Joulukalenteri, luukku 23; 3 lyhyttä tarinaa


Päivä pitenee
Tapahtui päivänä eräänä, että aurinko oli lopen väsynyt ja halusi vähän levätä. Se sanoi herra Kuulle: "Ota sinä ohjat käsiisi tänään ja valaise taivaan kansi". 
Ja niin kuu ryhtyi työhön ja siltä istumalta käski tähtilapsiaan piiritanssiin. 
Ja niin syttyi ensimmäinen tähti pimeään taivaan kanteen. 
Syttyi toinenkin ja kolmas.. 
kohta koko taivas oli täysi iloisesti tuikkivia tähtilapsia. Kirkkaan valkoisia ja keltaisia. Piirissä tanssi saattoi alkaa. 
Kun seuraava aamu koitti, sanoi aurinko: kiitos teille minä jatkankin tästä eteenpäin hiljalleen. 
Ja niin aurinko nousi joka aamu hieman aikaisemmin kuin eilen ja routa alkoi sulaa maasta jättäen iloisesti pulppuavia puroja taakseen. 
Kevät oli saapumassa Suomeen. 

-Viltsumari-


Askartelujoulukalenteri 
Luukku 22:  Kirjanmerkki sekä 3 pussia erilaisia teepusseja. (OmNomNom)

Luukku 23: atc-korttipohjia


 Tuhannen peilin talo

Eräässä kylässä oli talo, jota kutsuttiin Tuhannen peilin taloksi. Pieni ja iloinen koiranpentu oli kuullut paikasta ja päätti käydä siellä. Saavuttuaan perille se hyppi innoissaan portaat ylös. Jo oven suussa se nosti korvat innokkaasti pystyyn, heilutti häntäänsä ja huomasi katsovansa tuhatta samanlaista iloista koiraa. Pentu hymyili iloisesti ja sai palkinnoksi tuhat yhtä lämmintä hymyä. "Olipa hieno paikka, täällä pitää käydä usein", se ajatteli.

Seuraavana päivänä pieni surullinen koiranpentu tuli myös katsomaan taloa. Epäluuloisena se hiipi portaat ylös ja näki tuhat epäluuloisen ja epäystävällisen näköistä koiraa. Pentu näytti niille hampaitaan ja säikähti kun tuhannet hampaat uhkasivat sitä. Se luikki nopeasti karkuun ajatellen: "Olipa kauhea paikka, tuonne en palaa enää ikinä."

Jokaiset kasvot ovat peili.
Millaiseen peiliin sinä aamulla katsot?Tämä on tällä viikolla otettu kuva minusta. <3

TARINA ELÄMÄN LAHJASTA 
Kaksi miestä, molemmat vakavasti sairaita, jakoivat sairaalahuoneen. Toinen miehistä sai istua sängyllään iltapäivisin tunnin ajan. Hänen sänkynsä oli huoneen ainoan ikkunan vieressä. Toinen miehistä joutui olemaan koko ajan makuulla.

Joka iltapäivä ikkunan vieressä oleva mies kuvaili huonetoverilleen kaikkea mitä hän näki ikkunastaan, joka antoi puistoon päin. Siellä oli ihana järvi. Ankat ja joutsenet leikkivät vedessä samalla kun lapset uittivat leikkiveneitään. Nuoret rakastavaiset kävelivät käsi kädessä kaikenväristen kukkien keskellä ja kaukana taustalla näkyi kaupungin siluetti. Kun ikkunan vieressä oleva mies kuvaili kaikkea tätä yksityiskohtaisesti, huoneen toisella puolella oleva mies sulki silmänsä ja kuvitteli mielessään kauniin näkymän.

Päivät, viikot ja kuukaudet kuluivat. Eräänä aamuna hoitaja huomasi ikkunan vieressä olevan miehen elottoman ruumiin. Mies oli kuollut rauhallisesti nukkuessaan. Heti kun se tuntui sopivalta, toinen mies kysyi voisiko hänet siirtää ikkunan viereen. Hoitaja vaihtoi mielellään sänkyjen paikkaa, ja kun hän oli varmistunut, että potilaan olo oli mukava, hän jätti tämän yksin.

Hitaasti ja vaivalloisesti mies nosti itseään ylöspäin ja yritti toiseen kyynärpäähänsä nojaten ensi kertaa nähdä ulkopuoliseen maailmaan. Hitaasti hän pystyi kääntymään kohti ikkunaa, josta näkyikin vain toisen rakennuksen seinä.

Mies kutsui hoitajan paikalle ja kysyi tältä, mikä oli saanut hänen edesmenneen huonetoverinsa kuvaamaan niin ihania asioita ikkunan ulkopuolella. Hoitaja sanoi, että mies oli ollut sokea eikä ollut kyennyt näkemään edes seinää. ”Ehkä hän halusi vain rohkaista teitä.”

On suuri onni tehdä toiset onnelliseksi, riippumatta omasta tilanteesta. Jaettu suru on puolitettu suru, mutta jaettu ilo on kaksinkertainen.

Jos haluat tuntea itsesi rikkaaksi, laske yhteen kaikki ne asiat jotka sinulla on, mutta joita rahalla ei voi ostaa.

Jokainen päivä on lahja, ja jokainen niistä kannattaa avata
Kosmetiikkajoulukalenteri, Dermosil
Luukku 22: Bodylotion


Luukku 23: spray hajuvesitäyttöpullo. Näistä tykkään. Meillä on molemmilla pari entisestäänkin. Ihana saada kolmas. 
Teejoulukalenteri
Luukku 22; Blackcurrant beauty
Luukku 23; Feel new 


Huomiseen! 

Kommentit

Ihanat tarinat (viimeinen kosketti eniten).
Kaunista maanantaita sinulle Viltsu <3
Silkku sanoi…
Hyvää ja rauhallista Joulua sinulle ❤