Siirry pääsisältöön

Suomalainen Lunette tekee hyvääJoskus vuosi kaksi taaksepäin kirjoitin kuukautissuojista ja menkoista yleensäkin, ja siitä, kuinka haastavana koin "Sen ajan kuusta".  Jonkun mielestä kuukautisista ei saisi edes blogata, mutta onneksi useampi oli puolelani ja samaa mieltä, ettei vaieta kannata. Ja miksi pitäisi vaieta!? Elämme 2000-lukua ja tämän päivän tyttöjen EI tulisi joutua kokemaan kauhun hetkiä kuukautisten alettua eikä hävetä naiseuttaan. 


Tämä postaus kertoo kuukautissuojasta nimeltä Kuukuppi, ja toivon, että luet postaukseni kaikesta huolimatta. Ehkäpä opit jotain uutta, ehkäpä saat itsellesikin apua! 


Lunette kuukuppi on helppokäyttöinen, turvallinen ja terveellinen vaihtoehto siteille ja tamponeille ja kaiken lisäksi se on suomalainen. Lääketieteellisestä silikonista valmistettu kuukuppi on tuonut minulle varmuuden jokaiselle kuukautispäivälle ja mahdollisuuksia toimia eri tavoin, kuin ennen. Kuukuppi toimii, eikä fuskaa läpi samoin, kuin esim. tamponit ja tämän avulla pärjään yönkin helposti. Suosittelen myös esim. matkoille mukaan, jolloin tarvitaan lisävarmuutta, tai kouluun/kurssille/töihin tms missä veskissä käynti on himpun haasteellisempaa tai jopa mahdotonta. Totta kai kuukuppi täytyy tyhjentää välillä, muttei yhtä tiuhaan, kuin sidettä tai tamponia. Tämä siis minun kokemukseni perusteella. Lisäksi hyötyinä koen sen, ettei kuukuppi aiheuta hiivaa tai bakteeritulehduksia kuten tamponit voivat aiheuttaa. 


Kuukautissuojien puute on kehitysmaissa suuri ongelma, joka vaikeuttaa olennaisesti miljoonien tyttöjen koulunkäyntiä.  Ilman kuukautissuojia tytöt joutuvat jäämään vuosittain ison osan lukuvuodesta pois koulusta tai käyttämään kuukautissuojina vanhoja kankaanriekaleita, sanomalehtipaperia ja jopa mutaa. Vuosi sitten lanseeratun The Cup -projektin tavoitteena on jakaa kuukautiskuppi miljoonalle köyhyydessä elävälle tytölle ja siten mahdollistaa tytöille yhdenvertainen mahdollisuus koulutukseen. Suomalainen Lunette on yksi hyväntekeväisyysprojektissa mukana olevista kolmesta kuukautiskuppivalmistajasta.


Lunette Kuukuppivalikoimassa on kaksi kokoa. Kaikki Lunette kuukupit ovat pehmeitä ja joustavia, mutta koko 1 on hieman pehmeämpää silikonia kuin koko 2.  

Koko 1 soveltuu parhaiten naisille, joiden vuoto on niukkaa tai kohtalaista ja/tai nuoremmille naisille, jotka mahdollisesti eivät ole vielä olleet yhdynnässä. Kupin halkaisija on 41 mm ja korkeus 47 mm. Antennin pituus on 25 mm ja kupin tilavuus on 25 ml. 

Koko 2 soveltuu parhaiten naisille, joiden vuoto on normaalia tai runsasta. Kupin halkaisija on 46 mm ja korkeus 52 mm. Antennin pituus on 20 mm ja kupin tilavuus on 30 ml.

Kuukupin antennia saa halutessaan leikata varovasti lyhyemmäksi.

Itse suosittelen Kuukuppia jokaiselle naiselle, jolla kuukautiset ovat, enkä ollenkaan häpeilisi antaa lahjaksi tätä jollekin nuorelle tytölle. Arvolahja, joka tulee käyttöön, eikä lopu kesken! 


Pakkaus sisältää selkeät käyttöohjeet. 


Pakkauksessa on myös säilytyspussi, jossa kuukupin voi säilyttää puhtaana ja "piilossa" aina seuraavaan käyttökertaan saakka. Kuukuppeja on saatavana useampaa eri väriä. 


