Siirry pääsisältöön

Muotia, koruja sekä sananlaskuja

Nyt "Inspiksen kaupassa" mm. paperikuvioita kaupan päälle, kun tilaat vähintään 15 eurolla tuotteita.
Ja kun annat koodin: INSPISALE, niin saat tämän päivän aikana (12.11.2014) KAIKISTA kaulakoruista -5€/kpl hinnasta pois!

Sellainen mainospätkä. :)Kaulakorukuva on esimerkkitapaus myynnissä olevista koruista. Kuva ja koru ovat siis jo entuudestaankin esiteltyjä. Ei mikään uusi juttu. Seuraavat kuvat ovat uusia, mutta huonolaatuisia ja pyydänkin anteeksi kuvien usvaisuutta. Kaikki seuraavat kuvat esittelevät omia tulijaisiani häämatkaltamme Turkin Antalyasta. Vaatteita, muotia mahdollisesti, koruja, käyttöesineitä...


Sovitin matkalla vaikka kuinka montaa eri vaatetta. Myyjät olivat vaihtelevasti agressiivisia. Siellä, missä turistit liikkuivat, oli myyjätkin valppaina kaiken aikaa. Siellä huudeltiin jo kaukaa, mistä olemme kotoisin, mitä etsimme, haluammeko tulla heidän kauppaansa katselemaan, olemmeko saksalaisia vai venakkoja... Ja jos emme ostaneet, saattoipa selän takaa kuulua niinkin rasistista tekstiä, kuin "Ne on venäläisiä. Ei niille mikään kelpaa. Ei ne osta mitään!". 

Olisin kenkiä halunnutkin ostaa, mutta jalkani paisuivat palloiksi, joten kenkiä en saanut hankituksi. Yhdet sandaalit ostin tarjouksesta. Ne ovat tosi kivat ensi kesäksi. 

Tuo yläkuvan valkoinen pusero on tosi iso minulle. Se suorastaan roikkuu päälläni. silti se on sen mallinen, että rakastuin siihen! Siis ei se haittaa, että roikkuu. Näyttää hyvin rennolta, kivalta ja kesäiseltä isonakin. "Onpahan kasvuvaraa". :D :D :D Jäätelökioskit, täältä tullaan! 

Se, mikä minua häiritsi eniten kauppiaissa, oli flirttailu kaupantekoa varten. Eli alettiin iskeä silmää, yrittää jopa suudella! Ja ihan vain siksi, että tulisin ostamaan heiltä tuotteita! "You, sexy lady". Yhä kaikuu korvissani. Ja yksi hyvin hyvin ronski tapaus oli, kun jo reilusti 50 ylittänyt mies, jonka vaimo oli samassa huoneessa, kysyi lapseni ikää. Olinhan ostamassa lapselleni vaatteita. Kun kerroin, että lapseni on 19 vuotias, tämä mies alkoi inttää vastaan. "Eihän näin nuorekkaalla naisella voi olla aikuista lasta". Hän laski päässään, että minun on oltava noin 40 vuotias. "EI VOI OLLA TOTTA!".
sitten alkoi se silmillä vartaloani syöminen. etenkin rinnat tuntuivat kiinnostavan häntä ja katse söi ja söi. "You so sexy". Ja vaimo lajitteli tuotteita hyllyyn...
Se kauppa sai jäädä. 
Toisesta kaupasta ostin ihanan punaisen kaftaanini. Lempparini. Pojalle ostettiin tulijaisia myös toisaalta. Osan saa joululahjana vasta. ;)


Hyvän silmät ovat Turkissa yleisiä ja ne karkoittavat pahan silmän, eli juorut, kateuden, panettelijat, katkeruudet... Kaiken pahan, mitä ulkoa päin kotiin tai kauppaan tai itseään kohtaan olisikaan tulossa. Näitä pahan silmää karkoittavia hyvän silmiä saimme miniversiona lahjaksi ostoksien yhteydessä muutamasta paikasta, mutta avaimenperiä, seinäkoristeita ja magneettisilmiä ostimme ihan rahalla. Onhan niissä nyt kokoeroakin noihin pikkuisiin mini-hakaneuloissa roikkuviin.
Jos jotain, niin taikausko jäi Turkista mukaamme. Siis nimenomaan tämän hyvän silmän uskominen. 


Ostimme Murusen kanssa toinen toisillemmekin lahjat matkalta. Minä sain kaulakorun, Murunen sormuksen. Lisäksi tarvitsin kännykälle kaulassa roikkuvan kotelon, joten kaunis pussukka lähti mukaani basaarista.

Hinnathan ovat Turkissa paljon alle Suomen hintojen. Esimerkiksi iso nahkalaukku, josta Suomessa maksaisimme noin 60 euroa, maksoi Turkissa noin 10 euroa.
Myös ruoka oli edullista. Mehän emme syöneet hotellilla kuin aamupalan, sillä emme tahtoneet mitään all inclusivea siihen matkaan. Olisihan sekin ollut mahdollista, mutta ei se ole meidän juttumme. Tuoremehu, joka puristettiin tuoreista hedelmistä siinä meidän läsnäollessa, maksoi euron per lasi , appelsiinimehua. Granaattiomena-kiwi-appelsiini maksoi noin 2 euroa ja oli puoli litraa!

