Siirry pääsisältöön

Puhutaan teestä, osa 10 Lopetetaanko jo?


Vieläkö jaksatte kuunnella, tai oikeastaan lukea teestä? 
Teenkö lisää tee-postauksia vai joko riittää? 

Tämä ainakin. Yleisö päättää! 

Ajatellaan ihana rauhallinen hetki teekupposen ja omenapiirakan jätskillä parissa. Siihen vaikka uusin lempparilehti seuraksi tai paras ystäväsi pitkän tauon jälkeen. Tätä ihanaa hetkeäsi varten olet päättänyt tehdä teetilauksen, jotta varmistat makuelämysten täydellisen sopusoinnun. 

 

Kaikki kaupat kaukana tai jo kiinni. Ehkei siellä omassa lähikaupassa edes ole haluamiasi makuja. Minusta ruokakauppojen pussiteet ovat ihan hyviä, mutta erikoishetkiin haluan teekauppojen ihanuuksia. Laatua! sitä, että makuun ja laatuun, kokonaisuuteen tuoksujenkin suhteen on panostettu. silloin valintani on teekaupat. Meillä täällä, missä olenkaan, ei ole ihan oven takana teekauppoja, joten mieluiten tilaan teeni netistä. Toimii, kunhan tietää, mistä tilaa ja mitä tilaa.

Siispä kuvitellaan, että tekisin tilauksen, jossa olisi jotain tälle rentoutushetkelle.
 Valkoista teetä... Eikun vihreää. Mustaa sen olla pitää päivällä, eikun matea. Voi ei. Makuvaihtoehtojakin on kymmeniä kaikista! Mitä teen?! No tietenkin tilaan laajemman setin, eli teetarakan, josta riittää pitkäksi aikaa iloa ja valinnanvaraa!

Parhaimmillaanhan teetarakka näyttää tuolta upealta kokoelmalta erikoisteetä. Pienet purkit täynnä! On mistä ottaa! Ihana odotus. Sain kuin sainkin ostoskoriin sen toiseksi viimeisen teetarakan! Ei olleet vielä loppuunmyyty. Ja alan raivaamaan tilaa sille paketille. Olen jo niin täpinöissäni tulevasta!

Paketti saapuu aikanaan, nopeastikin. Jippii! Lähden hakemaan sitä postista.
Palaan kotiin ja alan avaamaan pakettia. Mutta ihmettelen, miksi se kolisee niin kummasti?


Saan paketin auki ja minua odottaa järkyttävä näky! Teetarakka makaa laatikossa ja purkit auki ja tottakai ylösalaisin ja sekaisin.
Vain pari purkkia on kiinni visusti ja siis turvassa. 
Parahdan! enhän minä nyt voi tuollaista teesotkua käyttää! Tiedä missä se laatikko on pyörinyt ja milloin purkit auenneet! Voi olla vaikka mitä pölyä sisällä! Sitäpaitsi aika epätodennäköistä, että kaikkien erilaisten makuteiden sekoitus edes olisi juotavan makuista! Keräilen purkit yksitellen pois laatikosta ja kyyneleet alkavat valua poskilleni. Olen menettänyt koko paketin sisällön! Purkit olivat paketoitu tarakkaan kiinni, eikä erikseen yksitellen turvallisesti paketoiden. 


Murunen saa päähänsä, että onhan siinä nyt jokin takuu ja palautetaan tuote ja vaihdetaan tai ainakin saan ne teet jos ei koko tarakkaa. siispä kuivaan kyyneleeni ja otan yhteyttä firmaan, josta tämän tilasin. Vastaus oli karu: emme voi toimittaa kyseisiä teemakuja erikseen, emmekä voi vaihtaa teetarakkaa. Lisäksi minun olisi pitänyt ymmärtää tilata erikseen SÄRKYVÄ LISÄ! Eli maksaa 7 euroa postimaksujen lisäksi siitä, että pakkaavat purkit erilleen pakettiin, eikä tarakassa kiinni.


Lohdutukseksi sain seuraavien päivien aikana muutaman näytepakkauksen eri teemakuja. Ei samoja, mitä tarakassa olisi ollut, mutta Jotain kuitenkin. Keitän niistä teen rentouttavalle teehetkelleni.

