Joululahjat koko perheelle


Muistatko vielä elämäsi ensimmäisen aikakauslehden, joka sinulle tuli omalla nimelläsi? 
Entä muistatko niitä lehtiä, joita teidän perheeseen tuli silloin, kun olit vielä pieni? 

Hyvin monessa perheessä aikakauslehdet ovat olleet osana ainakin jostain aikaa. Se on voinut olla perheen pojan Aku Ankka tai tytön Hevoshullu. Se on voinut tulla isälle, joka ahmi vinkkejä Metsästys ja kalastus-lehdistä. tai äidille, joka tahtoi rentoutua Reginan parissa töiden jälkeen. Tai sitten se on ollut sanomalehti, josta ei enää tänäkään päivänä vaan voisi luopua. 

Lehdet ovat olleet tärkeitä minulle ihan aina. Lapsena sairastelin korvatulehduksia ja vaikeaa allergista kuumeilua ja -nuhaa paljonkin ja sängyssä jaksamiseen parasta olivat jaffa, vaniljajäätelö ja lehdet. Luin monenlaisia lehtiä, kuten Jekkua, Liisa Ihmemaassa ja Maailman vahvin Nallea. Yhä voin suositella Joululahjavinkiksi lapsille aikakauslehtiä, kuten vaikkapa Prinsessa tai Roope. Niissä on lapselle omaa postia, omaa luettavaa ja omaa tärkeää asiaa. Itseasiassa jälkimmäinen tuli pojalleni aina 20 vuotiaaksi asti. 


Teinivuosien lähestyttyä Nallet ja Mehiläiset vaihtuivat toisenlaisiin lehtiin. Suosikki oli ensimmäinen omalla rahalla tilaamani lehti. Halusin niin löytää Suosikista Bogartin julisteita ja Ressun haastatteluja. Myös Tenavista tuttu Ressu-koira seikkaili hetken aikaa omassa lehdessään, jonka tilasin. 

Muutettuani nuorena omaan kotiini, lehtimakuni muuttui aikuisemmaksi, ja koska siihen aikaan ei vielä nettiä ollut, tarvitsi TV-kanavatkin katsoa aikakauslehtien sivuilta. Niinpä loogisesti ajateltuna ja säästäväisenä tyttösenä tilasin kestona edullisemman jakson Seuraa tai vastaavasti Apua. Jostain aikaa kokeilin Katso-lehteäkin, mutta halusin enemmän luettavaa, kuin pelkkiä elokuvia ja sarjoja. Siihen aikaan makuuni olivat juurikin tuollaiset lehdet, joista TV:n ja luettavan lisäksi löytyivät (ja löytyvät edelleenkin) puuhasivuina ristikot ja kryptot sekä kilpailut. Tulipa joskus ihan ristikkolehtiäkin tilattua lisukkeeksi. Nyt ajanviete löytyy enemmänkin netistä, kuin ristikoista. Sen sijaan tiedän yhä monen aikuisen tykkäävän täytellä ristikkolehtiä lyijykynällä pirtin pöydän äärellä. Mikä oiva vinkki joululahjaksi! 

Tänä päivänä suosin enemmänkin määräaikaisuuksia ihan sen vuoksi, että voin vaihdella lehtiä sen hetkisen mielialan mukaan ja mikä voisi kiinnostaa myös rakastani. Esimerkiksi Kodin kuvalehti tai Alibi. Toisinaan valitsemme molemmille omat lyhyet jaksot, jos makumaailma menee tyystin toiselta yli. Tällaisiksi sanoisin minulle tulleet Demin ja Muruselle tulleen Tekniikan maailman


Monessakin aikakauslehdessä annetaan kaupan päälle mahdollisuus lukea digilehteä. Olen testannut digilehtimahdollisuutta, mutta ei se ole minulle mieleen oikeastaan. Silti yhä useammalle digilehti on aikakauslehden lisänä extrakivaa luettavaa, keskustelupalstoja omista kiinnostavista aiheista ja luettavaa, jonka voi ottaa mukaan kännykässäkin vaikka ruuhkabussiin.

Netin kautta luen blogeja ja korkeintaan Iltalehden uutisia. Mutta netti ei missään muotoa korvaa minulle oikeaa kädessä pidettävää ja parvekkeella aamupalaa nauttiessa luettavaa aikakauslehteä! Minä tarvitsen lehden, jota selata oikeasti ja josta myöhemmin leikellä kuvia ja kirjoituksia askarteluihini. Onpa tuolla lehtikorissa vanhojakin lehtiä 1900-luvun lopulta, joita ei vaan raaski pois laittaa. Niistä löytyy uudestaan ja uudestaan ajankohtaisuuksia ja ihania nostalgisia tunnelmakuvia. Esimerkiksi Joulu tulee jokaikinen vuosi! 