Kyllähän se olisi meidän unelma asua Turkissa ja nimenomaan Antalyassa talvet. Tai edes kuukausi vuodesta tai 2 viikon lomareissu. Ihan sama, kunhan pääsisimme takaisin! Se pöly, hiekka, alkeellisuus, elämän värikkyys, rentous, vapaus, siisteys, stressittömyys, lämpö, ystävällisyys, vieraanvaraisuus,... Kaikki se vetosi meihin. 

Miinuksena ne työtään tekevät turisteja härppivät myyjät sekä ajatus; "käsi kättä pesee".
Kun pesee toisen käden toisella kädellä, molemmat tulevat puhtaiksi. Jos peset kaksin käsin kaverin kädet, kysymyksessä on selvä kumpikin voittaa-tilanne. 
Eli sanaton tai sanallinen sopimus vaikkapa nyt asiakkaiden saattamisesta kaverin putiikkiin toimii keinolla millä hyvänsä, lähestulkoon. Väritetään asioita, jotta asiakas ihastuisi ja menisi kaverin kauppaan. Ihan sama, onko asiaks tyytyväinen, kunhan rahat ovat kourassa! 
Eli Turkissa on aina itse otettava selvää asioista ja oltava valppaana ja pidettävä puolensa, eikä sinisilmäisenä luotettava mitä sanotaan. Oppia kantapään kautta. 


Myös sinulle on Suomessa ihanuuksia tarjolla. Tässä Linkki tarjouksiin: "Zalando alennuskoodi"

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Super SaltBalans testissä

5. kesäkuuta 2013

Luin Pirkka-lehdestä mainosta, jossa kerrottiin yhden pillerin auttavan turvotukseen, silmäpusseihin, laihdutukseen, selluliittiin, magnesiumin puutteesta johtuviin kramppeihin tai suonenvetoon, runsaan hikoilun aiheuttamaan mineraalikatoon sekä hillitsemään suolan käytön haittoja. Itse kiinnitin huomiota erityisesti turvotukseen, silmäpusseihin ja kramppeihin. Lisäksi kesäkuumalla hikoilu sekä tietenkin selluliittiäkin löytyy, joten ne myös lisäpotkuna tuossa purkissa. 
En ole mitään laihdutuspillereitä edes halunnut kokeilla, koska niissä yleensä on jokin yhtenevä pointti: Ota tämä pilleri, juo vettä ja liiku paljon ja laihdut 5 kiloa vähintäänkin! Haloo! Ilman sitä pilleriäkin laihtuisi niillä ohjeilla! Mutta tällainen oireita lievittävä pilleri voisi ollakin kokeilun arvoinen. Toimiiko vai ei, sen tietää vain kokeilemalla. Mainos kun ei väittänyt mitään ihmeitä eikä pyytänyt tekemään suolan vähentämisiä tai muitakaan temppuja, jolloin tietenkin se auttaisi itsess…

Exfoliating Socks Lavender Kuorivat sukat käyttökokemukset

Kotimainen kosmetiikan verkkokauppa, Sunrise Cosmetics, joka tunnetaan muovituotteita valmistavana ja kosmetiikkaa maahantuovana yrityksenä, lähti mukaan jalkahoitoni toteuttamiseen Iroha naturen kuorivilla sukilla. 
Syy siihen, miksi tarvitsin apua, oli se, että kaikista voiteista ja raspaamisista, liuottamisista ja muistakin kotikonsteista huolimatta sairauksieni yhteissumma aiheuttaa jalkapohjieni kuivumista, hilseilyä ja paksuuntumista. Muutaman kerran kuukaudessa jopa repeilivät verille saakka. Luulin jo, ettei muuta apukeinoa olekaan, kuin voidella hoitavilla, paksuilla voiteilla usean kerran päivässä. Parhaillaan/pahimmillaan olinkin paksu kerron voidetta jalkapohjissa ja muovipussit päälle. Sillä konstilla ei kuitenkaan kävelä liukastelematta ja muutenkin pussi rullautuu helposti varpaisiin, jos esim. jalat liikkuvat mattoa/sänkyä vasten. Mitä hävittävää minulla siis oli siinä, että kokeilisin vielä yhtä uutta juttua, eli kuorivia sukkia.
Sunrise Cosmeticsin verkkokaupasta lö…

Kahvin ja mandariinin yhteinen liitto

Kahvi on yksi koukuttavimmista nautintoaineistamme, joita käytämme sen enempiä miettimättä, koukuttaako se vai ei. Kuitenkin niinä aamuina, kun heräämme aamupalalle, ja huomaamme kahvin loppuneen kaapista, koukutuksen vieroitusoireet huomataan hetkessä. Kahvia on vain saatava!

Kahvin keksijöinä pidetään arabeja, jotka valmistivat kahvia luultavasti jo 1200-luvun tienoilla Jemenissä. Eurooppaan kahvi tuli 1600-luvulla ja maailman suurin kahvintuottajamaa on Brasilia, joka tuottaa noin 1/3 maailman kahvista. Me suomalaiset olemme  maailman ahkerimpia kahvinjuojia asukasta kohti, sillä suomalainen kuluttaa paahdettua kahvia keskimäärin 10 kiloa vuodessa. Minusta se on hassua, sillä itselleni kahvi tuo ensisijaisesti mieleen ennemminkin turkkilaisen kahvin tai jonkin kahvintuottajamaan, kuin Suomen. Olenko siis liian lähellä...?!


Toinen herkku, joka ainakin minulle maistuu erittäin hyvin, on mandariini. Ihanan mehukas, hedelmäinen ja raikas hedelmä, joka saa auringon paistamaan sisältämme…