Siirry pääsisältöön

Runebergin päivää!

Se olisi Runebergin päivä! Liput liehuvat saloissa ja noita herkullisia Runebergin torttuja saa vielä kaupoista ja leipomoista. Kerran vuodessaha meillekin noita hommataan, sillä ne ovat Murusen lempparileivoksia. 

Meillä Runebergin torttu on aina tehty karvasmanteliöljyllä. Kaupoista kuitenkin saa myös ilman sitä ja huomasinpa tänään jotain aivan erilaistakin versiota, missä oli appelsiinin kuorta ja hirvensarviuutetta. Juu, en ostanut niitä!

Mites teillä, karvasmanteliöljyllä vai ilman?
Tuo on niin mielipiteitä jakava mausteaine, että joko siitä tykkää tai sitten ei. Niin moni kammoaa sitä, mutta vastaavasti niin moni rakastaakin sitä makua.Meille itseasiassa ostettiin eilen leipomolta neljä kappaletta, mutta joku nopea herkkusuu kerkesi napata yhden ja mussuttaakin sitä, ennenkuin sain kameran valokuvauskuntoon. ;) Testiksi kaupasta lisää. Ihan samalta ne maistuvat, mutta kaupan tortut ovat hieman kosteampia. Leipomolta ostettuja voi syödä käsin.


Ja tietenkin iiiso kuppi kahvia kyytipojaksi. 


tuli tuossa mieleeni, että viime joululta eniten käytössä ollut lahja on aamutossut. Ne sujahtavat jalkaani joka aamu ja ilta. Päivälläkin ne ovat yleensä jalassa näin talvikylmällä. Nuo Hush puppiesit ovat todella miellyttävät ja pehmeät ja saan ne helposti jalkaan, kun ovat avoimena ihan ilman käsillä avaamista. Aiemmat  olivat hieman ahtaampilestiset ja pohjat natisivat joka askeleella. No, ne olivatkin jotain kosmetiikkafirman tossuja.


Kauppareissu ja kirppisreissu oli tänään. Sen verran koville otti, että meinasin pyörtyä loppuajasta kirppiksellä. Yritin huilailla ja hieroa selkää, mutta toisinaan pääsi ihan vahingossa kirosanoja ilmoille. Onneksi ei ollut kuulevia korvia vierellä. Kotona sitten lepoa ja rakkaan hellää hoitoa. Se siitä lenkille lähdöstä tai apteekkiasioista. No, huomenna... 

Oli tarkoitus käydä Raxissakin, mutta sekin nyt jäi väliin tuon kivun takia. Ei oikein ruoka maistu, kun meinaa laatta lentää. Käydään sitten ensi viikolla Raxissa tarjoussapuskoilla. :)Tuli tässä mieleeni, että nyt alan kysellä jo tässä vaiheessa haasteeseen design teamin jäseniä! Saa olla kuka tahansa teistä ja millä taidoilla tahansa! Ja vaikka seuraavaan haasteeseen onkin jo DT, niin sitten seuraavaan ei vielä ole, jotenka jos haluat työsi esille ja mainetta ja kunniaa muutenkin, niin laitappas meilillä tulemaan vapaamuotoinen hakemuksesi, jossa kerrot halukkuutesi toimia DT:nä. 

DT:ksi riittää se, että haluat tehdä tulevassa haasteessa annetun aiheen mukaisen työn. Mutta jos sinulla on ideoita itselläsi, mielellään voit laittaa ideasi mukaan ja silloin nimenomaan SINUN ideasi on sen haasteen aiheena, jossa sinä olet DT. 

Juuri niin! Tänä vuonna Inspis-haasteessa aiheet ovat design teamin omia aiheita! Minä en yksin siis niitä päätä, koska haluan aiheet sellaisiksi, että osallistujia olisi enemmän. Siksi tänä vuonna aiheet tulevat teiltä!

Ja jos nyt jostain syystä et halua DT:ksi, mutta sinulla olisi hyviä ideoita, voit toki niitäkin ehdotella, niin laitan aiheeksi niitä, jos jossain kuussa ei ideaa tulekkaan DT:ltä.

DT tekee etukäteen tulevan haasteen aiheen mukaisen työn, laittaa sähköpostilla siitä kuvan minulle ja minä hoidan loput. 

Minä esittelen haasteessa DT:n, DT:n antaman aiheen, DT:n tekemän työn, lähetän DT:lle pienen lahjan ja pitkin kuukautta linkittelen "ohimennen" DT:n blogia omalle sivulleni. (Ihan niinkuin sponsoreitakin). 

Mitään hävittävää sinulla ei ole. Myös DT osallistuu työllään arvontoihin!

Nythän "mökkihöperön pöperöt" on desing teamissa ja "Korttisirkus" sponsoroi Inspis-haasteen palkinnon. 

Lisäksi lupailin, että jos osallistujia olisi 10, arpoisin toisenkin palkinnon.
Vielä ehtii mukaan!

Ja DT-hakemukset ja ideat tai sponsorilupaukset voit laittaa tähän osoitteeseen:

vilimarika ät gmail piste com

ät on @
piste on .Hohhoijaa.. Yritän saada koko postauksen loppuun asti kerralla, mutta täytyy todeta, että istuminen on niin rankkaa puuhaa, ettei tästä tule mitään! 

