Joulukalenteri, luukku 12; askartelua, kuulumisia ja luukkujen avausta


Aloitetaan tämän päivän luukku pikakuulumisilla, sillä niitä en ole hetkeen julkaissut.

Joulua odotan jo kovasti, vaikka lahja- ja korttiasiat ovatkin tänä vuonna minimissä. Varat eivät vaan riitä ja Postinkin kanssa on sukset ristissä. Iso osa aiotuista joulumuistamisista on matkalla vasta minulle, osa peruuntui lakon vuoksi ja rahat palautuivat tililleni. No, se on elämää se. Kunhan joskus pikkupaketit saan, jemmaan ne myöhempää varten tai kenties arvon täällä osan. Katsotaan nyt. Lakko oli oikeutettua, mutta itsessään Postia käytän enää vain minimissään.

Väsymys on valloillaan ja siitä syystä tänään käyn kilpirauhaskokeissa. Katsotaan, onko arvot pysyneet kunnossa vai onko muutoksia.  Mistään kaamosmasennuksesta ei ole kyse, sillä mieli on virkeä. Nukahteken vaan aivan liikaa. Rautaakin syön, joten kilppariarvot ovat ensimmäisenä minulla epäilyksen alla.


Samalla menemme Murusen kanssa ulos kahville ja hoitamaan asioita. Enhän ennen kokeita saa syödä. Lopun kruunaa se, kun haemme minun voittaman tuotepaketin eräästä Apteekista.  Ihanaa! Pienikin voittaminen on luksusta vähävaraisen perheessä. Toisella tavalla luksusta tekee se, kun voi ilahduttaa toisia jotenkin. Ei siihen rahaa tarvita, niinkuin ei joulufiilikseenkään.

Seran kanssa elämä on yhä vuoteessa oloa suurimmaksi osaksi, mutta yhä enemmän voin syödä sängyssä istualtani ja yhä vähemmän kipuja on levossa. Onhan ne koko ajan, mutta ei koko aikaa levelillä 5/10. Välillä jopa laskee pykälän alemmas ja hitusen harvemmin nousee 6:en yli.  Tosin edelleen Sera sen tekee, että hermokivut iskee yhtäkkiä viikoksi puolikkaaseen minusta ja sitten kivut ovatkin kovia. Jopa 9/10 joskus. Lääkitys on kohdallaaan ja pyörätuoli/sänky/sauvat helpottavat elämääni. Asenne on yksi iso tekijä myös ja saan apua myös kristallien energiasta ja enkeleiltä. Henkimaailma onkin noussut ykkösharrastuksekseni,, kun askarrella en voi usein.

Polvet ovat alkaneet rutista kovemmin ja oikea kyynärpää vihmoilee, joten uusiakin vaivoja on jo tullut. Pari lihasta venähtää välillä melkeinpä itsestään. En osaa sanoa minkä takia, sillä sängyssä en rasita tai riuhdo niitä ja jalkeilla ollessakin tahti on hidas. Vanhuus ei vaan tule yksin.


Eli on hyvää, on rapistumista. Tällaista normiarkea muuten. Kissat pitävät pirteänä ja Lellakin on rohkeampi ja osaa ja uskaltaa jo heittäytyä kissamaisuuksiin. Leikkivät Carlosin kanssa paljon ja luottaa meillekin naparapsutuksiin täysillä. Ihana pieni kissapallo. Pieni ja pyöreä, mutta vain luonnollisesti, ei ole siis lihava.

Lapseni on päässyt jo puoluehallituksen jäseneksi ja yhä enemmän politiikka (ja nainen ;) ) vie Helsinkiin. Olen suunnattoman ylpeä hänestä. Etenee unelmassaan .

Jouluni tulee olemaan täällä kotona pienellä porukalla. Aiemmin Seran takia fiilistä on pitänyt etsimällä etsiä, mutta nyt  fiilis tulee tekemällä ja suunnittelemalla. Minkä väriset kuusenkoristeet tänä vuonna, miten koristelen kodin, paras joululaulu? Tällaisia ajatuksia pohtien.

Tässä nyt kuulumisia tälle kertaa. Lisää toiste.

Minkä värinen koristelu sopisi parhaiten tänän vuotiseen valkoiseen kuuseen? Kerro muelipiteesi ja vaikuta meidän kuusen kotisteluun. 


Muistan -90 luvulta hiusdonitsit. Niitä keräiltiin ja minullakin oli melkolailla erilaisia mateeiaaleja, värejä, helmillä ja ilman, kiiltäväpintaisena, riipuksin koristeltuina... Sitten lähes yhtä nopeasti kuin villitys oli tullut, se myös loppui. Muotiin tulivat pienet lenksut, jotka olivat tyylikkäämpiä. Nyt donitsit ovat täällä taas! Dermosilin joulukalenteristta luukusta 12 sain ekan tämän päivän don.. sori, siis scruntsien. Toisaalta kiva kokeilla, onko nämä yhtä kivoja nyt nelivitosena, kuin ne olivat parikymppisenä, toisaalta vielä en ole sisäistänyt sitä tunnetilaa, että nyt taas rakastuisin nuoruuteni härpäkkeisiin. Aika näyttää.


Askartelukalenterista löysin jotain, mikä heti ilahdutti minua. Nimittäin mietelausetarrat. Etenkin kun ensimmäinen kolahti heti. Suomennos kuuluisi näin; "Syö kimalletta aamupalaksi". Sopii hyvin minun yksisarvis hömpötyksiini happy journaliin tai junk journaliin. 


Pukka tarjoili kamomillateetä, mikä on yksi lemppareistani iltateeksi. Tässä Three chamomile-teessä on rauhoittava yhdistelmä sekä Egyptin, Unkarin että Kroatian kamomillaa. 

Juotko sinä samoja makuja aamuin illoin vai otatko selvää teen vaikuttavista aineista ensin? 

Tee tai kahvi, ei ole yhtä oikeaa tapaa juoda. Toki on suositukset, ehdotukset, tietty kulttuuri ja vaikutukset, mutta jokaisella on oikeus nauttia teensä milloin haluaa ja miten haluaa. Esim. Useampi ei juo kahvia iltaisin, koska kofeiini piristää. Minä voin juoda sen vaikka yöllä, eikä se vaikuta millään lailla. Nyt kun tämä väsymys on, olemme rakkaani kanssa nauraneet, että kahvi väsyttää minua. Aamukahvin jälkeen nimittäin nukahdan puolen tunnin sisällä.


Tämän päivän joulukalenteri saa päätöksen prinsessaboxin myötä. Tämä askarrus tuli tehtyä joululahjan rasiaksi. 
Mikä oli parasta, mikä huonointa tässä joulukalenterin luukussa? 

Mitäs huomenna, se selviää, kun tulet huomennakin Inspiksen blogiin. Tuskin kuitenkaan näin pitkää postausta. Ja hei, arvontaan kannatta osallistua nyt heti, ettei se unohdu. Arvonta on luukussa 10. Kommentit

Onnea pojallesi menestymisestä elämässä ja uralla. Teidän koristelu vuosi olla sateenkaaren väreissä.
Ihanaa loppuviikkoa sinulle <3
Toimii hyvin ja onhan meillä sateenkaarikuusi ollutkin jo aiemmin. Voisi hyvinkin olla uudestaan. Kivaa viikonloppua.
LauraKatarooma sanoi…
Tää sun kalenteri on kyllä kiva. Kiitos tästä!