Tulevaisuudessa tiedän, ettei mitään pidä tilata ilman särkyvää lisää, ellei ole täysin varma, ettei paketissa ole irtoavia osia!

Ehkä pettymystäni helpotti se, ettei itse teetarakka ollut rikki. Lisäksi sain osan teestä muuta kautta hankituksi ja aion tuunata purkit niin, että niissä lukee niitä makuja, mitä saan varmasti hankittua irtopaketteina. Purkit ja tarakka on nyt puhtaat. 


Kyllä, olen keittänyt jo teetä niistä teetarakan makuisista teistä, mitä muuten sain hankituksi. 
Tykkään! Maistuu se kahvikupistakin. 

Kokemukseni oli yksi huono kokemus hyvien kokemusten joukosta. Olen yhä sitä mieltä, että Netin kautta SAA Laadukasta teetä!

Minun suosikkini on Mandragora, mutta sillä ei ole mitään tekemistä tämän postauksen kanssa!

Kommentit

KUUKAUDEN TOP 3

Aurinko ja HeyDay Sunbeam

Aurinko on tähti, jota Maa kiertää. Aurinko syntyi vajaa 5 miljardia vuotta sitten. Auringonvalo on Suomessa kesällä merkittävin D-vitamiinin lähde ja lisäksi auringonvalo vaikuttaa pimeähormoni melatoniinin eritykseen, joka on suurimmillaan öisin ja talvisin. Melatoniinilla on unettava vaikutus, joten auringonvalon puute päiväsaikaan voi aiheuttaa väsymystä ja häiritä uni-valverytmiä. Luonnollisen valon puute voi myös aiheuttaa kaamosmasennusta. Noin vajaan 5 miljardin vuoden kuluttua auringon energia ehtyy ja aurinko katoaa kokonaan pois. Mutta mitä tehdä, jos meidän oma energia meinaa ehtyä pimeänä kautena eikä auringon energiasta ole tietoakaan?! 

Joku vastannee lähtevänsä etelään aurinkoon, jollekin energiaa tulee kirkasvalolla ja joku ottaa D-vitskut purkista. Kaikki ihan oikein! On myös huolehdittava siitä, että nautimme terveellisiä aterioita ja hellimme ja huolehdimme omasta hyvinvoinnistamme. Hemmottelua, nautintoa, iloa, hymy päivässä ja mitä ikinä keksitkään piristääksesi…

Joulukortti kääreestä kierrättäen

Kun kierrätys on sydämen asia, löytää mitä merkillisimmätkin asiat tiensä askarteluun mukaan. Tällä kertaa pysytään kuitenkin ihan perus kierrätyksessä ja sujautetaan suklaalevyn kääreestä pala korttiin. Lisäksi leimattua, leikattua, teipattua ja yhteen liimattua.Tämä kortti on tilaustyönä tehty. 

VUODEN 2016 PARAS LUONNONKOSMETIIKKA TUOTE ja ELÄINKOKEET

Paljon puhututtanut eläinkokeiden käyttäminen kosmetiikkateollisuudessa on ollut minulla mielen päällä taas jonkun aikaa. EU:ssa astui voimaan kosmetiikan ja hygieniatuotteiden koe-eläinkielto 3 vuotta sitten. Sitä ennen voimaan astunut direktiivi kielsi kosmetiikka- ja hygieniatuotteiden testaamisen eläimillä vuodesta 2009 alkaen. Kielto koski myös raaka-aineita ja esti EU:n ulkopuolella (esim. Kiina) eläinkokein testattujen kosmetiikkatuotteiden maahantuonnin EU:n alueelle.

Hyppäävällä pupulla merkitty tuote ei saa olla myynnissä Kiinassa, missä eläinkokeet ovat pakollisia kosmetiikalle (uudistuneen lakipykälän mukaan heinäkuusta 2014 alkaen shampoita ja hajuvesiä ei enää testata eläimillä.). Kosmetiikkateollisuuden tekemät eläinkokeet eivät ole ainoastaan eettisesti tuomittavia, vaan myös tarpeettomia ja kyseenalaisia. Eläintestit voidaankin korvata eläinkokeettomilla menetelmillä, jotka ovat usein eläinkokeita luotettavampia ja edullisempia.

Jos kiinnostuit aiheesta, löydät Animal…