Siirry pääsisältöön

Lisää 11 asiaa minusta

11 kysymystä, 11 vastausta. 
Ja koska tämä haaste on kiertänyt jo mennen tullen minulle, minulla, sekä minulta, en nyt haasta ketään erikseen. Saat ottaa nämä kysymykset ja vastata niihin jos haluat. Saat keksiä itse 11 kysymystä ja haastaa 11 bloggaajaa, joilla max. 200 lukijaa blogissaan. En pakota, en vaadi. 

Kiitos 5ara tästä haasteesta!

Tässä 5aran kysymykset ja minun vastaukseni:

1. Tykkäätkö shoppailla?
-Tykkään shoppailla, mutten shoppaile, koska ei ole varaa. No, jos joskus on ylimääräistä, millä hemmotella itseäni, tai jotain vastaavaa, niin onhan se kivaa. Sit poikkeuksena se, kun ON PAKKO saada vaatteet jotain tiettyä tilannetta varten ja KIIREELLÄ. Että se turhauttaa, kun ei löydy millään mitään sopivaa! Ongelmani kun on pituuteni ja muotoni. 

2. Mikä on heikkoutesi shoppailussa?

-Voikohan sitä sanoa heikkoudeksi, etten meinaa raaskia käyttää sovittujakaan "ylimääräisiä" rahoja itseeni? Aina on jotain tärkeämpääkin ostettavaa tai maksettavaa, kuin minä ja minun haluni. 

3. Oletko joskus joutunut salailemaan jotain ostostasi puolisolta/vanhemmilta? (ei lasketa joululahjoja ;D)

-Menneisyydessä kyllä, ei tässä parisuhteessa. Saatoin ostaa joskus piiloon vaikkapa jyväleivän. Nyt en salaa mitään. Ei ole tarvis.

4. Mitä et voi sietää?

-Selkäänpuukottajia, valehtelijoita, valittajia, pilkunviilaajia, turhasta suutaan soittavia, seläntakana puhujia, heikompaansa kiusaavia, rasismia, hämähäkkejä, sieniruokia, järvikalaruokia, läskinpalasia ruuassa, epäasiallisia asiakaspalvelijoita, ...

5. Tykkäätkö istua kahviloissa?

-Kyllä vain. Cappucino ja leivos voisivat olla seuranani. 

6. Viimeisin tuotos jonka olet omin pikku kätösin tehnyt?

-Joku atc-kortti varmaankin. Nyt en ole tehnyt muuta, kuin pakkauspuuhia. Vai lasketaanko ruuanlaitto? 

7. Kuljetko kalenteri taskussa?

-No en kulje. Kalenteri kulkee mukanani vain, jos joku palaveri. Muuten laitan tarvittaessa kännykkään muistiin.

8. Miten päädyit blogiini?

-Jostain haasteesta tai jonkun toisen blogin kautta näin jotain töitäsi varmaankin ja siitä se sitten lähti.

9. Mitä rakastat?

-Perhettäni ja itseäni sopivassa suhteessa. Elämän pieniä iloja, kivoja yllätyksiä, auringonpaistetta, kynttilöitä ja nuotion loimua, järven pintaa, luontoa, kummilapsiani, harrastuksiani, kameleita, tikruja, kaunista musiikkia, elämää itsessään.

10. Lempi herkkusi resepti?

-Rakastan vaahtoja, mousseja, rahkoja ja kaikkea sellaista "höpöä". Kaupoista saa valmiita jauhepakkauksia mousseihin, rahkaan tarttee purkillisen vispikermaa vaahdotettuna, siihen ripaus sokeria ja sekaan hyvin sekoitettuna maitorahkapurkillinen. Sitten maun mukaan vaikkapa mansikkahilloa muutama lusikallinen. Jääkaappiin hetkeksi. 