Nuorten naisten lehdissä on ihania "salaisuuksia", joita luen liikuttuneena. Kuinka naiivia elämä voi olla teinivuosina hyvässä mielessä, ja kuinka suurimpia huolia ovat, kuinka saada SE POIKA kiinnostumaan juuri itsestä tai karkkipussiin tehtävä pieni reikä, joka estää ahmimasta koko karkkipussia kerralla karkin himossa. Nuorelle naisen alulle ne ovat kuitenkin todellisia aiheita. Joulupukin konttiin suosittelenkin mieluummin esim  Systeriä, Demiä tai Hevoshullua, kuin jotain turhaketta. 


Olipa kyseessä nuori tai aikuinen, joka on kiinnostunut hyvinvoinnista ja terveellisistä elämäntavoista, tai joka tahtoisi löytää vinkkejä arjessa jaksamiseen ja pieniin hyviin muutoksiin, hänelle joululahjaksi suosittelen kuntoiluun ja liikuntaan erikoistuneita aikakauslehtiä. Tällaisia ovat mm. Kunto Plus, Fit, Yoga Journal tai Hyvä terveys

Miehisempään kuntoiluun löytyy vaikkapa Pro Hockey SUOMIKung Fu Ti Chi Magazine tai Men's Health (US Edition). 

Varttuneimmallekin väelle on olemassa ne omat kuntoilulehdet, joista kannattaa mainita ainakin Voi hyvin sekä SenioriTERVEYS. Tällaiset aikakauslehdet ovat suosittuja myös työpaikkojen kahvihuoneissa, joita vaivihkaa itse kukin tahtoo selata. Näistä lehdistä puhutaan! 


Kauneus on myös puhuttanut aina, ja tulee puhuttamaankin. Kauneusihanteet muuttuvat kaiken aikaa, mutta muoti kiertää kehää samoin, kuin orava pyörässään. Muotilehtien aatelistoa ja takuuvarmoja tärppejä joulupukin lahjakoriin ovat ainakin Trendi, Kauneus ja terveys sekä Cosmopolitan. Ihastuttavaa on se myös, että yhä useamman lehden mukana saa kaupanpäällisinä mm. hajuvesiä, kosmetiikkaa tai ihania koruja, huiveja tai laukkuja. 

Mitä sinä olet saanut kaupanpäällisinä? 

Tilaatko lehtiä lehden vai kaupanpäällisen vuoksi?


 Ammattilaiset kokoavat lehtiin tyypillisimmät sairaudet tai oireistot, puhuttelevammat aiheet ja mitä pitäisi tehdä, muistaa ja varautua vaikka matkalle lähtiessä. Esimerkiksi mainoksista tuttu LEPRA tuskin on monellakaan. Aikakauslehdissä kerrotaan, mikä olisi todennäköisempää ja ohjataan toimimaan oikein ja avarretaan vaikeista aiheista, ettei esimerkiksi panikoiminen olekaan niin harvinaista ja sille on syykin olemassa. 

Alan aikakauslehtiä löytyy muutamia, joista lahjapakettiin voisin ajatella esimerkiksi Kotilääkäriä, mikä on hyvän olon lehti. Terveys, liikunta, ravitsemus ja kauneus ovat Kotilääkärin kantavia teemoja. Tai mitäs sanot siitä ajatuksesta, että tilaisitkin Apu-lehden tilaajalle joulupakettiin tutustumisjakson Apu Terveys-lehdestä. Apu Terveys tarjoaa helposti ymmärrettävää tietoa sairauksista, niiden ennaltaehkäisystä ja niiden kanssa elämisestä. Se antaa vinkkejä terveyden vaalimiseen ja eväitä laadukkaampaan elämään. 


Erilaisia lehtikategorioita on valtavat määrät, ja välillä tuntui siltä, etten itsekään tiennyt edes puolia niistä lehdistä, mitä Suomen markkinoilla on tarjolla. Vietin paljon aikaa markettien lehtihyllyjen äärellä tutkien ja tutustellen lehtiin ja yrittäen löytää itselleni mielekästä lehtiseuraa puhumattakaan niistä lehdistä, mitä voisin ajatella lahjaksi tilata. 

