Ihanat kädet, Ihana viikko

Ettei päivä menisi surullisin miettein (viitaten edelliseen postaukseen), niin laitetaas päivän IHANA asia luettavaksi. Kun teema-viikolle on valittava vain 7 ihanaa asiaa, joudun toden teolla poistamaan jotain ihanaa listalta. En myöskään tahdo kirjoittaa itsestään selviä asioita, kuten ihana vaimo ja ihana lapsi. Täytyyhän postauksen samalla palvella myös sinua ja antaa oivallus jostakin ihanasta asiasta, jota et ole ehkä tullut edes ajatelleeksi. Siinäpä haastetta kerrakseen. Aivan huippua oli kuitenkin huomata ainakin Erään naisen inspiroituneen tästä teemasta ja hän lähti blogissaan pohtimaan osaltaan yhtä aihettani tällä viikolla. Jipii!

Murunen toi minulle ruusun

Tänään pohditaan ihanien käsien merkitystä. Ainakin itse koen käteni todella arvokkaiksi, sillä käteni ovat terveet ja ne toimivat lähes moitteettomasti. Niillä voin askarrella, kirjoittaa, pelata, halata, silittää, siivota, punata huuleni, rukoilla, syödä,... Vastaavasti käsillä voi tehdä pahaakin, mutta en tahdo ajatella sitä tässä bloggauksessa. 

Oletko koskaan ajatellut, kuinka valtava työ käsilläsi onkaan?!

Le parfum subsiste toujours au creux de la main qui offre la rose…:
kuva Pinterestistä

Faktatietoa kädestä. 
  • Ihmisen käsi koostuu 27 luusta.
  • Käden otteiden päätyyppejä ovat voimaote ja täsmäote.
  • Se, oletko oikea- vai vasenkätinen, johtuu todennäköisemmin  aivojen epäsymmetriasta. Oikeakätisellä hallitseva on vasen aivopuolisko ja vasenkätisellä oikea.
  • Myös kissoilla ja koirilla esiintyy kätisyyttä.


Oletko sinä oikea- vai vasenkätinen?

Tropical Paradise  - #fashion #beautiful #pretty mutefashion.com/ www.pinterest....:

Ihanaksi kädet tekee juurikin niiden monipuolisuus ja myöskin kauneus. Hyvin hoidetut ja huolitellut kädet ovat kauniita. Lisäksi kauneuteen vaikuttavat korut, joita voi käyttää niin sormissa kuin ranteissakin. Ja hennatatuoidut kädet ovat mielestäni aivan uskomattoman ihania! En osaisi alkuunkaan koristella edes kynällä paperille niin symmetrisiä kuvioita ja paljon ja kauniisti, mitä hennatatuoijat tekevät mm. morsiammille.

"You and me.":
kuva pinterestistä

Käsien hyvinvointi on todellakin tärkeää aivan samoin, kuin hampaan pesu tai kainalohygienia. Käsien kautta me laitamme ruokaa suuhumme ja jos emme huolehdi käsistämme, hygienia ei ole taattua. Pesemättömissä käsissä on aina bakteereja ja viruksia josta ne siirtyvät erilaisiin pintoihin, kuten pöytään, tuolille, kaukosäätimeen, näppikseen... ja aina edelleen seuraaviin käsiin. 

Käsien oikeaoppinen pesu:

  • Annostele pesuneste kostutettuihin käsiin.
  • Hiero sormenpäät toisen käden kämmentä vasten.
  • Hiero kämmeniä vastakkain
  • Hiero sormia lomittain vastatusten.
  • Hiero sormien välit käden selkäpuolelta.
  • Hiero molemmat peukalot erikseen.
  • Hiero sormia koukistettuina vastakkain.


Rohtuneet kädet ne vasta keräävätkin bakteereja. Rohtuneet kädet kaiken lisäksi tulehtuvat helposti ja voivat olla jopa kivuliaita. Siksi kunnollinen puhtaus ja hyvä käsivoide ovat tärkeitä. 

