Kuinkas SJ:ssa kävikään ja Kuvakäs kaipaa osallistumaan


Ensimmäinen Sahaja jooga-tunti on takana leikkauksen jälkeen. aloitin sahaja joogan noin puoli vuotta sitten ja kerkesin käydä kurssin loppuun, kun jouduin selkäleikkaukseen. Jatkoin kotona ajatuksettomuuden tiellä rentoutumista aina kun vaan voin, mutta nyt oli aika kokeilla, josko se nyt onnistuisi ryhmässäkin. Onhan se aina hauskempaa yhdessä ja mikä parasta, vaihtelua sille, että vietän suurimman osan neljän seinän sisällä. 

Sahaja jooga eroaa meditaatiosta siinä, että länsimaalaiset ajattelevat meditaation hiljentymisenä ja mietiskelynä. Sen tuomana rentoutumisena. Itämailla mennään astetta syvemmälle, eli ajatusten väliin, ajatuksettomuuteen ja valaistumiseen. 

Vastaavasti nimi hämää, ja perus joogasta ei ole kyse. Sahaja joogassa ei käytetä eri asentoja, vaan voit harrastaa istualtasi, jopa tuolilla. 


Minulle haasteeksi koitui matkat. Meninhän menopaluun bussilla ja pysäkin väli oli aivan liian pitkä keskustassa. Lisäksi maa oli lumisohjoinen, eli lisävastusta askeltaessa. Eli matkan takia kivut yltyivät taas kerran liiaksi asti. Mutta tällä viikolla kokeilen uudestaan, sillä kyyti on mennen tullen. Se kertoo paljon siitä, pystynkö olemaan sen pienen hetken kellon mukaan pystyssä, eikä selän ehdoilla. Tämä elämiseni on niin vaakalaudalla näissä asioissa. Mutta niin on voimakas myös tahto, usko, sisukkuus ja yrittäminenkin. 

Mitä jäi päällimmäisenä mieleeni? 
Innokkuus, ilo, halu jatkaa, yhteenkuuluvuus, rauhallisuus, uneliaisuus.



Kuvakäs-haaste on käynnissä kuukauden loppuun saakka. Vaikka kuinka katsoin, etsin ja tarkistin, löysin näiden osallistumaan ilmottautuneiden työt ainoastaan. Jos olet sitä mieltä, että olet kyllä mukana ja osallistumisesi on oikein merkitty tai unohtunut, niin vinkkaas minulle se oikea linkki. Enää ei kuitenkaan uusia valokuvaosion töitä arvontaan oteta, vaan nyt tehdään käsitöitä. 

Jotkut ovat harmitelleet, etteivät voi osallistua, sillä eivät osaa askarrella. Selvennettäköön, että KAIKKI käsityöt kelpaavat, jotka ovat teeman mukaan tehty. Ihan sama, onko siis puutyö, neulonta, mosaiikkityö, posliininmaalaus... Luovuus ja mielikuvitus ovat rajana. 

Ja tässä kuussahan on palkinto, jonka halusin siis antaa jollekin kirjan ystävälle. En kellekään "ihan sama mitä saan, kunhan ilmaiseksi saan", vaan oikeasti kuka tämän tahtoo. Kannattaa siis tulla mukaan! Haasteeseen saa osallistua vaikkei arvontaan haluaisikaan mukaan! 



Kuvaosio:

Ulriikka
Enkulin käsityöt
SirpaH
Esther Helmiä
RaijaAnnikki 

Askarteluosio: 

Enkulin käsityöt
Ulriikka 
raija annikki 

Listassa on nimetty he, jotka ovat osallistuneet kuvaosioon oikealla aikaa ja linkki vei perille, sekä alempana lilalla kaikki he, jotka ovat mukana arvonnassa tällä hetkellä! Jos nimesi löytyy mustalla ylemmäsä listasta, on sinulla mahdollisuus vielä osallistua arvontaankin, kunhan teet käsitöitä. :) 

Mukavia kirjahetkiä. ;) 

Kommentit

RaijaAnnikki sanoi…
Kiva olisi jos arpa suosi..kaipaan pian paljon lukemista.Olen lukenut viime aikoina tosi ahkerasti.Hyvää uutta viikkoa sinulle.
Ihanaa jos saat kyydin joogaan, tunnut siitä kuitenkin tykkäävän. Harmihan se olisi matkojen takia siitä harrastuksesta luopua.
Mukavaa viikkoa.
Raijaannikki pidetään peukut korkealla
Outi tuo minun liikkuminen on jo kotonakin niin rajallista ettei vvoikin montaa harrastusta valita sen takia. Nämä paikallaan harrastettavat ja eritoten kipuun positiivisesti vaikuttavat harrastukset ovat niitä minun voimavaroja.