kunnes aikuiset mustaavat heidän mielensä omilla vakaumuksillaan. Olen aivan varma, että kuka tahansa lapsi eläisi mielummin rakastavassa, turvallisessa ja hyvässä perheessä, kuin väkivaltaisessa, riitaisassa tai muuten lapsen kasvua ja kehitystä vaarantavassa ympäristössä. Tai jossa he tulevat murhatuiksi, tai eivät pääse edes haudan lepoon... 

Onneksi on olemassa myös ihania, hyviä vanhempia. Vanhempia! ISIÄ TAI  ÄITEJÄ. MOLEMPIA, YHTÄ, KAHTA. KAHTA YHDESSÄ. 

Vaikka elämässämme onkin paljon sellaisia asioita, joissa voimme tehdä valintoja, ei kaikkea voi valita.  Homous on yksi tällaisista asioista. Vaikka homoutta tai heteroutta ei voikkaan itse valita, voimme valita rakkauden ja rakkaudettomuuden välillä. Voimme valita, elämmekö kulissiliitossa vai elämmekö rakkaus-liitossa. Voimme valita, arvostammeko tasavertaista avioliittolakia, vai emme. 
Se ei sinusta tee homoa, jos hyväksyt tasavertaisen avioliittolain! Se ei sinusta tee homoa, jos joku toinen on homo. 
Sinä voit olla mitä mieltä tahansa homoudesta, vaikka hyväksyisitkin homot ihmisinä, tasavertaisina ihmisinä sinun kanssasi. Ei sinua kukaan ole eheyttämässä homouteen, ei käännyttämässä ajatuksiasi. Riittää, kunhan ymmärtäisit, ettemme kaikki ole samanlaisia ja silti jokaisella on oikeus rakastaa ja mennä naimisiin. Kahden aikuisen ihmisen välinen rakkaus ei voi olla väärin. 
ÄLÄ HÄPEÄ SITÄ MITÄ OLET! ÄLÄ PAKOTA HOMOJA TAI LESBOJAKAAN HÄPEÄMÄÄN SITÄ MITÄ HE OVAT! 
Olen ylpeä itsestäni, lesboudestani sekä vaimostani! Mekin olemme rekisteröineet automme, mutta täytyykö meidän maksaa toisistammekin koiraveroa!?
Lopuksi vielä otteita ihmisoikeusjulistuksesta: 

"Jokainen on oikeutettu kaikkiin tässä julistuksessa esitettyihin oikeuksiin ja vapauksiin ilman minkäänlaista rotuun, väriin, sukupuoleen, kieleen, uskontoon, poliittiseen tai muuhun mielipiteeseen, kansalliseen tai yhteiskunnalliseen alkuperään, omaisuuteen, syntyperään tai muuhun tekijään perustuvaa erotusta.
Mitään erotusta ei myöskään pidä tehdä sen maan tai alueen valtiollisen, hallinnollisen tai kansainvälisen aseman perusteella, johon henkilö kuuluu, olipa tämä alue itsenäinen, huoltohallinnossa, itsehallintoa vailla tai täysivaltaisuudeltaan minkä tahansa muun rajoituksen alainen."

 "Kullakin yksilöllä on oikeus elämään, vapauteen ja henkilökohtaiseen turvallisuuteen."

"Ketään ei saa kiduttaa eikä kohdella tai rangaista julmasti, epäinhimillisesti tai alentavasti."

"Älköön mielivaltaisesti puututtako kenenkään yksityiselämään, perheeseen, kotiin tai kirjeenvaihtoon älköönkä loukattako kenenkään kunniaa ja mainetta. Jokaisella on oikeus lain suojaan sellaista puuttumista tai loukkausta vastaan."

"Täysi-ikäisillä miehillä ja naisilla on oikeus solmia avioliitto ja perustaa perhe ilman minkäänlaisia rodusta, kansalaisuudesta tai uskonnosta johtuvia rajoituksia. Heillä on yhtäläiset oikeudet avioliittoon, avioliiton aikana ja sen purkamisen jälkeen. 2. Avioliiton solmiminen tapahtukoon vain tulevien aviopuolisoiden vapaasta ja täydestä suostumuksesta. 3. Perhe on yhteiskunnan luonnollinen ja perustava ydinosa ja sillä on oikeus yhteiskunnan ja valtion suojaan."


Kommentit

Tiia Koivusalo sanoi…
Onnea Viltsu tämä oli hieno päivä kaikille. Olen ylpeä Suomesta, Suomi on (vihdoin) suvaitseva maa. <3 Tahdon kuvaa levitinkin eilen Facessa omilla sivuillani. <3

Ihanaa viikonloppua, kilistelkää vaikka teetä siellä murusen kanssa tänä viikonloppuna. :)
Viltsu sanoi…
KIITOS!
Tämä oli jo iso askel kohti suvaitsevampaa ja tasa-arvoisempaa Suomea, mutta ehdotus tasa-vertaisesta avioliittolaista vielä etenee ensi viikolla suureen valiokuntaan. Suuri valiokunta laatii oman mietintönsä lakiehdotuksen muuttamisesta tai hylkäämisestä. Kaikki on siis vielä avoinna. Nyt kuitenkin ollaan jo lähempänä oikeutta, mitä viime viikolla. :)
Tiia Koivusalo sanoi…
Niin tämän perään heti hoksasin, menin niin imuun mukaan. Nyt peukut pystyyn. <3
Tuula sanoi…
Samana päivänä "piilossa" päätettiin lapsilisien leikkauksista. Meni "kivasti" tämän kohun vuoksi ilman uutisointia. Kuitenkin asia, joka varmasti vaikuttaa heteroihin enemmän, kun se että homoseksuaalit saavat toisensa. - noin niinkun elämiseen tarkoitan. Samalla lailla ainakin minä elän, oli homoseksuaalit naimisissa tai avoliitossa :)
Viltsu sanoi…
Tuula, onpa ikävä kuulla. :(
Ja ihan totta, keneltä se on pois, jos joku toinenkin on naimisissa?! Rakkaus kahden aikuisen välillä tuskin on paha asia.