Onneksenne ette kuitenkaan huomaa taukoja, ette viivästyksiä tai muutenkaan tekstissä ei ole kohtaa "Jatkuu" tai lukeminen viivästy 5 minuutilla tai puolella tunnilla. :) 

Toisaalta haittaisiko tuokaan mitään, jos tauon ajaksi alkaisi soida taukomusiikki tai pyöriä jokin hauska video tai pikkuruinen peli, joka pitäisi läpäistä. 

Mikä olisi mieluisin tauko-puuha sinusta tällaisissa tilanteissa?


Tässä olisi vielä itselläni puuhaa. Anna hyvän kiertää-haasteeseen lupauksiani olisi vielä kahdelle toteutettava. Lisäksi joulukortti-ylläriarvonnasta 2 on saamassa yllärin. Ystävänpäiväylläreitä on lähdössä tänä vuonna ainakin 5 kappaletta. Kuusi... Voi apua! Kuinka voin valita, kenelle laitan,  kenelle en? Arvontaa! :D

Mutta nyt rakkaat blogini lukijat, seuraava postaus ilmestyy kädentaitojani esittelemään kotvan kuluttua!

Ihqua Runebergin päivää!

Vilimarika

Kommentit

Riitta Sinikka sanoi…
♥ Oikein hyvää Runebergin päivän jatkoa!♥
Tuula sanoi…
Minä kuulun joukkoon "yök" karvasmanteliöljy. Enkä muutenkaan noista leivoksista tykkää. Poika sai maistaa tänään, muttei tykännyt hänkään.

KUUKAUDEN TOP 3

Hyvän mielen kortit + ARVONTA + ALEKOODI

Mitä sinä haluat elämältäsi?
Oletko onnellinen ja voitko henkisesti hyvin? 


Hyvän mielen kortit toimivat sekä yksistään että erinomaisesti hyvän mielen vuosi-kirjan kanssa. Hyvän mielen vuosi on inspiroiva tehtäväkirja, joka tarjoaa tehtäviä hyvän mielen taitojen harjoitteluun viikottain vuoden ajan. Korttien avulla voi harjoitella 53:a hyvän mielen taitoa, jotka esitellään Hyvän mielen taidot -kirjassa.

Vuodenkaan jälkeen kortit eivät todellakaan jouda roskiin, sillä näitä kortteja voi käyttää niin kauan, kuin vaan kortit ehjinä pysyvät. Ihan heti eivät piloille mene säilytysrasiassaan ja kevyen lakkapinnan ansiosta.Myös kirja kannattaa säilyttää ja hyödyntää uudestaan aina, kun haluat virkistää muistiasi kirjan aiheissa.


Maaretta Tukiaisen upeat ajatukset ja Krista Keltasen kuvitukset yhdessä luovat ihastuttavat, värikkäät ja isokokoiset hyvän mielen kortit. Kortit koostuvat tunnelmallisesta valokuvasta ja vahvistuslauseesta. Yksi pakka sisältää 53 korttia ja mukana on myös ohjekortt…

Syyskuun ARVONTA

Tässä se nyt on. Syyskuun arvonta. Montaa päivää ei arvonta kerkeä voimassa ollakaan, mutta kivahan se on välillä pitää pikaisempikin arvonta ja saada voittaja selville nopeaan. Palkinto on minun itseni ostama apteekista, joten sponsoreita tässä ei ole. Kerron silti tuotteesta hieman, jotta tiedät, mistä on kyse.
Se, miksi tämän tuotteen halusin palkinnoksi hankkia, johtaa juurensa omista kokemuksistani. Jos itse koen jonkun tuotteen tai asian hyväksi ja minua auttaneeksi, niin tokihan tahdon tarjota sinullekin mahdollisuuden tutustua sellaiseen.


Palkinto on täysikokoinen vaahtoamaton Salutem-hammastahna. Minulla on niin herkkä suu, etten tavallisia tahnoja voi käyttää laisinkaan, joten nämä vaahtoamattomat ovat tulleet tutuiksi. Nyt kun löytyi kotimainen tuote, oli pakko sitä testata ja sitten hommata palkinnoksikin yksi tuubi. Sinä voit siis olla pian se, jolle tämä lähtee!


Salutem-erikoishammastahna ei sisällä mitään ylimääräistä. Ei makuaineita, väriaineita, vaahtoa muosostavaa …

Keskimmäisen kutsu

Kesä on kaunista luontoaikaa, mutta niin on syksykin. Haaveilin kauan kunnollisesta järkkäristä, ja kun se vihdoin mahdollistui reilu vuosi sitten, olen innoissani ollut kuvaamassa luontoa ristiin rastiin. Tänä syksynä pakkasimme makuupussit, ruokatarvikkeet ja kameralaukun matkaan ja lähdimme kuvausmatkalle noin 100 kilometrin päähän järven rannalle, jossa tiesimme oleilevan ja asustelevan majavia, laulujoutsenia, kurkia, ilveksiä ja jopa karhujakin. Unohtamatta muitakaan luonnon asukkeja. Suurempiin petoihin emme törmänneet, onneksi, mutta lintuja ja erilaisia ötököitä senkin edestä tuli meitä vastaanottamaan ja majavathan ne pitivät meitä puuhakkaina patojensa kanssa. Nyt pääset katsomaan kuviani tältä Keskimmäisen kuvausreissulta.


Ihan ensimmäisenä meitä tervehti ovelan näköinen ruskea perhonen. Hyvin oli tuttavallista laatua eikä välittänyt laisinkaan siitä, että autosta purimme tavaramme mökkiin ja kuvasin häntä useammankin kuvan verran. Kyseessä on Pietaryrttisulkanen.


Sillat h…