Minä suosin tilaanteesta riippuen eri tyyppisiä käsivoiteita. Esimerkiksi tällainen kiinteässä muodossa oleva Signe Seebidin Suojaava käsivoide on helppo laittaa peilikaappiin, ottaa mukaan reissuun tai vaikka sijoittaa työpöydälle. Liikaa ei voi ottaa tällä tavalla voidetta käsille, vaan tätä otetaan juuri tarpeellinen määrä ja hierotaan se käsiin. Voit käyttää tätä voidetta myös työpaikalla kavereiden kanssa, sillä voithan annostella esimerkiksi puulastalla tms puhtaalla jokaiselle sopivan määrän kädelle. Puhtaat jäätelötikut ovat tässä hyvä keksintö. Toki ikiomasta purkista voi ottaa puhtaalla sormella ihan siltäänkin. 


yhteistyössä Bona Valere


Suojaavan käsivoiteen pääraaka-aine on sheavoi, mikä kosteuttaa ihoa, silottaa ryppyjä, parantaa ihon terveyttä ja tekee ihosta miellyttävän pehmeän. Koostumus on samanlainen kuin vartalolle tarkoitetuissa sheavoissa ja riittoisuus myöskin. Pieni nokare hierotaan käsiin, ja koska voide pehmenee helposti käsissä sulavaksi, ei ongelmia ole levittämisen suhteen. 

A, E ja F-vitamiiniä sisältävä käsivoide tuoksuu itämaiselle eksotiikalle. Toisin sanoen Ylang-ylang ja makea appelsiini yhdessä vievät kauas kaukomaille. Appelsiinin öljy lämmittää ja rauhoittaa ja Ylang-ylang tasoittaa ihon talin tuotantoa. Tämä käsivoide on monitoimituote, sillä se sopii erinomaisesti myös koko kehon kosteuttajaksi!

Minusta ihanaa tässä on jo pakkaus itsessään, mutta erityisesti tuotteen hoitavuus. Se, että tuote on tehty käsityönä ja tuoksu totta kai. Käytän erityisesti Sheavoi tuotteitani nukkumaan mennessä tai jos käyn lukemaan kirjaa paikoilleni, sillä sheavoi jättää hieman liukkaan pinnan. Kun olen yöksi laittanut sheavoin jalkapohjiin ja tämän suojaavan käsivoiteen käsiin, on aamulla kädet ja jalat ihanan pehmoiset. Ei ole enää paperipöly tehnyt haavoja käsiini eikä muutenkaan kädet halkeile. Nyt kun mietin, myöskään ns. kynsinauhatikkuja ei ole ollut enää pitkään aikaan, vaikka ennen ne vaivasivat minua epäsäännöllisen säännöllisin väliajoin. 

Onko sinun käsilläsi hyvä olla?


INCI: Sheavoi, E- vitamiini, ylang-ylang eteerinen öljy, makean appelsiinin eteerinen öljy.

Signe Seebid kylpyhuonekosmetiikka on valmistunut käsityönä, käyttäen korkealaatuisia raaka-aineita ja Viron kasveja. Kaikki tuotteet ovat luonnollisia ja ihoystävällisiä.

Ilouutisia tamperelaisille! Signe Seebidin tuotteita saa nyt myös Tampereen keskustassa sijaitsevasta Divinosta. Kaikkien kuntien jälleenmyyjät löydät TÄÄLTÄ. Minun käsivoiteeni on blogia varten saatu Bona Valeren verkkokaupasta.

Kommentit

Onneksi mulla kädet ovat suht terveenä saaneet olla. Mitä nyt nivelet reistailee välillä, mutta ei pahemmin haittaa kevyitä töitä.
Kuten nyt kirjoittaessani, tai kutomisessa.
Mä tykkään koruista=sormuksista, ne sopivat minusta hyvin sormiin ja ovat kaunistamassa samalla käsiä.
mummo sanoi…
Postaustasi lukiessa oli ihan pakko käydä välillä rasvaamassa kädet ;)
Anonyymi sanoi…
Täällä on yksi vasenkätinen. Mutta kudon, kuin oikeakätiset ja käytän saksia kuten oikeakäteiset. Muuten taidan ollan vasenpainotteinen. Pienenä tyttönä ollessani ukki sanoi minulle usein, että "laita se kynä oikeaan käteen". Johon minä vastasin, että se on oikeassa kädessä :D