Kuukuppi on siro, pehmeä ja täysin turvallinen suoja. Käytössä sitä ei tunne, jos se on oikein asennettu. Kaiken lisäksi se on kestosuoja, eli kaikki ne käärepaperit ja kertakäyttösuojat voit unohtaa! On vain yksi suoja, jota ei tarvitse laittaa roskiin, vaan huuhdella käytössä ja lopuksi keittää puhtaaksi! Ajattele miten helposti voit suojella luontoa, sästää rahaa ja vaivaa sekä saada lisää tilaa kylppärin kaappiin! Ja hei, kuppi ei täyty piripintaan, eli sen tyhjennys on ihan helppoa veskireissulla. Lisäksi yksi hyvin suuri helpotus minun mielestäni on se, että me, joilla menkat ovat epäsäännölliset, tätä voi käyttää muinakin päivinä! Eli jos oletan , että menkat alkaisivat lähiaikoina, niin voin huoleta käyttää kuukuppia ja olla varma siitä, ettei ne ala väärässä paikassa väärään aikaan aiheuttaen minulle kamalia tilanteita! Samaten ihan siellä loppuvuodon aikoina, kuukuppi on täysin toimiva, eikä tarvitse erikseen hankkia minikokoisia suojia.  Kuukuppi ei aiheuta kuivumista! 

Oikein käytettynä kestää vuosia ja mahdollistaa treenin kuin treenin sekä huolettomat yöunet. Ei sovi kuitenkaan käytettäväksi synnytyksen jälkivuotoon tulehdusriskin takia.


Kuinka Kuukupin sitten saa asennettua paikoilleen? Eikö tuollainen ole vaikea asentaa? 


Ei ole! Kuukupin saa kevyesti puristettua puoliksi, sitten vielä puoliksi, jolloin on sopiva asennettavaksi paikoilleen. 

Mikä sinun kuukuppisi väri voisi olla? Saatavana hyvin varustelluista apteekeista, verkkokaupoista, luontaistuotekaupoista... Jälleenmyyjien lista täällä
yhteistyössä Akvamariini ja Lune Group Oy Ltd

Kommentit

Vähän tätä olen mietiskellyt, koska kärsin runsaista vuodoista.
Omani olisi varmasti lila.

Kivaa tiistaita!
Viltsu Mari sanoi…
Outi, itse koen tämän parhaaksi suojista. Niin niukan kuin runsaankin vaiheen aikana. Ketään en ole haukkuja kuullut ja plussaa ainakin kolmelta.
Moni kehunut, mutta en ole saanut ostettua :)
Viltsu Mari sanoi…
Katja, selvää säästöä loppupelissä. Suosittelen. Ja verkkokaupasta saa tosi näppärästi myös tilattua!
Mulan sanoi…
Mä en tiedä, onko mun anatomia sellainen, ettei kuukuppi pidä vai enkö ole viimeisen 5 vuoden aikana oppinut asentamaan sitä oikein. Vaikka kuppi falskaa välillä, se on silti PALJON PAREMPI kuin vaikka tamponit. Siteitä joudun edelleen siis käyttämään, mutta huomattavasti vähemmän kuin ilman kuukuppia. Menkat (tai siis menkka-ahdistus) on helpottuneet huomattavasti tuon saatuani. Harmi, että omani alkaa vaikuttaa jo melko vanhalta, pitäisi varmaan hankkia uusi. Olisi itsekin kiva kirjoittaa tästä blogissa, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi, vaikka mielessä se on ollut jo jonkin aikaa. :)
Viltsu Mari sanoi…
Mulan, liekö tosi runsaat menkat sitten vai.. no en ala arvailemaan Kun en tiedä. Hyvä kuitenkin että se pahin tuska on poissa. Tähän varmaan pätee sama kun aina kaikkeen : olemme yksilöitä. :)
Tulen heti kommentoimaan jotain kivaa jos kirjoitat aiheesta
Katja sanoi…
Aivan ehdoton kapine!!

Olen käyttänyt sitä pääsääntöisesti n. 10 vuotta. Ei pahan hintainen investointi, kun ajattelee, että samalla kupilla mennään edelleen. Aluksi meni jonkin aikaa, että kupin oppi laittamaan heti kerrasta kunnolla, mutta opettelu kannatti. Siteet ja pikkuhousun suojat aiheuttavat hiivaa, mutta kuppi ei.

Siihen aikaan, kun omani ostin, ei ollut värivaihtoehtoja. Nyt ottaisin ehdottomasti värillisen, jos uuden hankkisin. Oranssi olisi aika kivan pirteä.

