Pekoni-pasta ja mansikkajuoma
Ainekset:
200 g pekonia
1 punasipuli
4 valkosipulinkynttä
2 peproncinoa tai chilirouhetta
5 dl tomaattimurskaa tai tomaattikastiketta
suolaa ja mustapippuria
ripaus sokeria
Lisäksi:pecorinojuustoa
keitettyä bucatinipastaa tai spagettia
Valmistusohjeet:
1. Kuutioi pekoni ja paista se rapeaksi. Siirrä sivuun odottamaan.
2. Pyyhkäise pannu puhtaaksi. Kuullota hienonnettua sipulia voissa heti.
Lisää valkosipuli, peperoncino ja tomaattikastike.
3. Lisää pekoni kastikkeen joukkoon.
Mausta ja anna kiehua noin 15 minuuttia.
4. Keitä pasta.
5. Sekoita kastike pastan joukkoon.
Ripottele annoksen päälle pecorinojuustoa.
juoma pakastemansikoilla
Jälkiruuaksi Mansikkajuoma
huom. voit soveltaa ohjetta hyvinkin vapaasti
Mansikoita pakastimesta noin desi
jäitä 3 palaa
maitoa puoli desiä
maustamatonta jogurttia tehari täyteen
Kaikki mitat ovat oman makusi mukaan muokattavissa! Minun makuuni noilla mitoilla.
Lisää jogurtti.
Sekoita hyvin.
Sekoita hyvin.
Jollet pidä juoman happamuudesta, voit käyttää makeuttamisessa sokeria halutessasi tai korvata osan jogurtista tai maidosta tavallisella mansikkajogurtilla.
Jollei sinulla ole pakastemansikoita, kelpaa tilalle vaikkapa tuoreet mansikat tai mansikkahillo. Hillo antaa myös makeutta!
Käytä enemmän jäitä sitten juomassa.
Vastaavasti mansikoiden tilalle voi laittaa vadelmia, mustikoita, tyrnimarjoja, herukoita...
Tee oman makusi mukaisia variaatioita!
Juoma mansikkahillolla
Kommentit