11. Harrastatko kierrätystä/tuunausta?

-Voi kuule! Askartelen kierrätysmateriaaleista uutta lisäten ja luontoa säästäen niin kortteja kuin korujakin. Siksi kaipailenkin katkenneita ketjuja, helmiä, vanhoja koruja, turhia kuvia ja papruja jne. Minulle luonto on tärkeää ja haluan osaltani auttaa sen hyvinvoinnissa. Muutenkin massahysteria kaupoissa on kamalaa katseltavaa, enkä mä halua ostella kalliita tarvikkeita kaupoista, jos saman asian saa ilmaiseksi, kun näkee vähän vaivaa. Esim. käytän joululahjapaperit uusiksi, pakkaan postit usein käytettyihin kuoriin, leikkelen lehdistä kuvia, ... Ei mulla ole varaa ostaa kalliita tavaroita. Ja toisaalta, jos mulle tarpeetonta on, en heitä roskiin, vaan annan jollekin. Joko tutuille tai lähetän blogikamuille tai annan kierrätyskeskuksiin. Kommentit

Kiva postaus. Mukavaa lukea sinusta lisää.
5ara sanoi…
Olipas kivoja vastauksia! :)

KUUKAUDEN TOP 3

VUODEN 2016 PARAS LUONNONKOSMETIIKKA TUOTE ja ELÄINKOKEET

Paljon puhututtanut eläinkokeiden käyttäminen kosmetiikkateollisuudessa on ollut minulla mielen päällä taas jonkun aikaa. EU:ssa astui voimaan kosmetiikan ja hygieniatuotteiden koe-eläinkielto 3 vuotta sitten. Sitä ennen voimaan astunut direktiivi kielsi kosmetiikka- ja hygieniatuotteiden testaamisen eläimillä vuodesta 2009 alkaen. Kielto koski myös raaka-aineita ja esti EU:n ulkopuolella (esim. Kiina) eläinkokein testattujen kosmetiikkatuotteiden maahantuonnin EU:n alueelle.

Hyppäävällä pupulla merkitty tuote ei saa olla myynnissä Kiinassa, missä eläinkokeet ovat pakollisia kosmetiikalle (uudistuneen lakipykälän mukaan heinäkuusta 2014 alkaen shampoita ja hajuvesiä ei enää testata eläimillä.). Kosmetiikkateollisuuden tekemät eläinkokeet eivät ole ainoastaan eettisesti tuomittavia, vaan myös tarpeettomia ja kyseenalaisia. Eläintestit voidaankin korvata eläinkokeettomilla menetelmillä, jotka ovat usein eläinkokeita luotettavampia ja edullisempia.

Jos kiinnostuit aiheesta, löydät Animal…

Aurinko ja HeyDay Sunbeam

Aurinko on tähti, jota Maa kiertää. Aurinko syntyi vajaa 5 miljardia vuotta sitten. Auringonvalo on Suomessa kesällä merkittävin D-vitamiinin lähde ja lisäksi auringonvalo vaikuttaa pimeähormoni melatoniinin eritykseen, joka on suurimmillaan öisin ja talvisin. Melatoniinilla on unettava vaikutus, joten auringonvalon puute päiväsaikaan voi aiheuttaa väsymystä ja häiritä uni-valverytmiä. Luonnollisen valon puute voi myös aiheuttaa kaamosmasennusta. Noin vajaan 5 miljardin vuoden kuluttua auringon energia ehtyy ja aurinko katoaa kokonaan pois. Mutta mitä tehdä, jos meidän oma energia meinaa ehtyä pimeänä kautena eikä auringon energiasta ole tietoakaan?! 

Joku vastannee lähtevänsä etelään aurinkoon, jollekin energiaa tulee kirkasvalolla ja joku ottaa D-vitskut purkista. Kaikki ihan oikein! On myös huolehdittava siitä, että nautimme terveellisiä aterioita ja hellimme ja huolehdimme omasta hyvinvoinnistamme. Hemmottelua, nautintoa, iloa, hymy päivässä ja mitä ikinä keksitkään piristääksesi…

Joulukortti kääreestä kierrättäen

Kun kierrätys on sydämen asia, löytää mitä merkillisimmätkin asiat tiensä askarteluun mukaan. Tällä kertaa pysytään kuitenkin ihan perus kierrätyksessä ja sujautetaan suklaalevyn kääreestä pala korttiin. Lisäksi leimattua, leikattua, teipattua ja yhteen liimattua.Tämä kortti on tilaustyönä tehty.