Siirry pääsisältöön

sokeri ei lihota. Määrä lihottaa


Vaikka kuinka yrität syödä terveellisesti ja ravitsevaa ruokaa ja noudattaa ruokaympyrää, on joskus hyvä antaa palaa ja nauttia jotakin ihan kaikkea muuta, kuin pottua ja soossia kasvispedillä! 
Minun oma ruokatottumukseni on siis ihan terveellinen ja käytän paljon salaatteja, kasviksia, vihanneksia, hedelmiä... Syön mieluiten ruokia, mitkä voin itse valmistaa, itse maustaa. En halua liikaa rasvaa tai suolaa, mutta niitäkin ruokavaliossa on oltava. 

Olen kertonut monille siitä, että laihdun vaikka syönkin kaikkea. Olen kertonut senkin, että syy laihtumiseeni on ihan ymmärrettävä: Kilpirauhasarvot kohdallaan ja alkanut aineenvaihdunta toimia. Lisäksi käytän turvotusta vähentävää Super saltbalanseja, mikä auttaa! Syön kohtuudella, en ahmien enkä ähkyyn asti. Kulutan syömäni määrän. Se on hyvin oleellinen asia, että en ole kieltänyt itseltäni mitään! voin siis kyläillessäni ottaa pullapalan tai kotonakin kahvin kanssa vaikkapa keksin tai jätskiä. voin syödä hampurilaisen tai pizzaa. Voin syödä karkkeja, sipsejä, kakkuja... Ihan mitä vastaani tulee. On vaan yksi asia, mikä on muistettava: KOHTUUS!
 Aina se sama sana! 

Jos minä söisin suklaalevyn ja pussillisen sipsejä päivässä, voisin katsoa itseäni peiliin ja miettiä, miksi lihon. voinko silloin syyttää aineenvaihduntaa tai lääkitystä tai mitään muutakaan?! EN! Nyt kun vihdoin ja viimein kroppani on alkanut toimia oikein ja kuluttaa syömiseni, teen parhaani sen eteen, että en tunge suuhuni joka päivä kaikkea ja paljon. Minulle kohtuus on vaikkapa suklaalevystä ottaa 2 palaa suklaata ja sipsipussista pieni kourallinen sipsejä. Siinä olisi minun annokseni päivälle. Sen voisin kuluttaa pois tällä fysiikalla, mikä minun tilanteessani on. 

Kerroin näistä asioista siis muillekin ja tuumasin, että sokeria saan syödä ja syön! Tämä on mun oma tapani pitää huolta itsestäni. Hemmotella itseäni samalla. Ei se voi olla väärin. Syödä normaalisti, normaalia ravintoa. Terve järki pitää olla mukana. Minä en laihuta varsinaisesti, vaikka painoni nyt tippuukin. Jos laihduttaisin, silti käyttäisin monipuolista ravintoa. Ei se sokeri lihota, vaan se määrä! 

No, tässä yhtenä päivänä teimme hampurilaisaterian ja kevyempi se tämä ateria on, kuin ostaa valmiina. Ilman rasvaa grillattu/paistettu kaikki! Tarpeellinen rasva oli jo valmiina tuotteiden massassa. ;)

Juusto-kinkku-hampurilainen, "miniranskalaiset", pepsi max(2dl) ja omppupiirakka. Arvaatkos, paljonko maksoi tuo annos yhdelle? 

1,15€! Sisältäen siis ruuan, juoman ja jälkkärin! Ihan sen vuoksi, että tein itse kaiken, mitä voin. 
Ja ei, ei meillä yleensä juoda limppareita edes. Nyt oli poikkeustilanne. 

Tällainen ruokakertomus tänään. 

Vilimarika

p.s. Ajastettu on tämä tarina. ;) Jotkut teistä ovat miettineet, olenko koko ajan koneella. :D Ei, en ole! Ajastelen välillä postauksia, käytän kännykkää kommenteissa jne. Tätä lukiessasi olen todennäköisimmin purkamassa laatikoista tavaroita pois. :)

Kommentit

Tuula sanoi…
Mulle ei sokeri/makea ole ongelma. En ole syönyt karkkia vuosiin, kotona on äärettömän harvoin limua ja senkin juo usein joku muu. Mutta sipsit, ranskaöaisdt, hampparit, pizza... Suola ja rasva ne on mulle se jossa pitäisi ottaa niskasta kii.