Minusta tämä oli todella hyvä aihe blogata! Hatun nosto sille.
Viltsu Mari sanoi…
Katja, kiitos ihanasta kommentistasi!
Laskeskelin itsekin, että muutamassa kuukaudessa säästän kuukupin hinnan takaisin. Meitä on kaksi, joilla kuukuppi on käytössä ja sitä suuremmalla syyllä haluamme säästää, säästää luontoa ja erityisesti N-A-U-T-T-I-A elämästä!
Ainahan kaikki uusi vaatii harjoittelua, ja oma ihkaeka kertanikin oli hankala. Mutta kuten sanoit, Kannattaa opetella.
Kauan on sulla jo kestänyt. Ja miksikäs se menisi. Pesee hyvin ja antaa kuivua hyvin, niin a´vot.

Kiitos, palautteesi oli tärkeä minulle !

KUUKAUDEN TOP 3

Hyvän mielen kortit + ARVONTA + ALEKOODI

Mitä sinä haluat elämältäsi?
Oletko onnellinen ja voitko henkisesti hyvin? 


Hyvän mielen kortit toimivat sekä yksistään että erinomaisesti hyvän mielen vuosi-kirjan kanssa. Hyvän mielen vuosi on inspiroiva tehtäväkirja, joka tarjoaa tehtäviä hyvän mielen taitojen harjoitteluun viikottain vuoden ajan. Korttien avulla voi harjoitella 53:a hyvän mielen taitoa, jotka esitellään Hyvän mielen taidot -kirjassa.

Vuodenkaan jälkeen kortit eivät todellakaan jouda roskiin, sillä näitä kortteja voi käyttää niin kauan, kuin vaan kortit ehjinä pysyvät. Ihan heti eivät piloille mene säilytysrasiassaan ja kevyen lakkapinnan ansiosta.Myös kirja kannattaa säilyttää ja hyödyntää uudestaan aina, kun haluat virkistää muistiasi kirjan aiheissa.


Maaretta Tukiaisen upeat ajatukset ja Krista Keltasen kuvitukset yhdessä luovat ihastuttavat, värikkäät ja isokokoiset hyvän mielen kortit. Kortit koostuvat tunnelmallisesta valokuvasta ja vahvistuslauseesta. Yksi pakka sisältää 53 korttia ja mukana on myös ohjekortt…

Syyskuun ARVONTA

Tässä se nyt on. Syyskuun arvonta. Montaa päivää ei arvonta kerkeä voimassa ollakaan, mutta kivahan se on välillä pitää pikaisempikin arvonta ja saada voittaja selville nopeaan. Palkinto on minun itseni ostama apteekista, joten sponsoreita tässä ei ole. Kerron silti tuotteesta hieman, jotta tiedät, mistä on kyse.
Se, miksi tämän tuotteen halusin palkinnoksi hankkia, johtaa juurensa omista kokemuksistani. Jos itse koen jonkun tuotteen tai asian hyväksi ja minua auttaneeksi, niin tokihan tahdon tarjota sinullekin mahdollisuuden tutustua sellaiseen.


Palkinto on täysikokoinen vaahtoamaton Salutem-hammastahna. Minulla on niin herkkä suu, etten tavallisia tahnoja voi käyttää laisinkaan, joten nämä vaahtoamattomat ovat tulleet tutuiksi. Nyt kun löytyi kotimainen tuote, oli pakko sitä testata ja sitten hommata palkinnoksikin yksi tuubi. Sinä voit siis olla pian se, jolle tämä lähtee!


Salutem-erikoishammastahna ei sisällä mitään ylimääräistä. Ei makuaineita, väriaineita, vaahtoa muosostavaa …

Keskimmäisen kutsu

Kesä on kaunista luontoaikaa, mutta niin on syksykin. Haaveilin kauan kunnollisesta järkkäristä, ja kun se vihdoin mahdollistui reilu vuosi sitten, olen innoissani ollut kuvaamassa luontoa ristiin rastiin. Tänä syksynä pakkasimme makuupussit, ruokatarvikkeet ja kameralaukun matkaan ja lähdimme kuvausmatkalle noin 100 kilometrin päähän järven rannalle, jossa tiesimme oleilevan ja asustelevan majavia, laulujoutsenia, kurkia, ilveksiä ja jopa karhujakin. Unohtamatta muitakaan luonnon asukkeja. Suurempiin petoihin emme törmänneet, onneksi, mutta lintuja ja erilaisia ötököitä senkin edestä tuli meitä vastaanottamaan ja majavathan ne pitivät meitä puuhakkaina patojensa kanssa. Nyt pääset katsomaan kuviani tältä Keskimmäisen kuvausreissulta.


Ihan ensimmäisenä meitä tervehti ovelan näköinen ruskea perhonen. Hyvin oli tuttavallista laatua eikä välittänyt laisinkaan siitä, että autosta purimme tavaramme mökkiin ja kuvasin häntä useammankin kuvan verran. Kyseessä on Pietaryrttisulkanen.


Sillat h…