Turkkilainen pannukakku


Heti alkuun täytyy huomauttaa, ettei ohje ole minkään turkkilaisen kokin oma, vaan meidän oma. Olemme Murusen kanssa säveltäneet oman reseptimme rakkaudesta Turkkiin ja pannariin. 

Olen Hopottajissa Hopottaja, ja sen kautta sain Myllyn Paras pannukakkujauhon testiin. Olen joskus aiemmin tehnyt lettuja vastaavanlaisista pusseista, joten odotukset olivat korkealla. Rakastan pannaria ja lettuja. en siis voinut vastustaa kiusausta kokeilla. 


Turkkilainen pannari

1 pss Myllyn paras pannukakkujauhoa
9 dl täysmaitoa (saa tehdä kevyempiinkin versioihin)
sulatettua margariinia pussin ohjeen mukaan.
Kotimaista meetwurstia raasteena
1 sipuli hienonnettuna
1 paprika pilkottuna
Luumukirsikkatomaatteja kourallinen palasina
(suolaa)

Ohje: 

Sekoita ainekset keskenään. 
Laita uuni lämpiämään pussin ohjeen mukaan, ja anna sen aikaa taikinan turvota. 
Kaada taikina reunalliseen uunipeltiin, joka on vuorattu rasvalla voidellulla leivinpaperilla. 
225 astetta  n. 25 min
Anna vetäytyä hetki. 
Tarjoa lämpimänä. 

Lautaselle lisäksi: 

Grillijuustosiivuja
Vihreitä oliiveja
Luumukirsikkatomaatteja
Tuorekurkkusiivuja

Annoksen lisänä: 

Kahvi
Tuoremehu
Satsuma



Silottelin vielä pellillä taikinaa sen verran, ettei tomaatit jne ole yhdessä kasassa. Suolaa en lisännyt taikinaan, mutta jälkeenpäin olisi tällaiseen suolaiseen pannariin saanut lisätä hyppysellisen suolaakin. Ensi kerralla...


 Valmis pannari on kullanruskea ja tasainen. Ystäväni, joka oli läsnä, sanoikin, että pitää juuri tällaisesta tasaisesta pannarista. Itsetehtynä alusta asti pannari kuplii ja kohoilee epätasaiseksi. Totta, se on kyllä iso plussa!

Vastaavasti maussa en huomannut suurempia eroja. Eihän pannarijauhossa ole mitään mikä sen pilaisi. Helpottaa vaan kummasti tekemistä. Kaiken lisäksi yksi pussi maksaa vain noin 2 euroa. Ei ollenkaan paha hinta hemmotella perhettä tai pitää pannukakkujauhopussia vierasvarana. On meinaan nopea tehdä!


Täytyy sanoa, vaikka oma ohje olikin, että tuli erittäin hyvää! Ja kun lisukkeet laitettiin mukaan lautaselle, annos oli täydellinen! 


Tämä ihana kokonaisuus vei kielen mennessään! 

Jos olet kiinnostunut ravintoarvoista, on kaikki lueteltu Myllyn paras sivustolla. Pääset sinne "TÄSTÄ" Tuote on laktoositon, mutta saattaa sisältää pieniä määriä soijaa, cashew-, hassel-, pekaanipähkinöitä ja manteleita. 



yhteistyössä Hopottajat ja Myllyn paras

Kommentit

  1. Tuon on pakko olla ihanaa. Taidankin kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Tulipas hyvännäköinen pannari ja todella kaunis annoskin.
    Ihanaa iltaa Viltsu!

    VastaaPoista
  3. No mutta ihan sairaan hyvää pakko olla! <3

    VastaaPoista
  4. Näyttää herkulliselta ja ehkä itsekin siis kokeilen. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Hei, kaunis ihminen, soisitko minulle hetkisen..
Mitä pohdit postauksesta tästä?
Entä yleensäkin blogini hedelmästä?
Jätäthän viestin lyhyen tai pohtien pitkään,
Mutta anonyymit haukut tosin eivät johtaisi mihkään!
Olkoon päiväsi sateenkaaren sävyinen, iltasi leppoisa, yösi tyyni.
Ja kun saapuu aamu uusi, jo sängyssä tuumi:
On Inspiksen Viltsu sun ystäväsi vanha taikka uusi.

Ystävyydellä kaunissieluiselle lukijalleni,
Viltsumari