KUUKAUDEN TOP 3

Hyvän mielen kortit + ARVONTA + ALEKOODI

Mitä sinä haluat elämältäsi?
Oletko onnellinen ja voitko henkisesti hyvin? 


Hyvän mielen kortit toimivat sekä yksistään että erinomaisesti hyvän mielen vuosi-kirjan kanssa. Hyvän mielen vuosi on inspiroiva tehtäväkirja, joka tarjoaa tehtäviä hyvän mielen taitojen harjoitteluun viikottain vuoden ajan. Korttien avulla voi harjoitella 53:a hyvän mielen taitoa, jotka esitellään Hyvän mielen taidot -kirjassa.

Vuodenkaan jälkeen kortit eivät todellakaan jouda roskiin, sillä näitä kortteja voi käyttää niin kauan, kuin vaan kortit ehjinä pysyvät. Ihan heti eivät piloille mene säilytysrasiassaan ja kevyen lakkapinnan ansiosta.Myös kirja kannattaa säilyttää ja hyödyntää uudestaan aina, kun haluat virkistää muistiasi kirjan aiheissa.


Maaretta Tukiaisen upeat ajatukset ja Krista Keltasen kuvitukset yhdessä luovat ihastuttavat, värikkäät ja isokokoiset hyvän mielen kortit. Kortit koostuvat tunnelmallisesta valokuvasta ja vahvistuslauseesta. Yksi pakka sisältää 53 korttia ja mukana on myös ohjekortt…

Syyskuun ARVONTA

Tässä se nyt on. Syyskuun arvonta. Montaa päivää ei arvonta kerkeä voimassa ollakaan, mutta kivahan se on välillä pitää pikaisempikin arvonta ja saada voittaja selville nopeaan. Palkinto on minun itseni ostama apteekista, joten sponsoreita tässä ei ole. Kerron silti tuotteesta hieman, jotta tiedät, mistä on kyse.
Se, miksi tämän tuotteen halusin palkinnoksi hankkia, johtaa juurensa omista kokemuksistani. Jos itse koen jonkun tuotteen tai asian hyväksi ja minua auttaneeksi, niin tokihan tahdon tarjota sinullekin mahdollisuuden tutustua sellaiseen.


Palkinto on täysikokoinen vaahtoamaton Salutem-hammastahna. Minulla on niin herkkä suu, etten tavallisia tahnoja voi käyttää laisinkaan, joten nämä vaahtoamattomat ovat tulleet tutuiksi. Nyt kun löytyi kotimainen tuote, oli pakko sitä testata ja sitten hommata palkinnoksikin yksi tuubi. Sinä voit siis olla pian se, jolle tämä lähtee!


Salutem-erikoishammastahna ei sisällä mitään ylimääräistä. Ei makuaineita, väriaineita, vaahtoa muosostavaa …

Keskimmäisen kutsu

Kesä on kaunista luontoaikaa, mutta niin on syksykin. Haaveilin kauan kunnollisesta järkkäristä, ja kun se vihdoin mahdollistui reilu vuosi sitten, olen innoissani ollut kuvaamassa luontoa ristiin rastiin. Tänä syksynä pakkasimme makuupussit, ruokatarvikkeet ja kameralaukun matkaan ja lähdimme kuvausmatkalle noin 100 kilometrin päähän järven rannalle, jossa tiesimme oleilevan ja asustelevan majavia, laulujoutsenia, kurkia, ilveksiä ja jopa karhujakin. Unohtamatta muitakaan luonnon asukkeja. Suurempiin petoihin emme törmänneet, onneksi, mutta lintuja ja erilaisia ötököitä senkin edestä tuli meitä vastaanottamaan ja majavathan ne pitivät meitä puuhakkaina patojensa kanssa. Nyt pääset katsomaan kuviani tältä Keskimmäisen kuvausreissulta.


Ihan ensimmäisenä meitä tervehti ovelan näköinen ruskea perhonen. Hyvin oli tuttavallista laatua eikä välittänyt laisinkaan siitä, että autosta purimme tavaramme mökkiin ja kuvasin häntä useammankin kuvan verran. Kyseessä on Pietaryrttisulkanen.


Sillat h…