Pettymystä ei tuota tämäkään uutuus


Jos maailmasta katoaisi joko kahvi tai tee, en tiedä, kummanko perään itkisin rankemmin. Molemmissa on puolensa. 



Yogi tean teet ovat kerta toisensa jälkeen osoittautuneet positiiviseksi ja laadukkaaksi valinnaksi. Pettymystä ei tuota tämäkään uutuus, jonka pääsin maistelemaan jo ennen teen saavuttua Suomen markkinoille yhteistyössä Ruohonjuuren kanssa. 

Kyseessä on vihreä tee, jota jo vuosisatojen ajan on käytetty Kiinassa perinteisenä lääkkeenä. Vihreällä teellä on pyritty hoitamaan vaivoja päänsärystä masennukseen. Terveysvaikutuksista mainittakoon hyvä apu laihduttamisessa liikunnan ohella, 2–3 kupillisen juominen päivässä voi vähentää riskiä saada aivohalvaus ja lisäksi se alentaa kolesterolia... Näitä terveysvaikutuksia on paljon lisää ja niistä voit lukea halutessasi netistä tarkemmin. 




Tämä Yogi tean vihreä tee on maustettu parhailla luomuyrteillä. Tencha-, Sencha- ja Matcha-teelaatujen kaverina ovat mm. raikas limetti, lempeä lakritsanjuuri, mustapippuri, sitruunaruoho, sitruunamyrtti, piparminttu, inkivääri ja virkistävä guarana.


Minulle oli yllätys, ettei vihreälle teelle ominaista kitkeryyttä ollut kuin nimeksi. Ennemminkin tämä teejuoma on virkistävä, miellyttävä ja helppokin. Sopii erinomaisesti kahvin tilalle ja olipa sitten kaverina kakkua tai voileipää tai ei yhtikäs mitään. 

Tiesithän, ettei vihreää teetä saa laittaa 100-asteiseen veteen, sillä silloin se kitkeröityy ja hyödyt heikkenevät. Liian kylmässä vedessä taas  hienovarainen maku ei pääse oikeuksiinsa. Maustetun 
vihreän teen veden  tulisi olla 70–90°C. Haudutusaika  noin 2–3 minuuttia. 



Myös buddhalaismunkit käyttävät matchateetä pitkien meditaatioiden aikana. Tämän teen ero puhtaaseen matchaan on kuitenkin se, että tässä on kyse teestä, jossa on mukana matchaa. Lisäksi tee on pakattu pusseihin, joista se on helppo hauduttaa. Tässä teepaketissa yksittäispakattuja teepusseja on 17 kappaletta, joten useammaksi päiväksi riittää kyllä ja suosittelen töihin mukaan tai treenipäiviksi. Minä sen sijaan nautin tämän teen aamulla ja aamupäivällä ja siten saan tarvittavan piristyksen päivään. Jos tämän teen potku ei riitä, silloin suosittelen kokonaan puhdasta matchaa. 


Teepusseja koristaa myös ajatukset, jotka ovat kuin onnenkeksien sanomaa tai päivän mietelauseita. Tuote löytyy nyt jo Suomesta Ruohonjuuresta



yhteistyössä Ruohonjuuri




Kommentit

Kahveista tulisi ikävä oikeastaan vain cappuccinoa (suklaa, vanilja ja tavallinen), mutta mä itseasiassa luulen, että teetä tulisi enemmän ikävä.
Ihanaa keskiviikkoa!
Anne sanoi…
Kiitos vinkeistä! Juon paljon teetä,joten tämä oli tosi kiva postaus:) Vihreää teetä ei tosiaan saa liian pitkään hauduttaa, sekin tekee kitkerä maun.
Minä en juo teetä kuin tosi harvoin. Kahvini on äly laihaa.
Teen oman kahvin erikseen, elikkä 4 kuppia vettä ja yksi mitta kahvia. Mulla on oma pannu ja isännällä oma :)
SatuKoo sanoi…
Mä juon teetä vain vilustuneena, mutta oon aika usien kyllä kipeänä.
Kiitos vikistä!
LauraKatarooma sanoi…
Mää en varmaan ikinä muista tuota, että ei kiehuvaa vettä vihreälle teelle. :D
Cappucinot ovat ihania. Tykkään kahvilassa ottaa cappucinon kakkujen kanssa. Maku riippuu kakusta.
Liian moni kiehuttaa veden ja heittää teepussin heti siihen. Sitten sanotaan että pahaa on. Se on vähän sama kun polttaisi ruuan pohjaan.
Sulla on teen ja kahvin risteytys. :D
Saattaa olla kitkerää teetä... :b