Joulukalenteri, Luukku 20: Luukut 18 ja 19 esillä ja joulusuunnitelmiaSiis aivan käsittämätöntä, kuinka nopeasti aika rientää! On jo 20. Päivä! Joko teillä lasketaan montako yötä on jouluun?
Omisi kiva kuulla, kuinka vietätte Joulua ja miten aatto ja joulupäivä eroavat toisistaan perinteissänne. Kerrothan kommentissa, kiitos.

Meillä tuoksuu paraikaa sinappi, jota Murunen keittää keittiössä. (Niin, kirjoitan tätä edellisiltana ja yönä, kun mitä julkaisuun on aikaa). Parin päivän päästä alamme leipoa. Teemme ainakin appelsiini-suklaakakun ja kasapäin torttuja. Murusen äiti ja pikkuveli tulevat meille aattona saunomaan, syömään, kahvittelemaan ja olemaan. Hänen isä asuu Norjassa, joten siksi hän ei ole kutsuttujen listalla. Minunkin sukuni, jota vielä jäljellä on muutama pienestä suvusta, asuvat kaukana. Voi kunpa   voisinkin saada lapseni luokseni, mutta se ei ole mahdollista. Hän viettää joulun Hesassa.


Joulupäivänä viimeistään käydään haudoilla, mutta aiemmin jo, jos voimani sallivat. Lahjoja ei juurikaan ole, mutta aattona annamme yhdet lahjat toisillemme ja jaamme, mitä muilta saamme. Kissat mukaan lukien.

Joinakin jouluina olemme käyneet kuuntelemassa joulurauhan julistuksen Puijontornilla, mutta harmillisesti kaava koko ohjelmistossa on joaikinen kerta sama. Samanlainen tarjoilu ulkona, sama puhe, sama tarina suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi ja sitten julistus. En ole ollenkaan varma, haluammeko sinne nyt, vai pitäisikö anoppi käyttää siellä. Katsotaan...

Jos aatto onkin touhukkaampi ja seurallisempi, joulupäivänä olemme kahdestaan ja ihan vaan syömme, loikoilemme , syömme ja kyllähän Paavin puheet pitää nähdä.
Eli ihan perinteinen joulu.


Askartelukalenterissa oli koruiluun vaikka ja mitä päivinä 18 ja 19. Isoja enkelinsiipiä, simpukkariipuksia, kukkakolikkoriipuksia ja upea mystinen washirulla.


Toisena pakettina sain 2 ranneketjua, washin ja peace-tarrakoristeita. Tänään mallina toimii Lella.


Dermosililtä sain kulmakynän sekä kynsiviilapalkin. 


Teekalenterissa 18 oli Lean matcha green ja eilispäivän teepussi oli Turmeric gold. Molemmat kuuluvat suosikkeihini 

Stressitöntä ja hyvää viikonloppua sinulle.

Xo Viltsu

Kommentit

Me ollaan tiiviisti pari päivää ihan oman perheen kesken vaan. Poikkeuksena tänä vuonna, menemme joulupäivänä tyttären kotiin käymään.
Ihanaa viikonloppua sinulle Viltsu <3
LauraKatarooma sanoi…
Mää en vietä joulua. En oo moneen vuoteen enää viettäny jouluun liittyvän kovan ahdistuksen takia. Tänä vuonna mulla ei oo ollu ees kalenteria, seuraillu vaan muutamia kalentereita netissä. Kalenterit on kuitenki kivoja.
Ihana, rauhallinen ja rentouttava joulu. Hyvää joulua ystäväni.
Voi kuinka kurjaa, kun voit pahoin. Se on hyvä, että tiedät itse ja pyrit välttämään ahdistavia asioita. Juu, mäkin seuraan blogikalentereita.