Joulukalenteri Luukku 19: Moodboard ja Flip-out booklet


Onko moodboardin teko sinulle tuttua? 

Entä haluatko oppia tekemään flip-out bookletin? 

Voit tehdä oman moodboardisi eli leikekirjasi joko liimaamalla lehtikuvia, valokuvia, kangastilkkuja, tapetin palasia, piirroksia jne isolle arkille tai tehdä tietokoneella kollaasi vastaavanlaisesti sellaisista asioista ja esineistä, mikä omaan projektiisi sopisi. Hyvä apuväline ilmaiseksi tähän on esim. Pinterest, jossa voit vaikkapa kerätä yhteen kansioon vaatekaapin sisällön, toiseen lastenhuoneen sisustuksen ja kolmanteen ne asiat ja värit, jotka haluat käyttää tekemääsi flip-out bookletiin. 


Moodboardeja voit tehdä aiheesta kuin aiheesta, johon tarvitset selkeyttä. Siitä on hyötyä erityisesti silloin kun haluat sisustaa, etsit vielä tyyliäsi tai haluat kehittää itseäsi. Leikekirja on hyvä tapa pitää mielessä itseäsi kiinnostavat asiat ja käyttää hyödyksesi shoppaillessasi kaupoissa tai kirppiksillä, kun etsit puuttuvia asioita, esineitä, vaatekappaleita..  

Tein päivän kuviksi kaksi erilaista moodboardia. Toisessa on päivän asuni eiliseltä kauppareissulta. Toisessa väripallojen mukaan tehty kollaasi sen hetkisestä tunnetilastani, kun moodboardin tein. Kuten huomaat, värit kuuluvat minuun. 


Pari päivää taaksepäin askartelukalenterista tuli 2 ihanaa pikkuvihkoa. En millään jaksanut silloin esitellä niitä, vaikka tarkoitus oli, joten esittelen niistä yhden nyt ja toinen tulee toiseen luukkuun pian. Tänään esittelyvuorossa on Flip out booklet teemalla Sirkus. Ohje tämän vihkosen tekoon löytyy TÄÄLTÄ


Anne teki tämän minulle ja laittoi linkin mukaan. Aivan ihana yllätys ja linkki on ehdottomasti plussaa. Tuolla linkissä on todella selkeät ohjeet, vaikka onkin englanninkielinen. Mitatkin näet tuumina JA sentteinä.


Perhoset ovat minulle tärkeitä, kuten aiemminkin blogissa olen kertonut. Sisimmässäni tunnen olevani vangittu perhonen, joka ei saa lentää. Vielä minä pääsen vapauteen, mutta se vaatii ensin kuolemisen ja sitten uudelleensyntymisen. Sen aika ei siis ole nyt. Perhoset tässä bookletissa ovatkin voimaeläimiäni ja ilahduttivat kovasti. 

"Elämä on yhtä teatteria, välillä jopa sirkusta". 

"Sirkus kuuluu kaikille". 
-Kaisa, Sirkus Fokus


Sirkuksen hahmot saavat hyväntuuliseksi. Jos oikein kovasti antaa sielun soittaa rumpuja ja kuuluttaa seuraavan esiintyjän paikalle, voin nähdä näiden hahmojrn heräävän eloon.

"Elämä on jatkuva matka, kuten mimäkin".
-Antti, Sirkus Fokus


Väriterapiaa tästä saa ammennettua talven vaeslle hyvin. Kiitos Anne tästä upeudesta. 

"Sirkus on koti, jonka ovi ei ole koskaan lukossa".
-Lida, Sirkus Fokus

Esittelen uusimmat luukutkin tuonnempana, sillä sen verran tässä on jo tarinaa ja kuvia. Liika on liikaa. Mutta sinä vpit osallistua kuukausiarvontaan, jos et voeöä ole osallistunut. ARVONNAN löydät täältä. 

Kommentit

Elämä on yhtä sirkusta, se on kyllä totta.
Ihanaa torstai-iltaa sinulle Viltsu <3