Sitten oivalsin, että hei, Lehtikuningas on koonnut minun ja sinunkin puolestasi kategoriat valmiiksi ja jopa eritellyt lasten, naisten ja miesten lehdet omiksi alueiksi. Sen jälkeen olen innolla tilaillut määräaikaisia tilausjaksoja erilaisia lehtiä niin äidilleni, anopille tai kummilapsille synttäri- ja joululahjoiksi. Aina ovat olleet mieluisia lahjoja ja ennalta arvaamattomia. On kiitelty sitä, ettei mitään turhaa rihkamaa ole nurkkiin kasautuneena, vaan oikeaa arvokasta lukuseuraa, josta riittää viikoksi, kuukaudeksi tai jopa pitemmäksikin aikaa tekemistä. Kaiken lisäksi monen tilausjakson lisänä olen itsekin saanut lahjan kiitoksena tilauksesta! 

Toisinaan olen tilannut jonkun lehden ihan sen takia, että tilaajalahja yksinkertaisesti on aivan mieletön! Tällaisia ovat olleet mm. keittiövaaka ja verenpainemittari, jotka molemmat olivat ostoslistallani. Huippua, että ostoksen lisänä sain lehdet kaupan päälle.. periaatteessa! Olipa syysi mikä tahansa, lahjalehti, itselle luettavaa tai se huippu tilaajalahja, niin suosittelen tutustumaan Lehtikuninkaaseen. Esimerkiksi Lehtikuninkaan kautta Kotiblogit-lehden tilaajalle on luvattu tilaajalahja aivan niinkuin käsityöpuolella Kotiliesi Käsityö-lehden mukanakin valinnaisena jopa HOPEINEN solmiopidin tai upea korusarja, puhumattakaan muista valinnaisista lahjoista.
pstt... Myös "niitä käsityölehtiä" löytyy Lehtikuninkaalta... Tarkoitan Playboy tai Penthouse, joka sisältää eroottisia kuvia ja seksuaalista vihjailua sisältäviä tarinoita sekä artikkeleita elämästä... ;)

Vinkkaampa tutustumaan myös kategoriaan, johon on laitettu vain ne lehdet, joissa ON tilaajalahja! JIPII! Ah, enkä malta olla paljastamatta, että Lehtikuninkaan kauttahan saa myös ulkomaalaisia lehtiä tilattua. Omia suosikkejani ovat ehdottomasti Simply Cards & PapercraftTattoo EnergyBeadwork Magazine ja monet muut ihanat lehdet. 

Ja jos vielä emmit ja mietit, että aikakauslehdet ovat niin pirskaleen kalliita, niin höpsis! Eihän meilläkään ole varaa tilailla kalleimpia lehtiä. Sen sijaan suosin tätä: LEHDET ALLE 10 € tai LEHDET ALLE 15 €.

Tämä postaus on tehty omasta vapaasta halusta, ilman tämänhetkistä sopparia. 


Kommentit

Ensimmäinen omalla nimellä tullut lehti oli Suosikki ja siskolleni tuli Aku Ankka. Meillä oli aina paljon lehtiä kotikotona, koska isi sai niitä hyvillä alennuksilla työn kautta.
Nykyään suosin irtonumeroita, voin ostaa vain silmää miellyttävät lehdet.
Paras lehtitilauksen lisänä tullut lahja on hopeoitu kakkulapio.
LauraKatarooma sanoi…
Mun eka ite tilaamani lehti on KOdin kuvalehti. Se tuli todella monta vuotta mulle. Rahatilanteen takia jouduin lopettaan sen ja se harmittaa vieläkin. Ei sitä tuu luettua kirjastossa tai tälleen. Ja aina ootti sitä, että lehti kopsahtaa postiluukusta. Ehkäpä taas joku päivä!
Lehtikuningas.fi sanoi…
Kiitos ihanasta kirjoituksesta Viltsumari! Mukavaa joulun odotusta sinulle ja kaikille lukijoillesi.
Outi, tykkäätkö digilehdistä? Minun makuuni ovat oikeat lehdet. Irtonumeroissa on puolensa. Jos kuitenkin tykästyy yhteen lehteen, niin tilattuna saa sen varmasti ja kotiin kannettuna. Onneksi on tutustumisjaksojakin.
Katarooma, se on ihanaa kun odotus palkitaan. Kuppi kahvia tai hyvää teetä ja sohvadivaanille lukemaan.
Lehtikuningas, oi kiitos ihanat! 💖